UPDATE Incendiu la o fabrică de vopseluri din Orăştie, cinci persoane fiind rănite

S.A.
Miscellanea / 12 septembrie 2017

Incendiul din Orăştie (Sursa foto: Facebook/ IGSU)

Incendiul din Orăştie (Sursa foto: Facebook/ IGSU)

Actualizare 19:46 Incendiul de la fabrica de vopseluri din Orăştie a cuprins o hală de 5.000 de metri pătraţi

Incendiul izbucnit în această după-amiază la o fabrică de vopseluri din Orăştie a cuprins o hală cu patru niveluri, pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda, a declarat, pentru News.ro: "Este o hală cu patru niveluri, în total ard aproximativ 5.000 metri pătraţi. Este un incendiu generalizat".

Persoana rănită în incendiu este un bărbat în vârstă de 24 ani, care a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, de gradele III şi IV. Rănitul a fost transportat cu o ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe Orăştie, urmând să fie preluat de o ambulanţă SAJ cu medic pentru a fi transportat la un spital de specialitate din municipiul Timişoara. Alte patru persoane au fost intoxicate cu fum şi au primit îngrijiri la faţa locului, nefiind necesară transportarea acestora la spital.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, medicul Marius Craina, a declarat pentru agenţia citată că bărbatul va fi transportat la Timişoara, la Secţia de Arşi "Casa Austria".

"Am primit o informare că pacientul va fi adus la Timişoara, la Secţia de Arşi, iar noi am făcut deja toate pregătirile necesare să îl primim. Cel mai probabil, va fi transportat terestru", a declarat medicul Marius Craina.

Pentru stingerea incendiului se intervine cu peste 30 pompieri din cadrul ISU Hunedoara, cu şapte autospeciale cu apă şi spumă, iar IGSU a decis să trimită în sprijin echipaje de pompieri din Alba, Gorj şi Sibiu. De asemenea, la locul incendiului sunt şi 14 jandarmi şi 12 poliţişti.

Fabrica este amplasată la marginea oraşului Orăştie, la aproximativ 700 de metri de locuinţe, iar în oraş a fost activat sistemul de alarmare a populaţiei din zonă, în condiţiile în care a fost degajată o mare cantitate de fum.

"În acest sens, recomandăm populaţiei să rămână în locuinţă până la stingerea incendiului, să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă uşile şi ferestrele pentru evitarea pătrunderii fumului, să părăseasă zona de manifestare a incendiului şi să indentifice locuri sigure şi aerisite", se precizează într-un comunicat de presă transmis în această seară de către Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică.

Pentru gestionarea situaţiei, din ordinul prefectului judeţului Hunedoara a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a decis măsurile pentru protejarea populaţiei şi evaluarea nivelului de poluare generat de susbstanţele rezultatele în urma incendiului, se mai arată în comunicat.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 17.00 la fabrica Terpena.

------------

O persoană a fost grav rănită şi patru s-au intoxicat cu fum, în urma unui incendiu produs, în această după-amiază, la o fabrică de vopseluri din Orăştie, judeţul Hunedoara. Rănitul a fost transportat la spital, iar pompierii încearcă să stingă flacările, relatează News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, mai multe echipaje intervin la o fabrică de vopseluri din Orăştie, unde s-a produs un incendiu.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii focului, iar pompierii încearcă să localizeze incendiul şi să-l stingă.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au anunţat că a existat o explozie urmată de incendiu, iar flăcările au cuprins întreaga hală.

"Intervenţia este dificilă din cauza flăcărilor mari, a temperaturilor ridicate din cauza arderii şi a degajărilor mari de fum", au transmis reprezentanţii IGSU.

Pompierii hunedoreni intervin cu şase autospeciale de stingere, o autospeciala CBRN, un echipaj de prim ajutor SMURD si patru ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţan Hunedoara.

La fata locului a fost solicitat şi un elicopter SMURD.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Măi fraților nu mai copiați informațiile unii de la alții fără verificare fiindcă faceți de rușine jurnalismul în România. E fabrică de uleiuri aromatice. Citiți pe cotidianul.ro un articol scris de un jurnalist local din Orăștie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb