UPDATE / PLENUL CAMEREI DEPUTAŢILOR: Au fost aprobate cererile de urmărire penală şi arestare a Elenei Udrea

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 23 februarie 2015

Au fost aprobate cererile de urmărire penală şi arestare a Elenei Udrea

Actualizare 21:38 Hotărârile Camerei au fost publicate în Monitorul Oficial

---

Actualizare 18:18

Cererea DNA privind arestarea preventivă a fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute" a fost aprobată, în urmă cu puţin timp, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 170 voturi "pentru", 118 "împotrivă" şi 13 opţiuni anulate, transmit mass media.

(V.B.)

---

Actualizare 17:27

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, în urmă cu puţin timp, noua cerere DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea, pentru acuzaţii extinse în dosarul "Gala Bute", fiind înregistrate 218 voturi "pentru" şi 76 "împotrivă", scriu surse din presă.

Votul a fost secret, cu bile.

---

Actualizare 16:38 Elena Udrea a plecat acasă de la Parlament

---

Actualizare 16:30 Udrea: "Arestarea preventivă este o pârghie asemănătoare torturii"

Arestarea preventivă este "o pârghie asemănătoare torturii" şi o măsură la care se apelează "de prea multe ori", "fără ca aceasta să se impună", a apreciat astăzi Elena Udrea, în plenul Camerei Deputaţilor.

"Trebuie să oprim ca arestarea preventivă, prevăzută iniţial ca o măsură excepţională, să devină o practică. Poate afecta eficacitatea actului de justiţie", a susţinut Udrea.

Elena Udrea a mai spus: "Nu m-am dat cu mir, nu am citit acatiste şi nici nu am cerut clemenţă sau ajutor din partea colegilor. Singurul lucru pe care l-am solicitat este ca parlamentarii să gândească pentru ei înşişi şi să legifereze astfel încât abuzurile care se comit în cazul meu să nu li se mai întâmple altor mii de români care trec prin situaţii similare".

Totodată, în opinia deputatului PMP, Codul Penal şi Codul de Procedură penală trebuie modificate, "astfel încât arestul preventiv să redevină o măsură excepţională şi el să nu mai poată fi impus pe baza unor simple denunţuri nesusţinute de alte probe (aşa cum s-a cerut deja de patru ori în cazul meu)".

(V.B.)

---

Actualizare 15:49 Elena Udrea a ajuns în sala de plen a Camerei Deputaţilor

Deputatul PMP Elena Udrea a ajuns, în urmă cu puţin timp, la Parlament, unde trebuie să fie dezbătute şi votate cele două cereri ale DNA de începere a urmăririi penale şi arestare preventivă în cazul său pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute".

Întrebată dacă are emoţii cu privire la votul de astăzi, Elena Udrea a răspuns: "După experienţa de data trecută, ce emoţii pot să mai am?".

Udrea a mai afirmat că, în declaraţia pe care o va susţine în plen, le va spune parlamentarilor "lucruri pe care ei deja le ştiu, dar lucruri de care se tem".

(V.B.)

---

Actualizare 13:17 Ponta: "PSD votează pentru arestarea Elenei Udrea"

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că deputaţii PSD vor vota astăzi, în Parlament, în favoarea arestării Elenei Udrea.

(Valentin Busuioc)

---

Plenul Camerei Deputaţilor are programate pentru astăzi, la ora 16.00, dezbaterea şi votul pentru cererile DNA pe numele Elenei Udrea, de încuviinţare a urmăririi penale şi de încuviinţare a arestării preventive în dosarul Gala Bute, anunţă Agerpres.

Deputatul Elena Udrea a anunţat că vrea să fie prezentă la şedinţă ca să-şi spună punctul de vedere cu privire la acuzaţiile care i se aduc, iar conducerea Camerei Deputaţilor a trimis o scrisoare ministrului de Interne Gabriel Oprea pentru a-l informa despre acest lucru şi pentru ca ministerul să dispună măsurile necesare unei astfel de deplasări.

"Biroul permanent a stabilit ca în vederea îndeplinirii procedurii complete să fie trimisă o scrisoare către Gabriel Oprea, ministru de Interne, întrucât în momentul de faţă doamna Udrea se găseşte în arest la domiciliu şi poliţia este cea care gestionează această situaţie. Vom trimite o scrisoare procurorului general referitor la hotărârea respectivă, domnului ministru al Justiţiei, pentru faptul că a făcut cererea, doamnei Elena Udrea la adresa la care a fost indicată şi va fi informat şi avocatul doamnei Udrea despre faptul că are loc această audiere. Pentru a fi îndeplinită procedura trebuie realizate actele de citare", a declarat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

Secretarul Camerei Deputaţilor a adăugat că este nevoie de scrisoarea către ministrul de Interne pentru că acest gen de corespondenţă se poartă între Cameră şi Ministerul de Interne.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat miercuri, 18 februarie, cele două cereri pe numele Elenei Udrea de urmărire penală şi arestare preventivă pentru săvârşirea de noi infracţiuni în dosarul Gala Bute. Decizia finală cu privire la aceste cereri este luată de plenul Camerei, iar votul va fi secret cu bile şi se va da fiecare cerere în parte.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis sâmbătă cererea Elenei Udrea de a fi prezentă astăzi în plenul Camerei Deputaţilor. "S-a admis cererea pe care am formulat-o de a fi prezentă în faţa plenului Camerei Deputaţilor, ca urmare mă voi prezenta pentru a îmi spune punctul de vedere. Situaţia este excepţională în continuare, sunt la a şaptea sau a opta cerere formulată în două săptămâni de către procurorii DNA împotriva mea", a declarat Udrea, la ieşire de la Înalta Curte.

Aceasta se află din 17 februarie în arest la domiciliu, măsură dispusă în dosarul "Microsoft" şi care a înlocuit arestarea preventivă obţinută iniţial de procurori.

DNA cere încuviinţarea urmăririi penale şi arestarea preventivă pentru săvârşirea de către Elena Udrea a trei infracţiuni de luare de mită, în perioada în care aceasta avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb