UPDATE/ MAE:  Aproximativ 40 de români se aflau în autocarul răsturnat din Germania; opt au fost externaţi

S.A.
Miscellanea #Transporturi / 23 august 2017

Aproximativ 40 de români se aflau în autocarul răsturnat din Germania; opt au fost externaţi

Actualizare 20:07

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat în această seară că opt cetăţeni români, răniţi în accidentul rutier din nord-vestul Germaniei, au fost externaţi, în autocar aflându-se 49 de persoane dintre care 40 de români.

Într-un comunicat de presă, MAE a precizat: "Misiunea diplomatică a continuat demersurile iniţiate pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii de informaţii cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a acestora. Până la acest moment, conform informaţiilor furnizate de instituţiile medicale germane, opt persoane de cetăţenie română au fost externate după ce au primit îngrijiri de specialitate în regim ambulatoriu. Totodată, Ambasada României la Berlin a luat legătura cu angajatorul persoanelor implicate în accident, care a comunicat faptul că în autocar erau 49 de persoane, din care aproximativ 40 cetăţeni români.

Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări. Reiterăm că procedura de identificare a victimelor de către autorităţile locale germane este în curs de desfăşurare, MAE urmand să transmită informaţii actualizate pe măsura obţinerii acestora.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice- +49 16 090884680".

(S.A.)

-------------

Actualizare 17:00 MAE: "Printre victimele accidentului se află şi cetăţeni români"

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că printre victimele accidentului rutier care a avut loc miercuri în regiunea Bohmte-Leckermuhle, în Germania, se află şi cetăţeni români, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei, Ambasada României la Berlin a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a acestora.

În comunicat se menţionează: "Precizăm că operaţiunile de identificare reprezintă un proces complex, aflat în desfăşurare. În funcţie de informaţiile oficiale transmise de autorităţile locale, vom reveni cu date actualizate. Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări".

Potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

(A.C.)

--------

Un autobuz cu 50 de persoane la bord, majoritatea muncitoare românce în domeniul agricol, s-a răsturnat astăzi în nord-vestul Germaniei, la Bohmte, în apropiere de Osnabrueck. Potrivit primelor date, 44 de oameni au fost răniţi, dintre care şase grav, relatează publicaţia Ordwest Zeitung, citată de News.ro.

Persoanele aflate în autobuz lucrau la culesul de căpşuni, precizează sursa citată.

Cauza exactă a accidentului nu este clară, dar, potrivit anchetatorilor, se pare că şoferul a pierdut controlul asupra vehiculului într-un sens giratoriu, din cauza unei defecţiuni tehnice.

Autobuzul s-a răsturnat pe partea dreaptă.

O persoană blocată a fost eliberată de pompieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb