Urecheanu: Prin tensionarea relaţiilor cu România, comuniştii atacă UE

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 23 iulie 2009

Prin tensionarea relaţiilor dintre R. Moldova şi România, guvernarea comunistă de la Chişinău are drept scop tensionarea relaţiilor cu UE, având o comandă în acest sens "din altă parte a lumii", a declarat preşedintele Alianţei Moldova Noastră (AMN), Serafim Urecheanu, citat de Agerpres. "Este o gravă provocare din partea regimului comunist, care vrea să se menţină la guvernare, folosind tot felul de sperietori pentru populaţia dezinformată. De fapt, se încearcă tensionarea relaţiilor nu atât cu România, cât cu Uniunea Europeană, aceasta fiind o comandă venită din altă parte a lumii, pe care PCRM o îndeplineşte. Comuniştii au subminat întotdeauna integrarea europeană a Republicii Moldova", declară Urecheanu.

El a reluat acuzaţiile privind abuzurile şi încălcările comise de comunişti în campania electorală pentru alegerile din 29 iulie, avertizând că se pregăteşte din nou fraudarea scrutinului. Totuşi, se declară încrezător în victoria partidelor anticomuniste şi exclude orice colaborare post-electorală cu Partidul Comuniştilor.

Liderul AMN a acuzat comuniştii de provocarea protestelor violente de la Chişinău din 7 aprilie, concluzionând că aceştia "trebuie să răs­pundă pentru toate crimele comise în faţa Tribunalului Internaţional de la Haga, la care cu siguranţă vor ajunge". Totodată, el a calificat drept "prostii ale conducerii Republicii Moldova" acuzaţiile privind implicarea României în organizarea protestelor din capitala Moldovei.

În ce priveşte reglementarea conflictului transnistrean, Urecheanu optează pentru elaborarea unui program autohton, acuzând comuniştii că timp de opt ani nu au avut drept prioritate această problemă. "Reglementarea transnistreană nu a fost niciodată o prioritate pentru Voronin şi echipa lui. Pe el îl avantajează ce se întâmplă la hotarele de Est ale ţării. În această situaţie, el se simte mai bine şi poate exercita rolul de dictator", consideră liderul AMN.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb