UPDATE: IERI NU ŞI-A DAT DEMISIA Fenechiu află astăzi dacă mai rămâne ministru

A.T.
Ziarul BURSA #Politică / 4 iulie 2013

Fenechiu află astăzi dacă mai rămâne ministru

Update 18:50: Fenechiu, optimist privind sentinţa din dosarul "Transformatorul"

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, a declarat că este optimist în ceea ce priveşte sentinţa din dosarul "Transformatorul".

Acesta a adăugat că aşteaptă decizia din data de 12 iulie.

Update 16:01: Procurorii DNA cer închisoare cu executare pentru Fenechiu

Procurorii DNA cer închisoare cu executare pentru Fenechiu, relatează sursele de presă.

Procurorii au cerut un maxim de 15 ani de închisoare pentru acesta.

---

Update 15:18: Sentinţa în dosarul "Transformatorul" va fi dată pe 12 iulie

Sentinţa în dosarul "Transformatorul" în care ministrul Transporturilor Relu Fenechiu este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată va fi dată pe 12 iulie.

---

Update: 10:27:

Relu Fenechiu a afirmat, astăzi, la intrarea în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde se judecă dosarul "Transformatorul", că speră să se finalizeze procesul "spre binele nostru şi al MCV-ului", relatează sursele de presă.

"De opt ani, cariera mea este afectată de acest proces. Aştept de mult timp să se termine acest proces, ca să pot să îmi continui cariera politică", a declarat Fenechiu.

---

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, a declarat, ieri, că nu s-a gândit să-şi dea demisia, în condiţiile în care astăzi are termen al procesului în dosarul "Transformatorul". Domnia sa a precizat că dacă va fi condamnat, desigur că se va retrage de la conducerea Ministerului Transporturilor.

Domnul Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA anul trecut, în dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, fapte care ar fi fost comise în perioada în care a fost acţionar sau administrator la firmele Fene Grup, La Rocca Iaşi şi Tehnorom Iaşi. Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru că, prin firmele sale, între 2002 şi 2005, ar fi cumpărat transformatoare vechi din anii "70, pe care le-ar fi vândut ulterior ca noi către Electrica Moldova. Procurorii susţin că prejudiciul estimat se ridică la peste 7,5 milioane de lei. Alaturi de Relu Fenechiu, au fost trimişi în judecată şi directori din Electrica Moldova.

Ministrul Transporturilor a subliniat: "Nu am de ce să mă gândesc la demisie până când se dă sentinţa. Am muncit mult ca să ajung parlamentar şi ministru şi cred că am făcut foarte multe lucruri bune. De opt ani mi se spune că mânie voi fi arestat. Mâne (n.r. astăzi) este un nou termen în dosar ca oricare alt termen. Cred că mulţi dintre duşmanii mei vor avea surprize neplăcute".

Premierul Victor Ponta a declarat, recent, că nu exclude să preia ca interimar conducerea Ministerului Transporturilor în cazul în care Relu Fenechiu va fi condamnat de instanţă, la termenul de pronunţare programat pentru astăzi. "Nu exclud această variantă, dar recunosc că mi-aş dori să avem un interimat cât mai scurt", a precizat domnia sa subliniind că portofoliul Transporturilor revine PNL.

Atât Ponta, cât şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, au declarat de mai multe ori că speră ca pe 4 iulie, la termenul de judecată, Relu Fenechiu să fie declarat nevinovat, dar că domnia sa va fi înlocuit din postul de ministru dacă judecătorii vor emite o decizie de condamnare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb