UPDATE/ INS: ÎN AL DOILEA TRIMESTRU, Economia românească a crescut cu 5,9%

A.C.
Macroeconomie / 16 august 2017

Economia românească a crescut cu 5,9%

Actualizare 16:33 Ciolacu: "Trebuie să acordăm atenţie deosebită stimulării investiţiilor şi atragerii fondurilor europene pentru a consolida creşterea economică"

Vicepremierul Marcel Ciolacu consideră că datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică pentru primul semestru al anului confirmă trendul ascendent pe care se află economia ţării, precizând că Executivul trebuie să acorde o atenţie deosebită stimulării investiţiilor şi atragerii de fonduri europene pentru a consolida creşterea economică.

Vicepremierul a scris, pe pagina sa de Facebook: "Datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică pentru primul semestru al anului 2017 confirmă trendul ascendent pe care se află economia României, creşterile înregistrate depăşind semnificativ estimările tuturor analiştilor şi ale organismelor şi instituţiilor financiare internaţionale.

Toate aceste evoluţii pozitive din economie ne dau încredere că măsurile pe care le luăm sunt cele corecte. Dorinţa noastră este să continuăm în acelaşi ritm, cu o atenţie deosebită în ceea ce priveşte stimularea investiţiilor şi atragerea fondurilor europene. Sunt două instrumente majore care ne vor permite să avem o creştere economică consolidată pe termen lung".

(S.A.)

-------------

Actualizare 12:00 Tudose: "Cifrele INS arată că România se află pe un trend pozitiv, pe care vrem să-l menţinem"

Cifrele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că ţara noastră se află pe un trend pozitiv, pe care Guvernul vrea să îl menţină, afirmă premierul Mihai Tudose.

Şeful Executivului a scris astăzi, pe pagina sa de Facebook: "Institutul Naţional de Statistică a anunţat, astăzi, că România are o creştere economică de 5,9% în trimestrul II din 2017, peste cifra de 5,7% din trimestrul I din 2017. Este o creştere economică solidă, care provine din mărirea puternică a producţiei industriale cu 8% şi din servicii. O contribuţie însemnată vine şi din sectoarele cu valoare adăugată medie şi mare, precum high tech. Mai mult, în primele şapte luni ale acestui an, nivelul mediu al încrederii în economie a fost de 105,1 puncte, în creştere semnificativă faţă de 103,2 puncte, în perioada corespunzătoare din anul 2016.

Sunt rezultate bune, care confirmă că România se află pe un trend pozitiv, pe care vrem să-l menţinem".

(S.A.)

------------

Actualizare 11:46 Grindeanu: "Cifrele publicate de INS dovedesc că evaluarea Guvernului Grindeanu nu a avut nicio legătură cu realitatea"

Cifrele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS) privind creşterea economică dovedesc că evaluarea PSD care a dus la căderea Cabinetului nu a avut nicio legătură cu realitatea, a afirmat fostul premier Sorin Grindeanu.

Fostul şef al Executivului a scris, pe pagina sa de Facebook: "Cifrele publicate astăzi de INS sunt cea mai bună dovadă că evaluarea care a dus la căderea guvernului Grindeanu nu a avut nicio legătură cu realitatea. Dar cine să se încurce cu adevărul?".

(S.A.)

------------

Economia românească a accelerat în al doilea trimestru al acestui an, înregistrând un avans de 5,9%, pe serie brută, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Conform sursei, se observă o accelerare a creşterii economice în al doilea trimestru din 2017 faţă de primul trimestru, când produsul intern brut (PIB) al României a cu 5,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, şi pe serie brută şi pe cea ajustată, şi cu 1,8% faţă de trimestrul precedent.

În date ajustate sezonier, PIB-ul României a urcat cu 5,7% în al doilea trimestru faţă de aceeaşi perioadă din 2016, după un avans de 5,7% în trimestrul I din 2017, de 5% în trimestrul IV din 2016 şi de 4,4% în al treilea trimestru al anului trecut.

PIB-ul României a urcat cu 5,7% în al doilea trimestru faţă de aceeaşi perioadă din 2016, după un avans de 5,7% în trimestrul I din 2017, de 5% în trimestrul IV din 2016 şi de 4,4% în al treilea trimestru al anului trecut, în date ajustate sezonier, informează sursa.

Reprezentanţii INS au menţionat: "În primul trimestru din acest an, patru sectoare au avut o contribuţie determinantă la creşterea economică. Activitatea din sectorul informaţii şi comunicaţii a crescut cu 15,3% faţă de primul trimestru din 2016, iar activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice; activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport - categorie care cuprinde cele mai multe servicii - au urcat cu 9,4%. Sectorul comerţului a crescut în primul trimestru cu 7,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce industria - sector-cheie care contribuie cu aproape un sfert la PIB - a avansat cu 6,8%".

Potrivit sursei citate, statisticile oficiale arată că, în primul trimestru, un singur sector a fost pe minus, cel al intermedierilor financiare (ce include în special băncile, asigurărire şi pensiile private), care a scăzut cu 0,7%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In ritmul acesta, in iunie-iulie 2018, P.I.B.-ul ROMANIEI trece de 200 miliarde de euro, ceea ce va permite cresterea accelerata a veniturilor populatiei si nivelului de trai!Trebuie limitate drastic importurile, stimulate exporturile si investitiile, productia cu valoarea adaugata sporita, consumul din productia interna trebuie educat si dezvoltat!!!!Romania are sansa sa devina o PUTERE REGIONALA!!!

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

31 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2806
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9951
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.0611

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb