UPDATE PSD va prelua Ministerul Justiţiei de la PNL

F. A.
Politică / 3 aprilie 2013

PSD va prelua Ministerul Justiţiei de la PNL

Update 20:03

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liberalii sunt gata oricând să preia Ministerul Justiţiei dacă se respectă criteriile pentru numirea procurorilor.

Acesta a precizat că alegerea este a premierului şi a adăugat că ar fi înţeleaptă retragerea actualelor propuneri.

Update 18:00:

Crin Antonescu, liderul PNL, a declarat, astăzi, după şedinţa USL, că partidul pe care îl reprezintă rămâne un partener egal al PSD-ului şi că numărul de ministere deţinute nu afectează paritatea şi egalitatea în Uniune.

---

Update 17:43:

Premierul Victor Ponta a precizat astăzi, după şedinţa USL, că PSD va prelua Ministerul Justiţiei de la PNL, liberalii fiind de acord fără a solicita un alt minister în schimb.

Victor Ponta a mai precizat că viitorul ministru al Justiţiei nu va fi membru de partid.

---

Update 17:21:

Premierul Victor Ponta a precizat astăzi, înainte de şedinţa USL, că îşi va explica punctul de vedere referitor la numirile din justiţie în cadrul unei discuţii cu membrii Uniunii.

Victor Ponta a declarat că şi-a exercitat drepturile legale privitor la numirea Laurei Kovesi la şefia DNA în condiţiile în care "lucrurile mergeau într-o direcţie greşită".

Acesta a specificat că nu a discutat cu oficialii europeni de la Bruxelles despre numirile făcute astăzi.

---

Update 15:07:

Biroul de Presă al Ministerului Economiei face precizarea că ministrul Economiei, Varujan Vosganian, nu a părăsit şedinţa de Guvern de astăzi.

Aceste precizări sunt făcute ca urmare a ştirilor apărute conform cărora mai mulţi miniştri liberali, printre care şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, nu au fost prezenţi la şedinţa de miercuri a Guvernului, unii dintre ei părăsind Palatul Victoria pentru a merge către sediul USL.

Ministrul Vosganian a sosit la Palatul Victoria cu câteva minute întârziere deoarece în cursul dimineţii de miercuri a fost prezent la "Adunarea Festivă dedicată Centenarului ASE", se precizează în comunicat.

---

Update 13:48:

Mark Gray, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene (CE), a declarat că executivul european aşteaptă reacţia Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) după avansarea propunerilor lui Victor Ponta pentru şefia Parchetelor, conform surselor de presă.

Mark Gray, citat de sursele de presă, a afirmat: "CE a luat notă de numele avansate de Guvernul român pentru ocuparea funcţiilor de procuror general şi şef al DNA şi nu îşi abandonează opinia privind necesitatea unei proceduri de selecţie, însă aşteaptă şi reacţia CSM în acest proces".

---

Update 13:23:

Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, a afirmat că USL nu se va rupe, conform surselor de presă.

"Sunt foarte mulţi oameni în România care îşi doresc că USL să nu se rupă. USL nu se va rupe. Mai sunt oameni care îsi doresc ca USL să se rupă. Le spun să nu se bucure, pentru că USL nu se rupe", a comentat acesta.

---

Update 11:53: Antonescu: "Alianţa USL nu se rupe, dar mă despart fundamental pe această opţiune de Victor Ponta"

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat că, pentru prima dată de la înfiinţarea USL, premierul nu s-a consultat cu partidul pe care îl reprezintă asupra unei decizii precum cea a numirii Codruţei Kovesi ca şef al DNA.

Domnia sa a precizat că alianţa USL nu se rupe, dar că se desparte fundamental pe această opţiune de Victor Ponta.

"Nu suntem parte şi nu suntem de acord cu o înţelegere politică făcută cu Traian Băsescu prin care să se împartă aceste poziţii", a precizat preşedintele PNL.

Liderul liberalilor a mai adăugat că partidul pe care îl conduce este în continuare dispus să-şi asume responsabilitatea Ministerului Justiţiei.

---

Update 11:49:

Miniştrii PNL lipsesc de la şedinţa de Guvern, conform surselor de presă.

---

Update 11:48:

Victor Ponta a declarat că propunerile pe care le-a avansat, astăzi, ca ministru interimar al Justiţiei, pentru numirea procurorilor deoarece a constatat, ieri seară, că Parchetul a devenit "moşia şi monopolul" lui Daniel Morar, care dispune asupra numirilor, iar acest fapt este inacceptabil, conform surselor de presă.

Domnia sa a declarat: "Am constatat aseară - am avut la CSM o discuţie civilizată şi normală - dar aseară am constatat că Parchetul a devenit moşia domnului Morar şi cş dânsul spune pe cine nu numeşte, pe cine numeşte, cum numeşte şi că, practic, noi constatăm un monopol în România. Monopolul asupra procurorilor aparţine domnului Daniel Morar. În calitatea mea de ministru interimar al Justiţiei şi de prim-ministru, nu pot să asist pasiv la aceste lucruri. În baza legii, singura lege aflată în vigoare, pe baza căreia chiar şi domnul Morar a fost numit în funcţie, a făcut şase propuneri pentru funcţiile de conducere, iar CSM trebuie să se întrunească şi, conform legii, să dea un aviz, pozitiv sau negativ, dar nu cred că putem accepta ca cineva, o singură persoană, să încalce sau să rescrie legea pentru a-şi păstra un monopol asupra unei instituţii, Parchetul, care trebuie să nu aparţină nici partidelor, dar nici unui singur om".

---

Update 11:30:

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat că decizia lui Ponta este "o trădare", sugerând PSD să îl schimbe pe acesta din funcţia de premier, conform surselor de presă.

"Decizia premierului Ponta reprezintă o trădare de neacceptat faţă de toţi cetăţenii români care au votat la referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu şi care au votat USL la alegerile parlamentare. Propunerea omului lui Traian Băsescu, Codruţa Kovesi, care a fost mâna dreaptă în tot sistemul ticăloşit pe care l-a pus în mişcare Traian Băsescu, pentru mine este un act inacceptabil care mă determină ca începând de astăzi să pun semn de egalitate între Victor Ponta şi Traian Băsescu", a declarat Ludovic Orban.

---

Update 11:24:

PC propune o întâlnire oficială a liderilor USL, în cursul zilei de astăzi, conform unui comunucat de presă.

Întâlnirea are ca subiect identificarea unei abordări "responsabile", care "să concilieze opiniile diferite şi să asigure o poziţie unitară şi transparentă a Uniunii pe tema nominalizărilor la conducerea Parchetelor", conform surselor de presă.

"Referitor la dezbaterile publice privind numirea Procurorului General şi Procurorului Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Partidul Conservator consideră că Uniunea Social Liberală are voinţa şi capacitatea de a-şi respecta, în egală măsură, atât angajamentele asumate în raport cu cetăţenii români, care i-au acordat încrederea, legitimitatea de a guverna şi un mandat pentru o schimbare profundă, cât şi obiectivele agreate împreună cu partenerii europeni", se precizează într-un comunicat al conservatorilor, citat de sursele de presă.

---

Laura Kovesi a fost propusă pentru conducerea DNA, Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general, a anunţat Victor Ponta, astăzi de dimineaţă, conform surselor de presă.

Premierul, în calitate de ministru interimar de Justiţie, i-a mai propus pe Bogdan Licu pentru postul de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Codruţ Olaru ca adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Alina Bica ca procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi pe Elena Hosu ca adjunct al procurorului şef al DIICOT.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. caci din aceasta zi Elena din Troia va fi detronata in Box Ofisuri de Codruta din Romania. Cumparati prin urmare actiuni OMV deoarece are intaietate la Petrol Ofisi :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb