UPDATE Proteste de amploare în Capitală şi în marile oraşe împotriva PSD

A.C.
Politică / 26 noiembrie 2017

Bulevardele Nicolae Balcescu şi Magheru, ocupate în întregime de protestatari (Sursa foto: Dan Mihai Bălănescu/ Facebook)

Bulevardele Nicolae Balcescu şi Magheru, ocupate în întregime de protestatari (Sursa foto: Dan Mihai Bălănescu/ Facebook)

În Bucureşti, au existat tensiuni între protestatari şi jandarmii călare

-------------

Actualizare 22:17

Protestul de la Parlament s-a încheiat.

Ultimele grupuri de protestatari au părăsit Piaţa Constituţiei.

Actualizare 22:14

La acest moment, în Piaţa Constituţiei din Capitală au rămas câteva zeci de manifestanţi.

-----------

Actualizare 22:05

Protestatarii din faţa Palatului Parlamentului au aprins luminile telefoanelor mobile şi au scandat "DNA, să vină să vă ia", "Justiţie, nu corupţie", "Demisia", "PSD, ciuma roşie", "Nu se mai poate, vrem anticipate" şi "Anticipate, nu imunitate".

La ora 22.00, ei au intonat imnul naţional.

-----------

Actualizare 22:00 Codrin Ştefănescu, PSD: "Trebuie să organizăm rapid un miting contra statului paralel"

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, susţine că partidul pe care îl reprezintă trebuie să organizeze cât mai rapid un miting împotriva "statului paralel", care să se audă "pe Marte".

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat în această seară, potrivit Hotnews.ro: "Ar trebui să organizăm mult mai repede un miting la care să vină toţi cei care ne susţin, un miting contra, contra statului paralel, contra noii Securităţi, contra abuzurilor. (...) Nu se va auzi la Bruxelles, se va auzi pe Marte".

Liderul PSD a făcut aceste declaraţii la Antena 3, ca replică la protestele anti-PSD din această seară din Bucureşti şi marile oraşe ale ţării.

-----------

Actualizare 21:41 Filozoful Mihai Şora a participat la protestul de la Alba-Iulia

Filozoful şi eseistul Mihai Şora s-a alăturat protestatarilor de la Alba-iulia, unde câteva sute de persoane au mărşuluit pe străzile oraşului şi au au scandat "Hoţii", "PSD, ciuma roşie", "Dragnea infractor şi Tudose impostor".

Mihai Şora a precizat că vrea să fie alături de oameni "oneşti şi harnici".

Filozoful a afirmat, citat de news.ro: "Ce ne-am face fără justiţie? Am ajunge să ne conducă hoţii şi ticăloşii dacă nu ar exista justiţie.(...) Guvernul trebuie să aibă urechi să audă să aibă ochi şi să vadă şi să tragă consecinţele. Nu poate să guverneze fără să se alinieze în întregime pe voinţa populaţiei pe care o guvernează. Un guvern este un slujitor (...), nu e un stăpân, e un grup de oameni de bunăvoinţă sau aşa ar trebui să fie, care se pune în slujba intereselor generale, a intereselor poporului".

-----------

Actualizare 21:15

Coloana de manifestanţi din Capitală a ajuns în faţa Palatului Parlamentului, în Piaţa Constituţiei.

Mulţi protestatari sunt încă pe Bulevardul Unirii.

Manifestanţii strigă "Hoţii".

Un participant la protest cară după el un tomberon de gunoi şi strigă "Dragnea e cu noi", potrivit Digi24.

-----------

Actualizare 21:05

Numărul manifestanţilor din Sibiu ajungea, la ora 20.00, la aproximativ 7.000, potrivit Agerpres.

Protestatarii au scandat, pentru prima dată, "Codruţa, ia-o pe Olguţa!", dar şi lozinci mai vechi: "PSD, ciuma roşie!", "DNA să vină să vă ia!", "Demisia!", "Anticipate!".

Potrivit jandarmilor, protestul este paşnic, fără incidente.

-----------

Actualizare 21:00

Fostul premier Dacian Cioloş, care participă la protestul din Bucureşti, a declarat: "Noi ne războim pe legile justiţiei, sunt câţiva lideri politici care au probleme cu justiţia şi văd că sunt gata să facă orice pentru a-şi apăra interesele personale, inclusiv de a pune în pericol credibilitatea şi stabilitatea României. De asta am ieşit.(...) Din păcate, s-a ajuns ca o majoritate politică largă, consistentă la ultimele alegeri, care spun că sunt reprezentativi din punct de vedere democratic, iată că nu deschid calea dialogului, nu iau decizicii în urma unor dezbateri, nu iau decizii cu argumentele pe masă, plimbă legile de la guvern la Parlament, fac modificări şi reajustări ca să testeze reacţia populaţiei şi să testeze rezistenţa oamenilor la această presiune".

Fostul premier a arătat că, în pofida creşterii economice a ţării, ratăm oportunitatea unei creşteri economice durabile.

În privinţa tensiunilor cu jandarmii, Dacian Cioloş a spus: "Eu îi cunosc pe jandarmi fiindcă am lucrat cu ei anul trecut şi ştiu că sunt acolo oameni profesionişti şi oameni care ştiu să-şi facă treaba. Deci, din punctul acesta de vedere nu am emoţii, aşa cum nu am emoţii nici cu faptul că oamenii care sunt în stradă sunt paşnici".

-----------

Actualizare 20:55

Peste 30.000 de persoane participă la mitingul din Capitală.

În toată ţara, numărul protestatarilor a urcat la 45.000, potrivit Digi24.

----------

Actualizare 20:46

Fostul premier Dacian Cioloş participă şi el la protestul din Capitală.

-----------

Actualizare 20:34

Aproximativ 40.000 de oameni protestează în acest moment în toată ţara, transmite Digi24.

În Sibiu sunt 4.000 de manifestanţi, în Braşov - 3.000, în Iaşi - 2.000, în Constanţa - 1.000, în Craiova - 1.000, în Cluj-Napoca - 2.000, iar în Bucureşti aproximativ 25.000.

------------

Actualizare 20:24

S-au adunat aproximativ 25.000 de oameni în drum spre Palatul Parlamentului, potrivit Digi24.

Mulţimea de manifestanţi a ajuns la Universitate şi s-a oprit pentru a ţine un moment de reculegere pentru victimele Revoluţiei din 1989.

Coloana se întinde de la Piaţa Romană până dincolo de Piaţa Universităţii. Traficul rutier este blocat în centrul Capitalei.

Nu se circulă nici pe Bulevardul Lascăr Catargiu, nici pe Magheru şi nici pe Nicolae Bălcescu, potrivit news.ro.

Pe Bulevardul Magheru, protestatarii au scandat "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!", "Hoţii", "Demisia".

Manifestanţii vor să se oprească şi la Ministerul Justiţiei şi Curtea Constituţională.

------------

Actualizare 20:02

Coloana de manifestanţi din Capitală a ajuns la Piaţa Romană.

Numărul protestatarilor din Bucureşti a ajuns la aproximativ 20.000, potrivit Digi24.

Bulevadrul Magheru este complet blocat.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Jandameriei, Georgian Enache, a explicat la Digi24 că jandarmii călare au fost prezenţi mereu la proteste. El a spus că animalele nu reprezintă niciun pericol pentru ceţăţeni şi au fost bine antrenate. În teren sunt 20-25 de jandarmi călare, a mai spus Enache. Oficialul a refuzat, în schimb, să facă o estimare a numărului de protestatari.

------------

Actualizare 19:50

Aproximativ 15.000 de manifestanţi se deplasează spre Palatul Parlamentului.

La un moment dat, au apărut tensiuni între protestatari şi jandarmii călare, având loc o îmbulzeală. Unii jandarmi au intrat cu caii în multime, potrivit unor participanţi la protest. Manifestanţii au huiduit şi au strigat "Fără violenţă!" şi "Ruşine să vă fie!".

În cele din urmă, protestatarii au ocupat ambele sensuri de mers ale Bulevardului Catargiu şi mărşăluiesc dinspre Victoriei spre Piaţa Romană.

Numărul forţelor de ordine prezente la protestul din Bucureşti este impresionant, depăşind cu mult ceea ce a fost la protestele de până acum. Zeci de jandarmi merg în faţa coloanei de oameni, notează news.ro.

După îmbrâncelile cu manifestanţii şi după ce caii au devenind foarte agitaţi, jandarmii călare s-au retras la o distanţă de siguranţă.

Traficul rutier este oprit pe Bulevardul Lascăr Catargiu şi pe Bulevardul Magheru.

------------

Actualizare 19:33

Peste 12.000 de persoane au plecat în marş, în Bucureşti, spre Parlament.

------------

Actualizare 19:20

Numărul protestatarilor din Capitală a ajuns la 10.000, potrivit Digi24.

În jurul orei 19.30, aceştia urmează să plece în marş spre Parlament.

Manifestanţii aflaţi în Piaţa Victoriei scandează "PSD, ciuma roşie", "Justiţie, nu corupţie", "DNA să vină să vă ia", "Demisia", "Dragnea, nu uita, puşcăria e a ta".

La această oră, circulaţia rutieră în Piaţa Victoriei se mai desfăşoară doar prin faţa Guvernului, potrivit news.ro.

Între manifestanţii din Piaţă se află şi preşedintele BNS, Dumitru Costin, şi liderul USR, Dan Barna.

La Sibiu, un număr de 3.000 de oameni au pornit deja în marş.

La Braşov sunt 1.200 de protestatari, la Craiova - 1.000, la Constanţa - 1.000, la Iaşi - 1.300.

-------------

Actualizare 19:10 Jandarmeria: Asigurăm fără discriminare protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic

Jandarmeria Română subliniază, într-un mesaj pe Facebook, că asigură fără discriminare protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic.

"#Siguranţa este importantă! Jandarmeria Română asigură fară discriminare protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic. #Atenţie la recomandările sau indicaţiile forţelor de ordine", este mesajul jandarmilor.

Jandarmeria adaugă: "#Sesizaţi jandarmilor imediat, orice problemă care ar putea afecta desfăşurarea paşnică a manifestaţiilor. Jandarmeria este o instituţie echidistantă, care asigură ordinea şi siguranţa publică, garant al drepturilor constituţionale ale cetăţenilor, cât timp aceştia le exercită paşnic. #Share pentru siguranţa dumneavoastră, vă rugăm să distribuiţi acest mesaj. Mulţumim!".

În Piaţa Victoriei a fost amplasat un amplu dispozitiv de jandarmi şi poliţişti.

------------

Actualizare 18:55

Aproximativ 6.000 de manifestanţi au venit în Piaţa Victoriei din Capitală.

Traficul dinspre Ştefan cel Mare spre Bulevardul Mihalache a fost, de asemenea, închis.

Actualizare 18:43

Aproximativ 500 de persoane protestează în Piaţa Unirii din Iaşi şi alte 200 la Bistriţa.

-------------

Actualizare 18:38

Peste 3.000 de oameni protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei.

Manifestanţii aflaţi în Piaţa Victoriei scandează "PSD, ciuma roşie", "Justiţie, nu corupţie", "DNA să vină să vă ia" şi "Demisia". Ei au steaguri tricolore, suflă în vuvuzele şi bat în tobe.

La această oră, circulaţia rutieră dinspre Şoseaua Kiseleff şi Bulevardul Aviatorilor înspre Piaţa Victoriei a fost oprit, potrivit news.ro.

------------

Actualizare 18:27

Peste 2.000 de manifestanţi s-au adunat în faţa sediului Guvernului.

-------------

Actualizare 18:22

Aproximativ o mie de persoane au venit în Piaţa Victoriei din Capitală. Prostestatarii scandează "Nu scăpaţi!".

În piaţă e şi o pancartă ce îl înfăţişează pe Klaus Iohannis, îmbrăcat în haină roşie, referire la momentul din luna ianuarie când preşedintele s-a alăturat protestatarilor, scrie Hotnews.ro.

Manifestanţii aflaţi în faţa Guvernului scandează "PSD, ciuma roşie", "Justiţie, nu corupţie" şi "Demisia". Ei suflă în vuvuzele şi bat în tobe.

La această oră, circulaţia rutieră se desfăşoară normal în Piaţa Victoriei.

Grupuri mari de oameni continuă să sosească în Piaţă.

De asemenea, protestatarii au început să se strângă şi la Sibiu, Braşov şi Cluj-Napoca.

-------------

Actualizare 18:18

Aproximativ 500 de persoane s-au strâns deja în faţa sediului Guvernului. Numărul manifestanţilor creşte rapid, mulţi oameni vin dinspre metrou şi de pe bulevardele adiacente Pieţei Victoria, potrivit Hotnews.ro.

Protestatarii scandează "Demisia!" şi "Justiţie, nu coruptie!" şi au adus cu ei pancarte, drapelul ţării noastre, dar şi steaguri ale unor ţări occidentale, precum SUA, Germania sau steagul UE.

(S.A.)

-------------

Actualizare 17:42 Dacian Cioloş: "Pachetul de modificare a legilor justiţiei trebuie retras din Parlament; duminică seară voi fi în stradă"

Pachetul de modificare a legilor Justiţiei trebuie retras complet din Parlament, consideră fostul premier Dacian Cioloş, anunţând că în această seară se va alătura, în stradă, protestatarilor.

Fostul premier a scris, pe pagina sa de Facebook: "Există o legitimitate dată de vot, de buna funcţionare a instituţiilor într-un stat de drept. Există o legitimitate care izvorăşte din încrederea oamenilor, care se bazează pe onestitatea cu care un om politic se raportează la o decizie. Promisiunile mincinoase, atacul la principiile fundamentale ale unui stat democratic - cum este independenţa justiţiei, anulează această legitimitate. Lipsa încrederii nu poate fi compensată de nicio funcţie.

În momentul în care au început să se atingă de legile justiţiei, liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE au început să piardă această legitimitate. Au pierdut încrederea dintr-un motiv simplu: au interese directe în modul în care justiţia îşi face treaba, sunt vizaţi direct în dosare aflate în diferite etape în justiţie. Şi ei, şi colegii lor de partid, s-au făcut că nu văd acest enorm conflict de interese. Cum să ai încredere în lupi să facă legile la stână?

De aceea, indiferent ce tactică ar adopta în dezbaterile şi votarea modificărilor propuse la legile justiţiei, liderii actuali ai majorităţii parlamentare nu mai pot avea încrederea noastră pe acest subiect. Cu siguranţă, încrederea mea au pierdut-o de mult.

Pachetul de modificare a legilor justiţiei trebuie retras complet din Parlament.

Orice modificare ar trebui dezbătută cu experţi din sistemul judiciar, cu experţi independenţi şi apoi consultată Comisia de la Veneţia. Fără o abordare deschisă, participativă, prin care să se demonstreze că orice eventuale modificări sunt facute numai în interesul ameliorării actului de justiţie şi nu pentru a servi interese personale ale unor politicieni aflaţi temporar la putere, orice astfel de iniţiativă nu poate stârni decât suspiciune.

Din toate aceste motive, duminică seară voi fi în stradă, împreună cu voi".

(S.A.)

--------------

Actualizare 14:00 Ludovic Orban: "Membrii şi simpatizanţii PNL se vor afla astăzi în stradă"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, precizează că, astăzi, membrii şi simpatizanţii partidului se vor afla în stradă.

Ludovic Orban a scris pe pagina sa de Facebook: "Am spus la căderea moţiunii de cenzură iniţiată de PNL că nu vom ceda şi vom continua lupta, atât în Parlament, dar şi prin orice alte mijloace legale, pentru a scăpa România din ghearele acestei caracatiţe care încearcă să confişte statul român. Astăzi, membrii şi simpatizanţii Partidului Naţional Liberal se vor afla în stradă alături de acele grupuri active din societate care nu acceptă resemnarea. Împreună, prin vigilenţă, perseverenţă, dar mai ales unitate, vom găsi antidotul pentru a vindeca chiar şi ciuma roşie".

--------------

Noi manifestaţii sunt anunţate pentru această seară în Bucureşti şi în zeci de oraşe, un număr de patruzeci şi două de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa chemând cetăţenii să ceară în stradă retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

"Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este ca Romania ajunge sa fie un stat capturat", spun iniţiatorii protestelor.

Protestele sunt programate de la ora 18:00 în Bucureşti şi în aproape 80 de oraşe, precum şi în străinătate, la Milano, Zurich, Birmingham şi Paris, potrivit News.ro.

În Capitală, manifestanţii ar urma să plece din Piaţa Victoriei la ora 19:30 în marş către Parlament, cu mesajele "Nu scăpaţi!", "Demisia!".

Pe pagina evenimentului se arată: "PSD-ALDE a intrat cu viteză în ultima fază pentru adoptarea legilor Justiţiei: calendar accelerat în Parlament, mobilizare masivă în comisii, forţarea procedurilor parlamentare. Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este că România ajunge să fie un stat capturat".

Un număr de 42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa au lansat un apel către români să ceară, astăzi, în stradă retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Semnatarii apelului lansat pe Facebook, între care se numără Platforma România 100, Corupţia Ucide, Centrul Român pentru Politici Europene, Freedom House, spun că ţara noastră a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii '90, criza financiară şi tăierea salariilor bugetarilor din 2010.

În apel se mai arată: "Confiscarea politică a sistemului de justiţie, capturarea statului de către o mafie politică care slăbeşte legislaţia anticorupţie pentru a scăpa de răspundere penală, războiul politic şi instituţional declanşat de Guvern împotriva societăţii civile, atacurile majorităţii parlamentare împotriva aliaţilor din NATO şi UE, haosul fiscal şi deprecierea accelerată a leului, creşterea preţurilor şi a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene şi NATO. Consecinţele deciziilor guvernamentale de astăzi ne vor urmări pentru zeci de ani, ne vor plasa în sfera autoritarismului politic, a jafului banilor publici, a impunităţii politicienilor şi a sărăciei".

Organizaţiile civice care îi cheamă pe oameni să protesteze din nou în stradă spun că ţara noastră este călcată în picioare, coaliţia de guvernare nesocotind sau ignorând opiniile şi interesele legitime ale societăţii civile şi reprezentanţilor puterii judecătoreşti care s-au exprimat neechivoc împotriva modificării legilor justiţiei.

Iniţiatorii protestului mai arată: "Singura preocupare permanentă a guvernării sunt "drepturile" infractorilor, şi deloc dreptatea pentru victime sau recuperarea banilor furaţi. Numirile în funcţii publice ne-au adus persoane de o incompetenţă flagrantă şi cu un nivel de moralitate cel puţin discutabil. România este astăzi în situaţia în care nu mai pot avea loc nici negocieri, nici contracte colective la nivel naţional sau de sector. Ca urmare, angajaţii sunt din ce în ce mai puţin protejaţi, iar riscul de inechitate socială ne plasează mai degrabă în zona ţărilor de la Estul Uniunii Europene".

Ei mai spun că de la 1 ianuarie salariaţii sunt lăsaţi la voia întâmplării, sunt integral responsabili pentru modul în care angajatorii aplică transferul contribuţiilor, dar şi pentru finanţarea sistemului de pensii şi cel de sănătate, pentru modul în care sunt colectate contribuţiile, dar şi pentru solidaritatea cu persoanele vulnerabile.

Semnatarii apelului lansat pe Facebook afirmă: "Pe scurt, actuala coaliţie de guvernare susţine hoţia, ineficienţa, haosul şi lipsa de transparenţă, invocând câştigarea alegerilor cu un program de guvernare nerespectat. Viitorul nostru şi al copiilor noştri este în pericol. E momentul să cerem o schimbare politică de substanţă pentru a evita în ultimul ceas o catastrofă naţională din care ne vom reveni în decenii.Pentru toate acestea chemăm românii în stradă pentru o luptă paşnică a României cinstite cu hoţia, autoritarismul şi sărăcia.Cerem demisia Guvernului Dragnea-Tudose şi a principalilor vinovaţi pentru actuala stare de fapt - domnii Dragnea şi Tăriceanu - din funcţiile de preşedinţi ai celor două Camere ale Parlamentului. Fără aceste demisii, şansele românilor de a trăi într-o societate aşezată şi prosperă, bazată pe respectarea drepturilor tuturor, pe cinste şi competenţă vor fi iremediabil distruse".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. M-as bucura sa se rezolve ceva cu ocazia acestor iesiri in strada, in caz contrar cred ca singura solutie ramane ca politicienii sa fie cautati pe la casele lor...

    Si-au dublat salariile si pensiile in timp ce marea majoritate a populatiei este la limita saraciei. Fura nu cu o mana ci cu tentaculele, precum caracatitele, fura si nu se mai opresc. Acum vor sa puna mana pe justitie sa fure in continuare si sa nu fie pedepsiti! Ciuma rosie PSD trebuie starpita ! 

    1. Numai Securitatea ne poate ajuta.

      Ei suferă din cauza bugetelor tot mai mari și afacerilor cu statul, cât să-i mai rabde pe politicienii aleși? 

      Abia ajunsese justiția sub control total SRI, iar PSD-ALDE vor să adopte legea răspunderii magistraților.

      Unde ajungem dacă vom fi acuzați de procurori și judecați de judecători responsabili, care nu au voie să ne abuzeze? 

      Noi astia mai prosti, mai necivilizati, mai corupti si mai nedemocrati ne -am saturat de carnaarii ca tine si cei ce duminica de duminica haladuiti pe strazi. Sunt convins ca daca o tineti asa, la urmatoarele alegeri PSD si ALDE se duc spre 65% ca sa va linisteasca de tot imbuibatilor.

    Opozitia spune ca Parlamentul European nu poate opri legile justitiei?

    Cluj 500 deci e de forma?

    Miticilor ce vreti? 

    Dacă presupunem aceste estimări de participare corecte (și sunt pentru că este mai greu să minți la aceste mulțimi mai mici), atunci pe baza pozelor se poate deduce foarte simplu că în seara faimoasei poze cu lumini de acum câteva luni nu au fost niciodată 250 000 de oameni. Au fost de 3-4 ori mai mulți ca în seara asta, deci nu au depășit 70 000 atunci, exact cum susțineam și eu pe baza unor estimări matematice preluate de la alte persoane care luau în calcul perimetrul real al Pieței așa cum este văzut pe satelit.

    Digi și propaganda lor mincinoasă. De multe ori mă întreb care este diferența dintre ei și Gâdea. 

    1. Este destul de simplu, Antena 3 a fost confirmată în privința abuzurilor statului securist mafiot, iar DNA se chinuie să simuleze o anchetă a firmei SRI, gigi.

      ei sunt gadea de dreapta

      La numar nu ma bag dar aceeasi senzatie o am despre Digi cu a ta. La Antena 3 nu ma mai uit ca nu prezinta stirile cum sunt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb