UPDATE / DOSARUL MEDIAFAX - PREJUDICIU DE 17 MILIOANE LEI Mandatul de reţinere a lui Adrian Sârbu a expirat

C.I.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 3 februarie 2015



Mandatul de reţinere a lui Adrian Sârbu a expirat

Actualizare 22:05

Până la închiderea ediţiei, Curtea de Apel Bucureşti nu a stabilit dacă Adrian Sârbu şi Liana Petrovici vor fi sau nu cercetaţi în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

(V.B.)

---

Actualizare 21:05 Mandatul de reţinere a lui Adrian Sârbu a expirat

Mandatul de reţinere a lui Adrian Sârbu a expirat, în această seară, la ora 21:00, omul de afaceri fiind liber să plece de la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă dacă patronul Mediafax Group va fi sau nu trimis în arest preventiv pentru 30 de zile. Deocamdată, Sârbu încă se află în sediul instanţei.

(V.B.)

---

Actualizare 20:05 CAB a început dezbaterile privind propunerile de arest preventiv pentru Sârbu şi Petrovici

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a început, în jurul orei 19:45, şedinţa în urma căreia va decide dacă Adrian Sârbu şi Liana Petrovici vor fi sau nu trimişi în arest preventiv pentru 30 de zile, ne-au declarat surse judiciare.

(V.B.)

---

Actualizare 16:35

În cauza având ca obiect Mediafax Grup, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus urmărirea penală faţă de Adrian Sârbu, aflat în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la evaziune fiscală (două acte materiale), spălare de bani (două acte materiale) şi instigare la delapidare şi faţă de Liana Petrovici, pentru complicitate la spălare de bani, arată un comunicat al Parchetului General remis azi redacţiei.

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

Liana Petrovici, avocatul grupului Mediafax, a fost reţinută.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă rezultă că, la solicitarea lui Adrian Sârbu, Liliana Şerban, Roxana Dorina Grigoruţă, Eugenia Bălan (arestată în altă cauză), Sorin Dinu, Daniela Reghina Cozac (cercetată în stare de libertate), Rodica Crisbasan şi Gheorghe Dragoş Chiş, împreună cu suspecţii Diana Atanasiu şi Dragoş Eremia au folosit o schemă infracţională în scopul sustragerii de la plata către Bugetul General Consolidat al Statului a Taxelor şi Impozitelor, schemă în care au fost interpuse mai multe societăţi comerciale care au derulat operaţiuni fictive, în intervalul 2011 - 2014, în relaţia cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de societăţile din grupul Mediafax (SC Mediafax Grup SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL), potrivit comunicatului.

Astfel, Sârbu este deţinătorul unei cote de 87% din acţiunile S.C. A.M.C. S.A, societate ce deţine 99,41378% din Mediafax, 95% din acţiunile Apropo Media şi 50% din Mediafax Group (restul de 50% fiind deţinută în cote egale de S.C. Mediafax S.A şi Apropo Media).

"În aceste condiţii, deşi în perioada săvârşirii faptelor ce formează obiectul prezentului dosar, inculpatul Sârbu Adrian nu îndeplinea funcţii în cadrul acestor societăţi, se poate spune că, în fapt, deţinea controlul asupra tuturor societăţilor din grup, deciziile acestuia impunându-se cu putere de lege", conform Parchetului General.

În acest context, în cadrul şedinţelor de bugetare a societăţilor, la care a participat şi Sârbu, acesta a afirmat în mod constant ca nu este dispus să plătească taxe la stat şi s-a arătat interesat de găsirea unor modalităţi concrete de evitare a acestora, la nivelul managementului Mediafax Group, S.C. Mediafax S.A. şi Apropo Media, fiind gândit, astfel, "un sistem de eludare a taxelor care în mod normal şi firesc trebuiau virate la bugetul de stat, sens în care s-a hotărât înfiinţarea de societăţi în care să fie transferat capitalul, pentru a fi protejat de sistemul legislativ din România, care impunea obligativitatea achitării acestor taxe", explică procurorii.

Sistemul creat nu avea ca scop doar sustragerea de la plata către bugetul general consolidat al statului a taxelor si impozitelor, ci şi utilizarea mai departe a sumelor de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în scopul plăţii de bonusuri pentru funcţiile de top ale societăţilor şi în special pentru inculpatul Sârbu Adrian, notează anchetatorii.

"Disimularea adevăratei naturi a provenienţei se realiza prin interpunerea în circuitul financiar a mai multor societăţi de tip fantomă, în conturile cărora erau transferate de către S.C. Mediafax Group S.A. importante sume de bani, operaţiuni în care erau interpuse alte două societăţi comerciale", potrivit comunicatului.

"Totodată, Liana Petrovici (în calitate de avocat) a participat în cursul lunii aprilie 2014, la o întâlnire ce a avut drept scop găsirea unei modalităţi în care să fie închis soldul de casă existent în balanţa contabila a S.C. T.P. S.A. care evidenţia, la acea dată, o sumă în casierie în cuantum de aproximativ 2,1 de milioane lei, care în realitate lipsea, fiind anterior însuşită de către Adrian Sârbu, în calitate de acţionar al societăţii prin intermediul S.C. A.M.C. S.R.L, fiind remisă acestuia prin intermediul directorului general G. G. Cu această ocazie, inculpata Petrovici Liana a întocmit şi avizat contractele prin care au fost create circuitele financiare fictive având drept scop ascunderea şi disimularea modului în care sumele de bani au fost însuşite din casieria S.C .T. P. S.A., având cunoştinţă de scopul urmărit de inculpaţi", mai arată procurorii.

"Prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se cifrează la valoarea de 16.809.964 lei rezultat din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, la suma de 2.660.000 lei din săvârşirea infracţiunii de delapidare, fiind supusă spălării banilor suma de 2.893.607 lei", potrivit procurorilor.

(A.C.)

--------------

Actualizare 16:27 Procurorii cer arestarea avocatului trustului lui Sârbu, Liana Petrovici

Avocatul Liana Petrovici - reprezentantul legal al trustului de presă patronat de Adrian Sârbu, dar şi acţionar în unele dintre firmele controlate de acesta - a fost reţinut, azi, de procurorii Parchetului General pentru complicitate la spălare de bani, ne-au declarat surse judiciare.

Potrivit anchetatorilor, Liana Petrovici ar fi gestionat legal nu doar afacerile companiilor din trustul înfiinţat şi condus de Adrian Sârbu, ci ar fi gestionat şi destinul firmelor fantomă prin care au fost externalizate sume impresionante din veniturile impozabile ale societăţilor Mediafax, Mediapro şi Telefericul Prahova SA, notează sursazilei.ro.

Liana Petrovici a intrat în Baroul Bucureşti în 1996, însă numele ei a fost rapid legat de afacerile lui Adrian Sârbu, fiind considerată chiar "creierul" operaţiunilor financiar-legale are trusturilor înfiinţate, conduse sau vândute de Adrian Sârbu, potrivit site-ului sursazilei.

Liana Petrovici conduce de mai mulţi ani un cabinet de avocatură dedicat problemelor legale ale VIP-urilor. Printre clienţii Lianei Petrovici se numără milionarul Irinel Columbeanu (pentru care a câştigat procesul de divorţ şi custodia copilului), milionarul Eduard Uzunov (divorţ, custodia a două fetiţe) sau văduva regizorului Sergiu Nicolaescu (pentru care a gestionat inclusiv drepturile de imagine pentru înmormântare).

(Alexandru Costea)

-------------

Actualizare 13:24 CSM a sesizat Inspecţia Judiciară după declaraţiile lui Sârbu

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecţia Judiciară, după declaraţiile făcute recent de Adrian Sârbu despre dosarul "Mediafax", ca să se stabilească "dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor PICCJ, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său".

Consiliul a transmis, într-un comunicat publicat astăzi: "Ca urmare a afirmaţiilor lansate în spaţiul public de domnul Adrian Sârbu, acţionar majoritar al Mediafax Group, în cuprinsul cărora a făcut mai multe referiri la activităţile desfăşurate în dosarul «Mediafax», instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor PICCJ, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său".

CSM conchide, solicitând "tuturor factorilor implicaţi să aibă în vedere faptul că sunt în desfăşurare proceduri judiciare şi este necesar să fie respectată obligaţia de rezervă ce incumbă fiecărei persoane pentru a se evita prejudicierea unor instituţii fundamentale ale statului de drept", se mai arată în comunicat.

(Valentin Busuioc)

---

Actualizare 12:05 Sârbu: "Nu am voie să vorbesc"

Adrian Sârbu a declarat, la ieşirea de la audieri, că nu are voie să vorbească.

---

Actualizare 11:45 Adrian Sârbu nu a dorit să facă declaraţii

Adrian Sârbu nu a dorit să facă declaraţii la audieri, avocatul său spunând că, în acest moment, procurorii scriu propunerea de arestare preventivă.

---

Actualizare 10:55 Adrian Sârbu a fost adus la audieri

Şeful Mediafax Adrian Sârbu a ajuns la sediul Parchetului pentru audieri. Fiind întrebat de reporteri cum este în arest, Sârbu a răspuns: "Cool!"

Vedeţi în articol filmarea cu Adrian Sârbu intrând la audieri

---

Actualizare 10:40 Adrian Sârbu este aşteptat în aceste momente la audieri

Adrian Sârbu trebuie să ajungă, în aceste momente, la Parchet, pentru a fi audiat, a declarat avocatul său.

Sârbu: "Bioritmul nu-mi permite să dau declaraţie mai devreme de ora 14.00. Mâine"

Ieri seară, Sârbu a dat doar o declaraţie scurtă în faţa anchetatorilor: "Bioritmul nu-mi permite să dau declaraţie mai devreme de ora 14.00. Mâine."

---

Actualizare

Adrian Sârbu: "Cazul Mediafax, fabricat la comanda lui Pontaghiţă"

Adrian Sârbu, reţinut luni seară pentru 24 de ore de Parchetul ICCJ, afirmă că dosarul Mediafax are ca scop distrugerea instituţiilor media pe care le-a construit în ultimii 25 de ani.

Procurorii Parchetului General îl acuză pe Adrian Sârbu de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.

Redăm integral declaraţia lui Adrian Sârbu:

"Cazul Mediafax - Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pe care le-am menţinut independente politic.

Scenariul pe care il execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul.

Un caz tipic de terorism de stat asupra unor instituţii media împinse spre lichidare sau vânzare către grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasă acţiune anti-evaziune şi spălare de bani.

În aceste circumstanţe, singura mea apărare este evidenţa bunului simţ:

În ultimii 25 de ani, am avut şansa, puterea şi talentul de a construi instituţii private de statură publică, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de români, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei ţări, am promovat principii stricte de guvernanţă corporatistă şi nu am încurajat niciodată spiritul infracţional în companiile mele. Am creat generaţii de profesionişti. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegând, împărţind cu ei ideile mele şi ceea ce am câştigat. Am fost singurul român care a avansat în poziţia de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru acţionarii mei şi pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au plătit numai în ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe către statul român.

Faptul că am ajuns obiectul defăimării unor impostori îmbătaţi de putere nu mă emoţionează. Cred cu tărie în statul de drept, în libertatea presei, în dreptul fiecărui om de a fi apărat de lege, dar şi în obligaţia fiecăruia de a se supune legilor acestei ţări. Începând cu mine. Preocuparea mea astăzi este în primul rând menţinerea în activitate a companiei Mediafax şi asigurarea unor condiţii decente de muncă pentru oamenii aflaţi sub o nedreaptă presiune financiară şi psihică în această campanie de represalii".

-------

Adrian Sârbu, patronul Mediafax, a fost dus cu mandat, aseară, la Parchetul General, unde urma să fie audiat de anchetatori, potrivit surselor judiciare, fiind acuzat pentru instigare la evaziune fiscală, la delapidare şi la spălare de bani.

Sursele judiciare ne-au mai spus că Adrian Sârbu a fost chemat încă de săptămâna trecută la Parchetul General, însă acesta a anunţat că este plecat din ţară. Procurorii l-au ridicat ieri pe patronul Mediafax de la o întâlnire cu primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, potrivit B1.

Adrian Sârbu nu a făcut nicio declaraţie aseară, în faţa jurnaliştilor.

Sursele mai spun că Adrian Sarbu este urmărit penal în dosarul Mediafax, în care ar fi fost denunţat de diverşi foşti subalterni, aflaţi în arest din luna decembrie.

În acest dosar sunt cercetate penal mai multe persoane, trei fiind arestate preventiv, respectiv Roxana Grigoruţă şi Sorin Dinu, persoane cu funcţii de conducere în SC Mediafax Group SA, şi avocatul Dragoş Chiş.

Gheorghe Vâlceanu, avocatul directorului financiar al Mediafax, Sorin Dinu, în prezent aflat în arest, a declarat că el crede în nevinovăţia clientului său şi că angajaţii au avut un manual de funcţionare după care îşi făceau treaba.

"Mai multe denunţuri spectaculoase au fost făcute, în ultimele zile, de foştii angajaţi ai lui Adrian Sârbu, ţinuţi în arest preventiv de peste 30 de zile, în ciuda unor situaţii personale extrem de complicate", potrivit site-ului Sursa Zilei, care menţionează că arestaţii au vorbit despre externalizarea unor sume de bani din Mediafax Group către Telefericul Prahova SA, firmă pe care Adrian Sârbu o controlează printr-un offshore cipriot. Sursa Zilei susţine: "În timp ce procurorii se aflau la percheziţii în Prahova, Sârbu şi-ar fi sunat toţi angajaţii să retragă toate sumele de bani din încasări şi să îi predea. Potrivit procurorilor, firma controlată de omul de afaceri nu emitea bonuri fiscale pentru călătoriile cu telecabina încasând lunar aproximativ 100.000 de euro «la negru».

Procurorii Parchetului General au obţinut prelungirea arestului preventiv pentru ultimii trei foşti angajaţi ai trustului Mediafax, pe motiv că procesul de recuperare a datelor, din serverele companiei durează destul de mult. Asta în condiţiile în care Adrian Sârbu ar fi dat ordin să fie şterse toate datele din aceste servere, aşadar volumul de informaţii care trebuie recuperat e mai dificil de reconstituit".

Sursa Zilei mai susţine că, în prima fază a cercetărilor, o parte dintre angajaţi au arătat că după declanşarea anchetei penale, ca urmare a controlului ANAF, au primit mesaje din partea boardului societăţii, în principal de la Adrian Sârbu, de a şterge e-mailurile care priveau activităţile societăţii.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au deschis în 2 decembrie un dosar penal împotriva Mediafax Group, Roxana-Dorina Grigoruţă şi Orlando Nicoară, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Ulterior, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au descins la sediul Mediafax, pentru percheziţii. Potrivit unui comunicat al Parchetului, procurorii au efectuat cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale din domeniul media.

Cele trei persoane arestate, în decembrie, în dosarul intentat de procurori grupului de presă Mediafax pentru spălare de bani sunt Roxana Grigoruţă (învinuită de evaziune fiscală şi spălare de bani), Sorin Dinu şi Dragoş Chiş (ambii suspectaţi de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani).

Procedura generală de insolvenţă a fost deschisă faţă de Mediafax Group, în urma deciziei din 16 decembrie a Tribunalului Bucureşti, administrator judiciar provizoriu fiind desemnat KPMG Restructuring SPRL. Conform datelor trimise Ministerului Finanţelor Publice (MFP), în 2013, grupul a înregistrat o cifră de afaceri netă de 77,4 milioane de lei, pierderi de 11,78 milioane de lei şi datorii de 68,37 milioane de lei, compania având un număr mediu de 263 de angajaţi.

Dosarul Media Pro - 11 persoane au fost arestate preventiv

Unsprezece persoane au fost arestate preventiv anul trecut, de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti, fiind acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul MediaPro, potrivit Agerpres. Procurorii susţin că cele 11 persoane - Silviu Relu Viju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Bălan, Andreea-Cornelia Stănculescu, Mihai-Valentin Toderiuc, Dănuţ Puiu, Elena-Lucia Adăscăliţei, Elena Niţă, George-Laurenţiu Dinu, Elena Calapereanu şi Corina Medeleanu - au creat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 6.000.000 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Tot în acest dosar, procurorii l-au audiat şi pe Andrei Boncea, soţul cântăreţei Loredana Groza, dar acesta nu a fost reţinut.

Procurorii susţin că, în perioada 2009-2014, Silviu Relu Viju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Bălan şi Corina Medeleanu, în calitate de persoane cu funcţii de conducere/administrare în cadrul a trei societăţi comerciale de profil «media», cu complicitatea celorlalţi inculpaţi, au dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a acestor societăţi şi declararea fiscală a numeroase facturi care nu au la baza, operaţiuni reale de achiziţie, provenind de la un număr mare de societăţi comerciale, de tip «fantomă».

Procurorii mai spun: "O parte din sumele înscrise în facturile sus-menţionate erau transferate în conturile bancare ale societăţilor emitente (reprezentând «comisionul» pentru «serviciile de facturare prestate de aceste societăţi» şi, eventual, TVA-ul - de unde erau retrase în numerar de reprezentanţii acestora), iar pentru restul sumelor erau întocmite chitanţe fictive, fără ca sumele înscrise în acestea să fie ridicate efectiv din casieria celor trei societăţi comerciale de profil media, servind, în realitate, la remunerarea suplimentară a unor angajaţi din cadrul acestora". Potrivit anchetatorilor, suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 15.000.000 lei.

În luna iulie a anului trecut, poliţiştii au efectuat 26 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov la mai multe societăţi, printre care şi Media Pro din Buftea, pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani. Poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea infracţională a grupului identificat, stabilind că 66 de societăţi comerciale ar fi cumpărat servicii fictive de la societăţi fantomă în scopul deducerii artificiale şi ilicite a TVA şi a impozitului pe profit.

Valoarea serviciilor şi a produselor achiziţionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. M-am intrebat in urma cu 15-20 de ani de unde atat inconstienta in mesajul si in gandirea prezentatorilor PRO TV. PRO TV-ul a fost o ciuma prin propagarea de mesaje strambe logic si comportamental, prin oferirea non valorilor si ridicarea tuturor nulitatilor la rang de exemple de urmat. Nu trebuie sa reamintesc ce dezastru a adus in societate manelizarea unor generatii intregi pentru a putea spune ca ma bucur si ma voi bucura daca il vor ascunde pe Sarbu pe o perioada cat mai indelungata. Descreieratii autohtoni trebuie sa inteleaga ca "Think out of the box" nu insemna sa furi la liber ci sa iti folosesti gandirea neconventionala spre cai pozitive. In fine inca una din canaliile postdecembriste pleaca pe usa din dos.

    1. Corecta opina d-voastra !

    PRO TV-ül a fost vârful de lance care trebuia sa "frăgezească" poporul roman, sa-l tâmpească, sa-l facă ușor manipulabil, pentru ca cei inițiați sa-și poată face mendrele.

    Emisiuni ca "Te uiți si câștigi" sau "Vacanta Mare" au netezit creierul multor generații de telespectatori, afectând profund valorile morale cât mai erau ele prezente dupa 50 de ani de comunism. 

    1. Sincer vorbind, comunismul a ridicat nivelul intelectual al mediei, din nefericire limitand dezvoltarea varfurilor intelectuale. Inainte de comunism analfabetismul era endemic si tinde sa redevina. Partea proasta este ca postdecembrismul a propagat canalii si nulitati pe post de intelectualitate aducand prostimea mai la indemana pentru largile mase.

      Sincer vorbind, comunismul a ridicat nivelul intelectual al mediei, din nefericire limitand dezvoltarea varfurilor intelectuale. Inainte de comunism analfabetismul era endemic si tinde sa redevina. Partea proasta este ca postdecembrismul a propagat canalii si nulitati pe post de intelectualitate aducand prostia mai la indemana pentru largile mase.

    Propagarea ideilor capitaliste prin ProTV nu a fost facut decit in interesul adormirii maselor. Manipularea grosolana a venit la masa decontarii. Sirbu are de unde sa plateasca dar e mai cool sa ai datorii la stat decit sa le platesti ca altii. E timpul sa scoata OP. Mai sint si altii, Erbasu, Urdarescu s.a.m.d.

    1. Directorul Mediafax Adrian Sarbu este lefter.

      Daca ar fi avut bani, atunci ar fi platit bucuros, nu s-ar fi tarat pe la toti, cu mana intinsa, in ultimul an.

      A ajuns si la amaratul de Sobolewski... 

    Nu se poate construi un capitalism sanatos cu oameni de afaceri escroci. Asa ca pentru inflorirea si sanatatea tarii toti excrocii, cu prioritate escrocii oameni politici si de afaceri, trebuie bagati la puscarie. Acolo, sa-si faca si sa traiasca in lumea lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb