UPDATE Deputaţii jurişti au votat împotriva începerii urmării penale a Rovanei Plumb

A.C.
Anticorupţie / 16 octombrie 2017

Rovana Plumb

Rovana Plumb

Actualizare 21:27 Rovana Plumb: "Am luat decizia să demisionez după declaraţiile făcute de premier la televizor"

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene a declarat astăzi că a luat decizia de a demisiona din funcţie după ce prim-ministrul Mihai Tudose a declarat într-o emisiune TV că miniştrii cu probleme penale vor fi remaniaţi.

"Demisia a fost luată după declaraţiile dintr-o emisiune de talkshow de către premier", a susţinut Rovana Plumb la finalul audierilor din comisia juridică a Camerei Deputaţilor în vederea avizului pentru cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de urmărire penală pe numele său.

Plumb a mai spus că în Comitetul Executiv de joia trecută alte două colege ministru, Doina Pană şi Lia Olguţa Vasilescu, şi-au exprimat intenţia de a demisiona în semn de solidaritate cu ea şi Sevil Shhaideh.

"Din solidaritate este adevărat, şi doamna ministru Doina Pană, cât şi doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu au spus acest lucru (că vor să demisioneze - n. red.)", a mai spus Rovana Plumb.

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene a susţinut, din nou, că nu există argumente pentru acuzaţia care i se aduce: "Nu a existat nicio citaţie, nicio chemare din partea DNA în ceea ce mă priveşte, că am aflat din presă (...) în cadrul negocierilor pe care le-am avut cu Comisia Europeană. De asemenea, în tot ceea ce înseamnă dosar, l-am parcurs, împreună cu domnul avocat, şi nu există niciun fel de argumente care să stea la baza unei astfel de acuzaţii. În rest, în ceea ce priveşte dosarul nu vreau să mă pronunţ pentru că este în anchetă".

(S.A.)

-------------

Actualizare 19:05

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a votat astăzi împotriva începerii urmăririi penale a ministrului demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, după ce aceasta a fost audiată, alături de avocat, aproximativ o oră de către deputaţii jurişti.

Avizul negativ al deputaţilor jurişti referitor la cererea DNA de începere a urmăririi penale a Rovanei Plumb a fost adoptat cu 14 voturi "pentru" şi 9 voturi "împotrivă.

Votul a fost secret, cu buletine.

Rovana Plumb a respins, din nou, la ieşirea de la audierile din comisie, acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie.

Avizul Comisiei juridice urmează să fie transmis plenului Camerei Deputaţilor care se va pronunţa marţi, prin vot secret, asupra cererii de urmărire penală a lui Plumb.

(G.F.)

---------

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este aşteptată astăzi la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor pentru a fi audiată în vederea întocmirii avizului pentru cererea DNA de începere a urmăririi penale, fiind acuzată de către procurorii anticorupţie de complicitate la abuz în serviciu în dosarul în care Sevil Shhaideh este urmărită penal pentru trecerea ilegală a unor părţi din Insula Belina şi din Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, potrivit unei surse din presă.

Preşedintele comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a spus săptămâna trecută că va trimite o solicitare Parchetului General pentru a pune la dispoziţie documentele cerute de avocatul Rovanei Plumb referitoare la dosarul ministrului Shhaideh, informează News.ro.

Eugen Nicolicea a declarat, în cadrul şedinţei de joi a Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor: "Ne străduim să terminăm această situaţie luni (avizul în ceea ce priveşte urmărirea penală a Rovanei Plumb - n. red.) ca să intre pe ordinea de zi marţi. Condiţia ca să se poată întâmpla această situaţie este să ne răspundă Parchetul General în termenul acesta şi să participe Rovana Plumb (...) Va fi chemată tot luni, vom vedea programul pe care îl facem. Rog colegii să participe la redactare (...) Dacă nu izbutim să ne încadrăm, va trebui să decidem ce facem dacă Parchetul nu ne va răspunde la adresă până luni şi ce facem dacă există o solicitare de neputinţă de participare. Eu voi milita să terminăm acest lucru luni, deci este mult mai devreme decât termenul stabilit".

Rovana Plumb s-a declarat nevinovată şi a susţinut că ancheta procurorilor este un atac la PSD şi la adresa statului de drept.

Rovana Plumb a menţionat, pe 28 septemebrie, după ce şi-a studiat dosarul trimis depocurori în Parlament: "Am văzut dosarul, nu pot să vă dau niciun detaliu din dosar, dar pot să spun cu fermitate şi cu toată sinceritatea că nu sunt vinovată, că nu am încălcat legea - ambele hotărâri de Guvern sunt date cu respectarea legislaţiei. Consider că este un atac la Guvern, consider că este un atac la PSD, consider că este un atac pentru destabilizarea statului de drept şi a ordinii constituţionale. Voi veni la Comisia juridică şi îmi voi expune punctul de vedere".

Potrivit sursei ccitate, joia trecută, Plumb, alături de Shhaideh, a demisionat din Guvern, la solicitarea prim-ministrului Mihai Tudose, care a explicat că le-a cerut celor două să plece din Guvern pentru că sunt în relaţie directă cu Bruxelles-ul, iar percepţia acolo este cu totul alta decât realitatea de la Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toti pentru unu, unul pentru toti.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb