UPDATE Protest de amploare împotriva PSD în Capitală

ANDREI STAN
Politică / 27 noiembrie 2017

Bulevardele Nicolae Bălcescu şi I.C. Brătianu din Capitală, pline de protestatari (Sursa foto: Dan Mihai Bălănescu/ Facebook)

Bulevardele Nicolae Bălcescu şi I.C. Brătianu din Capitală, pline de protestatari (Sursa foto: Dan Mihai Bălănescu/ Facebook)

Zeci de mii de persoane au cerut retragerea legilor Justiţiei

---------

Actualizare 18:10 Claudiu Manda (PSD): "Vom organiza un miting pe 9 decembrie, la Craiova"

Un miting pentru a vedea în ce măsură populaţia susţine Guvernul şi măsurile aplicate de acesta va fi organizat pe 9 decembrie, la Craiova, a anunţat astăzi senatorul social-democrat Claudiu Manda.

Domnia sa a precizat, potrivit Agerpres: "În weekend ne-am întâlnit, cei de la Dolj, cu toţi primarii din judeţ şi am hotărât să facem miting pe data de 9 decembrie, probabil la ora 17.30 - 18.00, la Craiova, pentru că am tot văzut că sunt mulţi oameni care vin şi în spaţiul public şi în stradă. I-am văzut ieri pe domnul Cioloş şi pe domnul Mălin Bot, susţinători ai diferitelor puncte de vedere, şi vrem să vedem dacă sunt oameni care susţin şi programul de guvernare, Guvernul, PSD şi măsurile pe care le-am luat, la un an de la alegeri".

Senatorul a subliniat că manifestarea va respecta toate procedurile legale, fiind solicitat acordul autorităţilor locale.

Claudiu Manda a adăugat: "Rămâne să vedem câţi o să iasă. La Craiova au fost în jur de 1.000 de oameni zilele trecute, cred că o să fie mult mai mulţi. (...) În primul rând vorbim de un an de zile de la guvernare, măsurile luate de acest guvern şi de această majoritate parlamentară, de propunerile asumate în campania electorală şi câte dintre ele sunt îndeplinite, pentru că vrem să vedem, inclusiv noi, parlamentarii de Dolj, dacă avem o susţinere în continuare a oamenilor care ne-au votat şi sunt vreo 140.000 de oameni".

Pe de altă parte, senatorul USR Florina Presadă a comentat declaraţiile unor lideri PSD conform cărora protestele din ultimele zile ar fi fost politizate, fiind iniţiate de anumite organizaţii.

Florina Presadă a precizat: "Aş vrea să le spun că oamenii, în secolul XXI, au învăţat să se organizeze singuri. Este vorba de organizare pe reţelele de socializare, din aproape în aproape. Această idee cum că oamenii ar fi fost mânaţi din spate de cineva, şi nu de propria lor revoltă şi indignare arată, o gândire de tip securist. Ştim că atunci se încerca inocularea acestei idei că oamenii, contra sistemului sau împotriva puterii, erau adunaţi şi mânaţi de forţe oculte, cu interese contrare celor naţionale. Numai că oamenii aceştia au înţeles foarte bine care e interesul poporului şi anume: să avem legi ale Justiţiei corecte, Justiţia să rămână independentă şi să putem pedepsi totuşi infractorii şi oamenii care fură resurse publice".

(S.A.)

-------------

Actualizare 16:52 PNL anunţă că o va convoca pe Carmen Dan în Parlament

PNL o va convoca pe Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, în Parlament, în urma acţiunilor Jandarmeriei la protestul de aseară din Bucureşti.

"Am luat decizia de a convoca ministrul de Interne, ca urmare a gravelor pericole create de Ministerul de Interne faţă de demonstranţi", a afirmat astăzi preşedintele PNL, Ludovic Orban, potrivit news.ro.

La manifestaţia de aseară din Capitală, Jandarmeria a desfăşurat efective fără precedent la protestele din acest an şi, de asemenea, a fost folosit detaşamentul de cavalerie. Jandarmii au făcut cordon călare în faţa protestatarilor atunci când cei adunaţi în Piaţa Victoriei au vrut să plece în marş pe Bulevardul Lascăr Catargiu. Manifestanţii au replicat imediat, s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au strigat "Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie".

Tot astăzi, Jandarmeria Română a făcut precizări "întrucât în spaţiul public au apărut discuţii referitoare la oportunitatea şi legalitatea folosirii jandarmilor călare".

Astfel, Jandarmeria spune că, în conformitate cu art. 29 din Legea nr. 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, personalul jandarmeriei poate folosi animalele de serviciu în misiuni, iar scopul cailor prezenţi aseară în dispozitiv a fost "de a orienta masa de manifestanţi pe un singur sens de circulaţie".

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii Jandarmeriei Române au transmis: "Scopul prezenţei cailor în dispozitiv a fost de a orienta masa de manifestanţi pe un singur sens de circulaţie, în vederea păstrării unei benzi/culoar de siguranţă pentru situaţiile care impun o intervenţie rapidă a serviciilor de ambulanţă, a maşinilor de pompieri şi a celorlalte servicii publice de urgenţă. La un moment dat, masa de manifestanţi s-a extins pe ambele sensuri de circulaţie, moment în care s-a luat decizia ca echipele ecvestre din dispozitivul de ordine publică, să se constituie într-o rezervă de intervenţie (ei nefiind retraşi din cadrul misiunii, aşa cum s-a speculat)".

Jandarmeria a precizat că în niciun moment caii prezenţi la misiune nu au pus în pericol manifestanţii, caii folosiţi fiind antrenaţi în condiţii extreme de anduranţă fizică şi psihică şi obişnuiţi cu zgomote intense, cu prezenţa oamenilor sau cu substanţele incediare.

Mai mult, Jandarmeria susţine că decizia de a folosi detaşamentul de cavalerie nu a fost una singulară, aceştia fiind folosiţi pe parcursul anului 2017 la un număr de 110 misiuni de asigurare a ordinii publice, mitinguri, evenimente sportive sau activităţi cultural artistice - concerte cu un public numeros, iar pe parcursul acestor misiuni nu au fost înregistrate incidente.

(S.A.)

------------

Actualizare 16:17 Mihai Tudose afirmă că nu se simte vizat de proteste

Premierul Mihai Tudose a spus astăzi că nu se simte vizat de proteste, precizând că legile Justiţiei şi modificările aduse Codului Fiscal sunt în Parlament.

Prim-ministrul a declarat: "Legile Justiţiei sunt în Parlament, deci nu răspund eu ca şi Guvern. În ceea ce priveşte modificările din Codul Fiscal, îşi urmează cursul, sunt în Parlament. (...) M-am uitat şi eu la televizor aseară. Eu n-am văzut vreo palmă din aia mare cu fiscalitatea".

Mihai Tudose a precizat că, după protestele din stradă, a înţeles că Executivul trebuie să continue cu măsurile adoptate, dar că acestea trebuie explicate de ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, "mai bine şi mai des".

Premierul a arătat: "Ce am înţeles eu din ce am văzut în stradă (...) este că trebuie să continuăm. Am avut o discuţie cu domnul ministru de Finanţe să explice mai bine, mai des ce se întâmplă - că nu scade leafa nimănui din sectorul privat, cu atât mai puţin la stat, cu câteva excepţii - cei care au avut, acum când stăm de vorbă şi lucrau la stat, nişte salarii extraordinar de mari. Asta a fost Legea salarizării. Hai să facem un pic de justiţie socială, că nu se poate cineva să fie angajat la stat şi să aibă salariul de trei ori cât al preşedintelui".

(S.A.)

-----------

Actualizare 14:12 Florin Iordache: "Toţi cei care protestează ar trebui să vadă că încercăm să facem nişte legi mai bune"

Toţi cei care protestează ar trebui să vadă că membrii Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei, împreună cu asociaţiile profesionale, încearcă să facă nişte legi mai bune, a declarat astăzi preşedintele comisiei, Florin Iordache.

"Atâta timp cât factorul politic nu intervine decât prin a prelua toate amendamentele venite de la asociaţiile profesionale, eu cred că e cel mai bun mod", a afirmat Iordache.

Întrebat ce le transmite protestatarilor, fostul ministru al Justiţiei a declarat: "Din punctul meu de vedere, toţi cei care protestează ar trebui să vadă că încercăm, cu sprijinul asociaţiilor profesionale, cât şi al CSM (Consiliul Superior al Magistraturii, n.r.), să facem nişte legi mai bune. Am constatat cu toţii că legile justiţiei adoptate la momentul 2004, modificate în 2005, sunt nişte legi care acum ar trebui modificate, pentru că, pe de o parte, nu conţin deciziile CCR (Curtea Constituţională, n.r.) la foarte multe articole. În al doilea rând, există - discutăm de Legea 303 - o decizie unanimă în care se doreşte separarea carierelor. În momentul în care discutăm de o separare a carierelor, în mod clar trebuie să ţinem cont de opţiunile judecătorilor şi ale procurorilor. Apoi, o chestiune foarte importantă, discutăm de răspunderea magistraţilor".

Preşedintele comisiei speciale a adăugat: "Dacă nu facem aceste lucruri printr-o dezbatere transparentă, ţinând cont de toate observaţiile venite din partea asociaţiilor profesionale, şi nu în Parlament, atunci unde?"

(S.A.)

-------------

Actualizare 13:48 Olguţa Vasilescu, despre proteste: "Nu am nicio părere, este treaba fiecăruia ce face cu timpul lui"

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, astăzi, că nu are nicio părere despre protestele de aseară, precizând că este treaba fiecăruia ce face cu timpul lui.

La ieşirea de la o dezbatere pe tema crizei de pe piaţa muncii, jurnaliştii i-au cerut părerea despre protestele de aseară. Ministrul a răspuns: "Nu am nicio părere. Este treaba lor (a protestatarilor - n. r.) ce fac cu timpul lor".

Reporterii au insistat, spunându-i că secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat că se gândeşte să organizeze o contramanifestaţie care să se audă "de pe Marte".

"Să organizeze!", a spus oficialul.

(S.A.)

-----------

ACTUALZIARE 11:45 Marian Neacşu: "Protestele de aseară ar trebui să fie asumate de cineva"

Protestele de aseară ar trebui să fie asumate de cineva, a declarat secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

El este de părere că într-o democraţie nu există proteste spontane. Cum este cazul şi mitingului de aseară, spune social-democratul.

"Câtă vreme o manifestare de dimensiunea asta, dacă nu e asumată de nimeni şi ea totuşi are loc, ce să înţeleg? Nu că există cineva în spatele lor, în culise? Într-o democraţie, notiunea de miting spontan este destul de discutabilă", a declarat astăzi, Marian Neacşu.

(G.F.)

------------

Zeci de mii de protestatari au manifestat, aseară, în Bucureşti, cerând retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale, demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu.

Protestatarii s-au strâns în jurul orei 18.00, în Piaţa Victoriei, iar în jurul orei 19.00 au plecat în coloană către Parlament. După ora 22.00, manifestanţii au început să se retragă.

Manifestaţia a fost marcată, spre deosebire de precedentele, de tensiuni între protestatari şi forţele de ordine. Jandarmii călare au făcut un cordon în faţa manifestanţilor atunci când cei adunaţi în Piaţa Victoriei au vrut să plece în marş pe Bulevardul Lascăr Catargiu. Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au strigat "Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie" şi "Fără violenţă".

După îmbrâncelile cu manifestanţii şi după ce caii au devenind foarte agitaţi, jandarmii călare s-au retras la o distanţă de siguranţă. Numărul forţelor de ordine prezente la protestul din Bucureşti a fost impresionant, depăşind cu mult ceea ce a fost la protestele de până acum, notează news.ro.

Dacă la Universitate, la Troiţă, protestatarii au ţinut un moment de reculegere în memoria celor care s-au jertfit în Decembrie 1989 şi au cântat imnul naţional, în Piaţa Constituţiei, manifestanţii s-au oprit în fata ministerului Justiţiei şi au scandat ''Justiţie, nu corupţie!'', ''Tu-Dorel, demisia!'', ''Hoţii!'', ''Ruşine!'', ''Demisia!'', ''Dragnea, nu uita, ţara vrea averea ta!'', ''Pui de hoţi şi de mafioţi!'', potrivit Agerpres.

În faţa Palatului Parlamentului, participanţii la protest au aprins luminile telefoanelor mobile şi au scandat "DNA, să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie", "Nu se mai poate, vrem anticipate" şi "Anticipate, nu imunitate".

La ora 22.00, ei au intonat imnul naţional.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, numărul protestatarilor din Capitală a trecut de 20.000, în timp ce Digi24 şi Hotnews.ro vorbesc de 30.000 de manifestanţi.

În apelul făcut pe Facebook înaintea protestelor, organizatorii spuneau: ''În aceste momente, România este călcată în picioare, coaliţia de guvernare nesocotind sau ignorând făţiş opiniile şi interesele legitime ale tuturor actorilor din societate: Societatea civilă şi reprezentanţii puterii judecătoreşti s-au exprimat neechivoc împotriva modificării legilor justiţiei. Opiniile lor au fost nesocotite; Singura preocupare permanentă a guvernării sunt «drepturile» infractorilor, şi deloc dreptatea pentru victime sau recuperarea banilor furaţi; Numirile în funcţii publice ne-au adus persoane de o incompetenţă flagrantă şi cu un nivel de moralitate cel puţin discutabil; România este astăzi în situaţia în care nu mai pot avea loc nici negocieri, nici contracte colective la nivel naţional sau de sector. Ca urmare, angajaţii sunt din ce în ce mai puţin protejaţi, iar riscul de inechitate socială ne plasează mai degrabă în zona ţărilor de la Estul Uniunii Europene; De la 1 ianuarie, salariaţii sunt lăsaţi la voia întâmplării, sunt integral responsabili pentru modul în care angajatorii aplică transferul contribuţiilor, dar şi pentru finanţarea sistemului de pensii şi cel de sănătate, pentru modul în care sunt colectate contribuţiile, dar şi pentru solidaritatea cu persoanele vulnerabile. De la 1 ianuarie, povara responsabilităţii sociale va fi dusă doar de către salariaţi''.

De asemenea, organizatorii arătau că promisiunile de măriri salariale pentru bugetari ''s-au topit în explicaţii fantasmagorice'' despre brut şi net, în vreme ce creşterile de preţuri sunt evidente pentru oricine, mai puţin pentru decidenţii politici. Ei au precizat: ''Pensiile noastre sunt în pericol prin reducerea contribuţiilor personaleîn depozite private în cadrul Pilonului II de pensii; Bugetul pentru sănătate a scăzut, controlul politic a fost reinstaurat, iar drepturile pacienţilor sunt abuzate zilnic; Investiţiile au scăzut la un nivel critic, în timp ce îndatorarea publică este din ce în ce mai mare. Pe scurt, actuala coaliţie de guvernare susţine hoţia, ineficienţa, haosul şi lipsa de transparenţă, invocând câştigarea alegerilor cu un program de guvernare nerespectat. Viitorul nostru şi al copiilor noştri este în pericol. E momentul să cerem o schimbare politică de substanţă pentru a evita în ultimul ceas o catastrofă naţională din care ne vom reveni în decenii. Cerem demisia Guvernului Dragnea-Tudose şi a principalilor vinovaţi pentru actuala stare de fapt - domnii Dragnea şi Tăriceanu - din funcţiile de preşedinţi ai celor două Camere ale Parlamentului. Fără aceste demisii, şansele românilor de a trăi într-o societate aşezată şi prosperă, bazată pe respectarea drepturilor tuturor, pe cinste şi competenţă vor fi iremediabil distruse''.

Proteste similare au avut loc în mai multe oraşe din ţară

Peste 7.000 de sibieni au mărşăluit aseară, pe principalele bulevarde din oraş, într-un miting autorizat, a precizat pentru Agerpres organizatorul manifestării, Doru Apostol.

Protestul, care a fost unul autorizat, s-a încheiat la ora 21,00, fără incidente.

Manifestanţii au scandat în premieră "Codruţa, ia-o pe Olguţa!", dar şi lozinci mai vechi, "PSD, ciuma roşie!", "DNA să vină să vă ia!", "Demisia!", "Anticipate!".

La Braşov, peste 3.000 de persoane au protestat, pentru a patra săptămână consecutiv, cerând retragerea Legilor Justiţiei şi anularea modificărilor la Codul Fiscal.

Începând cu ora 18.00, câteva sute de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii, de unde, după o oră, au plecat în marş spre Piaţa Sfatului, pe bulevardul Eroilor - Strada Castanilor - Strada Iuliu Maniu - Strada Nicolae Iorga - Strada Mureşenilor.

În drum spre Piaţa Sfatului, numărul celor care formau coloana a depăşit 3.000 de persoane, potrivit unor surse.

Circulaţia mijloacelor de transport în comun a fost, pentru scurt timp, afectată de trecerea coloanei de manifestanţi.

Protestatarii au scandat "Hoţii", "DNA, să vină să vă ia", "PSD şi ALDE să plece de la guvernare", "Fără corupţi la guvernare", "PSD, ciuma roşie", "Demisia", "Jos Guvernul mincinos", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi". Ei au fluturat steaguri, au suflat în vuvuzele, au bătut în tobe şi au sunat din clopoţei şi tălăngi.

Pe pancartele manifestanţilor se putea citi: "Jos ghiara de pe Justiţie", "Ne-am săturat să rezistăm", "Vrem dreptate, lustraţie şi Justiţie", "Doamne, scapă-ne de nea Dracnea", "Clinica#Jilava oferă tratament gratuit împotriva ciumei roşii. Perioada minimă de tratament 30 de ani".

Printre protestatari s-au aflat şi reprezentanţi ai filialei judeţene Cartel Alfa.

Acţiunea de protest a fost autorizată în intervalul orar 18.00-21.00, numărul participanţilor fiind cel mai mare comparativ cu ultimele trei proteste din această lună. Organizatorul protestului din partea societăţii civile, Radu Hossu, a anunţat că protestele vor continua "până când Legile Justiţiei vor fi puse în dezbatere publică şi noul Cod fiscal anulat''. Protestul s-a încheiat la ora 21.00 fără incidente.

La Iaşi, peste 2.000 de oameni au ieşit din case pentru a participa la un miting şi un marş de protest faţă de modificările aduse legilor Justiţiei şi Codului Fiscal.

Persoane de toate vârstele au venit în Piaţa Unirii şi au scandat mesaje împotriva guvernului, a liderilor PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, dar şi la adresa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. În Piaţa Unirii s-au auzit lozinci precum "PSD, ciuma roşie", "PSD partid de hoţi", "Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi", "Dragnea la închisoare, nu la guvernare", "Dragnea, România nu e a ta", "România, trezeşte-te".

Acompaniaţi de zgomotul vuvuzelelor, fluierelor şi huiduielilor, manifestanţii au plecat în marş pe străzile din centru. În faţa sediului PSD, au scandat din nou lozinci antiguvernamentale şi împotriva lui Liviu Dragnea. Ei au purtat pancarte pe care se putea citi "Terminăm ce am început în 1989", "Jos PSD", "Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România", "Iohannis, eşti bine?", "Care e viitorul meu? Dragnea vreau să ştiu şi eu", "Fără condamnaţi sau inculpaţi în funcţii publice, pe viaţă!"

Şi la Cluj câteva sute de persoane au participat la un protest în Piaţa Unirii. Manifestanţii s-au strâns, ca de obicei, în centrul oraşului, lângă biserica Sf. Mihail, acolo unde vineri a fost inaugurat Târgul de Crăciun, protestul desfăşurându-se printre căsuţele din care se vând podoabe de pom, cadouri şi dulciuri.

Manifestanţii au scandat "Hoţii", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta", "DNA să vină să vă ia" sau "Demisia!".

După aproximativ o oră de la începerea protestului, manifestanţii au pornit în marş prin oraş, către Palatul de Justiţie şi apoi spre unul din cartierele oraşului Cluj-Napoca, iar ulterior au făcut drum întors către centru.

Pe drum, participanţii la protest au agitat steaguri tricolore şi au făcut zgomot folosind diverse obiecte. Unii au afişat bannere cu mesaje precum "Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie", "Noi suntem statul paralel, Dragnea nu ai viză în el", "Toţi pentru justiţie", "Vă jucaţi cu focul, curând mămăliga va exploda" sau "Curaj, DNA vino şi îi ia".

În marşul lor, manifestanţii au blocat carosabilul. Coloana protestatarilor a fost însoţită permanent de jandarmi şi poliţişti.

Sute de protestatari au scandat, la Timişoara, minute în şir, lozinci îndreptate împotriva liderului PSD, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi a ''statului paralel''. ''În ciuda ploii, am ieşit din casă pentru că ne pasă, pentru că interesele majorităţii românilor cinstiţi din ţara asta sunt mai importante decât ploaia'', a spus unul dintre participanţii la protest şi la marş.

Potrivit organizatorilor, circa 500 de manifestanţi au protestat iniţial în Piaţa Libertăţii, după care au pornit în marş spre Palatul Dicasterial, unde se află instanţele de judecată, pe parcurs alăturându-se alţi circa 300 de protestatari. Oamenii au cerut demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, independenţa Justiţiei, legi egale pentru toţi, "fără super-imunitate".

''Dragnea nu uita, puşcăria-i casa ta'', ''Rezistăm, nu cedăm!'', ''Democraţie, nu oligarhie'', ''Jos guvernul mincinos'', ''Lege pentru toţi, nu pentru hoţi'', ''Dragnea şi gaşca ta legalizaţi corupţia'', ''Nu vrem să fim conduşi de hoţi'', ''DNA să vină să vă ia!'', ''Hoţii, hoţii'', ''PSD ciuma roşie'', ''Dragnea, nu uita: România nu-i a ta'', ''Ne-am săturat'', ''Să vă fie frică, ţara se ridică'', sunt câteva dintre lozincile pe care le-au scandat cei prezenţi.

În faţa sediului instanţelor de judecată, manifestanţii au protestat circa 20 de minute, după care o parte dintre manifestanţi au revenit în Piaţa Libertăţii. Aici, organizatorii au anunţat că, duminica viitoare, întâlnirea protestatarilor va avea loc de la aceeaşi oră, 18.00.

Circa 1.500 de persoane au mărşăluit pe străzile A.I.Cuza şi Calea Bucureşti din centrul Craiovei, într-un protest împotriva legilor justiţiei şi a modificărilor la Codul fiscal. Protestul s-a încheiat în jurul orei 21.00, în Piaţa Mihai Viteazu, punctul de unde s-a plecat în marş.

Traseul protestatarilor a fost Piaţa Mihai Viteazu - Universitate - Judecătoria Craiova - McDonald's - Calea Bucureşti - intersecţia cu str.Unirii - Piaţa Mihai Viteazu.

Manifestanţii au fluturat steaguri tricolore şi au scandat: "Justiţie, nu corupţie!", "Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame!", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă!", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "PSD, ciuma roşie", "Tăriceanu, nu uita, va veni şi ziua ta!".

Filozoful Mihai Şora a participat la protestul de la Alba-Iulia

Filozoful şi eseistul Mihai Şora s-a alăturat protestatarilor de la Alba-Iulia, unde câteva sute de persoane au mărşuluit pe străzile oraşului şi au au scandat "Hoţii", "PSD, ciuma roşie", "Dragnea infractor şi Tudose impostor".

Mihai Şora a precizat că vrea să fie alături de oameni "oneşti şi harnici".

Filozoful a afirmat, citat de news.ro: "Ce ne-am face fără justiţie? Am ajunge să ne conducă hoţii şi ticăloşii dacă nu ar exista justiţie.(...) Guvernul trebuie să aibă urechi să audă să aibă ochi şi să vadă şi să tragă consecinţele. Nu poate să guverneze fără să se alinieze în întregime pe voinţa populaţiei pe care o guvernează. Un guvern este un slujitor (...), nu e un stăpân, e un grup de oameni de bunăvoinţă sau aşa ar trebui să fie, care se pune în slujba intereselor generale, a intereselor poporului".

Codrin Ştefănescu, PSD: "Trebuie să organizăm rapid un miting contra statului paralel"

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a susţinut aseară că partidul pe care îl reprezintă trebuie să organizeze cât mai rapid un miting împotriva "statului paralel", care să se audă "pe Marte".

Codrin Ştefănescu a declarat, citat de Hotnews.ro: "Ar trebui să organizăm mult mai repede un miting la care să vină toţi cei care ne susţin, un miting contra, contra statului paralel, contra noii Securităţi, contra abuzurilor. (...) Nu se va auzi la Bruxelles, se va auzi pe Marte".

Reprezentantul PSD a făcut aceste declaraţii la Antena 3, ca replică la protestele antiguvernamentale din Bucureşti şi din marile oraşe ale ţării.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Plimbare de seară comandată de Securitate.

    În Constituție este prevăzută metodologia propunerilor legislative. Dacă doriți magistrați iresponsabili, adunați semnături, prezentați-vă la alegeri, asigurați o majoritate confortabilă și Securitatea vă va oferi abuzuri pe tavă. 

    1. Postac psdist si luptaror vajnic impotriva 'abuzurilor' comandate de 'Securitate', ia mai du-te tu in aia a ma-tii cu textele regurcitate zilnic la rachitele tv si la antena 3. Du-te tare si du-te acum!

      Ai scris raportul de seara ?

      Nene, ori esti prost, ori pesedist!!!

      "Se anunță proteste masive!" :))))

      Plimbarea de seară folosește Securității. Propaganda securistă a avut ordin să vă mobilizeze, v-au scos la plimbare, iar astăzi toți fac adunări, socoteli și scenarii de interpretare a prezenței la plimbare. 

      Monica Macovei trebuie să atașeze poza de la plimbare în PE pentru menținerea sistemului abuziv securist cu ajutorul stăpânilor României. Nu e puțin lucru să vezi astfel de imagini, să-i prostești, să profiți de ei de 28 de ani și ei să iasă în stradă și să spună că mai vor. :))))  

    Ce fac PNL si USR scotandu-si sustinatorii pentru ca nimic sa nu se schimbe in justitie este extrem de rau. As iesi impotriva PSD oricand dar nu pentru statul procurorilor securistilor si politistilor. Vreau teme reale de discutie bugetari vs. contributori, amenzi, drepturi fundamentale. democratie, nu mizeria asta cu statul de drepti ! Marsul PNL , USR, DIGI si Realitatea este nefrecventabil pentru un om onest!

    1. esti onest cind nu admiti hotia . in rest sunt doar vorbe

      Vorbind de statul paralel spuneti un mare adevar :ideologii PSD au identificat tot ce l se opune si i-a pus o eticheta pentru a baga in ceata prostii pe care-i manipuleaza

      Intre prostii PSD-ului si prostii/ticalosii statului paralel nu este mare diferenta. Nu sunt nici mai cinstiti nici mai hoti nici nu au grade de ticalosie diferite. Sunt doua bande care isi impart puterea, sprinjinindu-se pe banii pe care pot sa ii ia de la stat. Ca sunt salarii si pensii speciale din administratie sau salarii si pensii speciale din justitie diferenta nu e prea mare. Cei din justitie incearca sa mentina niste privilegii necinstite si sa intervina unde nu au ce cauta in legiferare iar cei din politica incearca sa mentina privilegii nedrepte si sa intervina in justitie. O lupta intre doua bande, atata tot. Am folosit prosti/ticalosi pentru ca nu cred ca beligerantii fac ce fac din prostie ci din ticalosie. Si unii si altii.

      Nu exista nici o diferenta in modul in care fac propaganda intre Antena 3 si DIGI si nici intre Mihai Gadea si Moise Guran. Nu ma uit la nici unul dintre ei dar astazi am fost nevoit sa-l suport pe Guran la europa FM . Un propagandist abject!

      A3 și-a asumat pozițiile împotriva statului mafiot securist construit de Băsescu. Cei care urăsc A3, pupinbăsiștii, știu ce urmează să vadă din clipa în care aleg să se uite la A3.

      Guran și colegii lui de propagandă securistă pozează în obiectivi, deontologi, se infiltrează în diverse redacții, iar la final ajung ceea ce erau, plutonieri minori.

      Amintește-ț i de TRU, deontolog până în clipa în care s-a înscris în PDL. Amintește-ți de Turcescu, procesoman bolnav care a recunoscut singur că duce pietre în rucsac. 

      Eroismul antenei 3 vine dupa ani de nemernicie si doar din ura personala. Bine si asa dar nu ma mai pacalesc. Democratia este simpla, respecti rezultatul unui vot chiar daca nu iti convine. Incercarea de a -ti justifica actiunile prin false criterii meritocratice este o rafinare a ticalosiei. Peste batranii nostri banditi autohtoni s-a grefat parsivisismul consultantilor anglosaxoni si acum avem 100 de canale de televiziune nefrecventabile.

      Despre ce nemernicie vorbești? Sunt cumva anii în care invitat permanent era Octavian Paler? :)))))))))))

    Este clar ca avem de a face cu cel mai incompetent si corupt guvern post-decembrist!!!!Ne-au inglodat in datorii, toti penalii, un singur vis, sa nu intre la puscarie!Jos cu ei!!!

    Este foarte clar!Legea raspunderi magistratilor este nu numai necesara,este obligatorie.Impotrivirea este a celor care lucreaza mai putin la lumina zilei si mai mult prin suterane.La fel si modificarile cerute de CCR si reducerea influienti politicului in sitemul judiciar,inclusiv presedintele etc.

    1. Observ ca sobra si obiectiva redactie a inghitit cu satisfactie civilizatul mesaj de la 1,1,Propun replica " ba pe-a ma..."

    Olguta ca de obicei nu are nicio parere. Pai asta e numele ei mic Nicioparere Olguta. Bravo lingvisto!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb