UPDATE/ DUPĂ ROMGAZ ŞI CONPET Statul cere bani de la Transgaz, Transelectrica şi Hidroelectrica

A.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 14 septembrie 2017

Statul vrea dividende în valoare de 171 milioane de lei de la Transgaz şi 170 milioane de lei de la Transelectrica

Ministerul Energiei vrea dividende suplimentare în valoare de 655 de milioane de lei de la Hidroelectrica

------------

Actualizare Acţionarii "Hidroelectrica" au aprobat distribuirea sumei de 655 milioane de lei sub formă de dividende

Acţionarii "Hidroelectrica", întruniţi ieri în AGOA, au aprobat, în unanimitate, distribuirea sumei de 655 milioane de lei sub formă de dividende, informează un comunicat al producătorului de energie.

Tot cu unanimitatea voturilor exprimate, termenul de plată a dividendelor a fost stabilit în cel mult 15 zile lucrătoare de la data adoptării acestei hotărâri a Adunării Generale a Acţionarilor.

Acţionarii au mai stabilit că plata dividendelor se va efectua în lei.

Potrivit raportului, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) a fost legal şi statutar întrunită, cu o participare la vot de 100% din capitalul social.

Ministerul Energiei deţine 80,05% din acţiunile producătorului de energie, în timp ce "Fondul Proprietatea" are o participaţie de 19,94%.

--------

Actualizare Ministerul Energiei a solicitat acţionarilor "Nuclearelectrica" distribuirea unor dividende suplimentare de 110 milioane lei

Ministerul Energiei a solicitat completarea convocatorului Adunării Generale Ordinare şi Extraordinare a Acţionarilor "Nuclearelectrica" (SNN) prin introducerea pe ordinea de zi a unui punct ce vizează aprobarea distribuirii sumei de 110 milioane lei sub formă de dividende, către acţionarii societăţii, proporţional cu participarea acestora la capitalul social, potrivit unui raport remis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ministerul a mai cerut introducerea unui punct care vizează aprobarea datei plăţii dividendelor, respectiv 3 noiembrie 2017.

Totodată, a mai solicitat şi introducerea pe ordinea de zi a AGEA a unui punct ce vizează aprobarea demarării Fazei 1 a Strategiei pentru Proiectul de Retehnologizare a Unităţii 1 CNE Cernavodă.

Adunarea Generală Ordinară şi Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SNN sunt stabilite pe 28 septembrie.

Acţionarii "Nuclearelectrica" au aprobat, la Adunarea Generală din aprilie, propunerea Consiliului de Administraţie privind plata unor dividende brute în valoare totală de 99,49 milioane lei. Dividendul brut fusese stabilit la 0,33 lei/acţiune şi data plăţii pe 28 iunie 2017.

Statul român, prin Ministerul Energiei, este acţionarul majoritar al SNN, cu 82,49% din acţiuni.

(S.A.)

--------------

Ministerul Economiei a solicitat, zilele acestea, convocarea adunării generale a acţionarilor la Transgaz şi Transelectrica pentru distribuirea de dividende. De asemenea Ministerul Energiei a cerut Hidroelectrica acordarea de dividende suplimentare în valoare de 655 de milioane de lei.

Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, în calitate de acţionar majoritar, în numele statului, al SNTGN Transgaz SA, a solicitat convocarea unei Adunări Generale Ordinare a Acţionarilor, având pe ordinea de zi aprobarea distribuirii sub formă de dividende a sumei de 171 milioane lei din sumele existente în soldul la 31.12.2016 al conturilor "alte rezerve" şi "rezultatul reportat", potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). AGA Transgaz a fost convocată pe 23 octombrie.

Directoratul "Transelectrica", întrunit în data de 12 septembrie 2017, având în vedere solicitarea acţionarului Statul Român reprezentat prin Ministerul Economiei, deţinător a 43.020.309 acţiuni reprezentând 58,6882% din capitalul social al Companiei, convoacă Adunarea generală ordinară a acţionarilor în data de 16 octombrie 2017 având ca ordine de zi aprobarea dividendului brut pe acţiune la valoarea de 2,33 lei /acţiune, în conformitate cu solicitarea acţionarului Statul Român, reprezentat prin Ministerul Economiei, privind distribuirea sub formă de dividende a sumei de 170.796.320,86 lei, din sumele existente în soldul la 31 decembrie 2016 al conturilor "alte rezerve" şi "rezultatul reportat".

Ministerul Energiei a cerut Hidroelectrica să distribuie dividende suplimentare de 655 de milioane de lei

Ministerul Energiei a cerut Hidroelectrica acordarea de dividende suplimentare în valoare de 655 de milioane de lei către cei doi acţionari, au declarat, ieri, surse apropiate situaţiei, citate de Agerpres. Ministerul Energiei deţine 80% din acţiunile producătorului de energie, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 20%.

Ministerul Energiei a mai cerut până acum 750 de milioane de lei de la Romgaz şi 85 de milioane de lei de la Conpet, sub formă de dividende suplimentare.

Guvernul a solicitat tuturor companiilor de stat să vireze la buget în avans sumele sub formă de dividende neangajate în proiecte viitoare, a declarat, recent, premierul Mihai Tudose.

Întrebat, la finalul BPN al PSD, despre faptul că Ministerul Energiei a solicitat Romgaz şi Conpet să vireze în avans către bugetul de stat câteva sute de milioane de lei sub formă de dividende, premierul a explicat: "Dividendele, în mod cert, se dau acţionarilor. Deci, nu le-a jefuit nimeni, nu le-a luat nimeni ceea ce nu avea dreptul. Le-am luat acum pentru că acum ne trebuiau. Vrem să începem nişte proiecte foarte mari. V-am dat un exemplu, Braşov - Ploieşti (tronson de autostradă - n.r.). Se face pe bani naţionali şi trebuie să demonstrăm că avem banii, măcar de început, ca Banca Mondială să fie partener".

Tudose a arătat că virarea la buget a acelor sume de către companiile de stat menţionate nu reprezintă o problemă: "Nu, nu este. Dacă dividendele acestea erau date către stat peste şase luni sau acum, din punctul meu de vedere, este exact acelaşi lucru. Cu toate companiile s-a vorbit şi s-a ţinut cont de necesarul până la sfârşitul anului sau pe primele luni ale anului viitor. La toate companiile de stat s-a pus această problemă şi s-a găsit această soluţie. Acolo unde banii oricum nu erau angajaţi, nu era nicio prognoză că vor fi necesari, s-au luat acum".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Totalul sumei de incasat este de 1.65 MILIARDE lei.Atât mi-a dat .

    Acum să vedem câți km de autostradă se vor construi din această sumă. 

    1. se vor acorda cresteri salariale pentru bugetari si pensii speciale.

      autostrazi nu ne trebuie, ca oricum se scumpesc carburantii. e ieftin elicopterul in schimb. 

      TGN =171, TEL =170, ,Nuclear =110, Hidro.=655, Romgaz.=750, Compect=85.....Total =1,941 mikiarde lei... O sa traim si vom vedea MINCIUNA lui TUDOSE

      Statul intradevar incaseaza 1,65 miliarde lei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb