URSULA VON DER LEYEN: ''Comisia Europeană va acţiona ferm pentru a pedepsi încălcarea statului de drept''

G.U.
Internaţional / 16 februarie 2022

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Comisia Europeană ''va acţiona cu fermitate'' pentru a pedepsi încălcările statului de drept, folosind noul mecanism de sancţionare care a fost confirmat astăzi în justiţie, a afirmat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

''Comisia va apăra bugetul Uniunii împotriva încălcărilor principiilor statului de drept'', a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Aceasta a adăugat că în următoarele săptămâni executivul comunitar va adopta noi orientări pentru a clarifica modul în care funcţionează în practică mecanismul care penalizează încălcările statului de drept cu tăierea fondurilor UE acordate.

Potrivit şefei executivului comunitar, Comisia Europeană se simte reabilitată de decizia de miercuri a Curţii de Justiţie a UE (CJUE) de a respinge recursul formulat de Polonia şi Ungaria împotriva noului mecanism care ar permite UE să taie fondurile europene pentru ţările membre care încalcă drepturile şi libertăţile democratice.

''Decizia de astăzi confirmă că ne aflăm pe drumul corect. Acum Comisia va analiza atent motivarea deciziei şi posibilul ei impact asupra măsurilor suplimentare'', a precizat Ursula von der Leyen.

Decizia finală a CJUE reprezintă un punct de cotitură în disputa dintre UE, pe de o parte, şi guvernele populiste de la Varşovia şi Budapesta, pe de altă parte, criticate pentru limitarea drepturilor femeilor, ale persoanelor LGBT şi ale migranţilor şi pentru reprimarea libertăţilor şi independenţei judecătorilor, media şi societăţii civile.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. A prins grai si bunicuta asta comunista... Stai ca vine peste tine dosarul vaccinurilor si ai sa ajungi la bulau alaturi de sotul tau...

    Bine Ursula... pai atunci ataca-te pe tine si pe guvernele care au incalcat drepturile omului limitand dreptul la viata al nevaccinatilor. Asta mai este stat de drept? Nu, pentru ca nu ai mijloace efective de a lupta pentru drepturile tale decat iesitul in strada.

    Si care este dupa parerea homosexualilor, coruptilor, jefuitorilor de acolo - "statul de drept" Cucoana, de "Statul de drept" ungurii romanii polonezii, bulgarii, cehi, slovacii si.. s-au saturat. UE nu este decat un imperiu in constituire si care prin voi, incearca sa implementeze o politica de teroare, jaf, pauperizare a meselor, o dictatura mai nedreapta, violenta si inumana decat comunismul. Cetatenii UE trebuie sa se trezeasca si sa va dea pe mana Codrutei. Sunteti nelegiuiti.

     

    Probabil ca foarte curand vom asista la PolExit si MagyarExit! Pana la urma, e spre binele acestor tari si popoare!

    Statul de drept este încălcat sistematic in UE. Restricțiile plandemice încalcă statul de drept.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb