URSULA VON DER LEYEN: "Transmit cel mai puternic mesaj de sprijin şi solidaritate cu Polonia"

S.B.
Internaţional / 16 noiembrie 2022

"Transmit cel mai puternic mesaj de sprijin şi solidaritate cu Polonia"

Liderii europeni au reacţionat, marţi seară, după situaţia din POlonia, exprimând atât ângrijorarea pentru escaladarea situaţiei, cât şi sprijinul necondiţionmat pentru Polonia, informează news.ro.

"Alarmaţi de informaţiile privind o explozie în Polonia, în urma unui atac masiv cu rachete ruseşti asupra oraşelor ucrainene. Transmit condoleanţe şi transmit cel mai puternic mesaj de sprijin şi solidaritate cu Polonia şi cu prietenii noştri ucraineni.Monitorizăm îndeaproape situaţia şi suntem în contact cu autorităţile poloneze şi cu partenerii şi aliaţii noştri", a scris pe Twitter, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

La rândul său, preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a transmis că "Europa este Przewodow".

"Profund îngrijorată de evoluţiile din Polonia în această seară, după ce au fost raportate explozii şi victime în urma atacului cu rachete al Rusiei asupra Ucrainei. În timp ce urmărim îndeaproape situaţia, toate gândurile mele şi solidaritatea sunt cu poporul polonez", a adăugat Metsola.

Şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a transmis un mesaj: "Şocat de vestea că o rachetă sau altă muniţie a ucis oameni pe teritoriul polonez. Condoleanţe familiilor. Suntem alături de Polonia. Sunt în contact cu autorităţile poloneze, cu membrii Consiliului European şi cu alţi aliaţi".

Două persoane au fost ucise în Polonia de rachete ruseşti care au căzut pe teritoriul acestei ţări membre NATO, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete americane.

Deocamdată, nu au fost stabilite condiţiile în care au căzut rachetele.

Mariusz Gierszewski, reporterul postului polonez de radio ZET, care a scris iniţial că rachete ruseşti rătăcite au lovit Polonia, a postat pe Twitter o actualizare potrivit căreia este vorba probabil de rămăşiţe ale unei rachete doborâte.

"Sursele mele din cadrul serviciilor spun că ceea ce a căzut la Przewowo sunt cel mai probabil rămăşiţele unei rachete doborâte de către Forţele Armate ale Ucrainei", a scris Gierszewski pe Twitter.

Ministerul rus al Apărării a reacţionat la informaţiile despre rachetele ruseşti căzute în Polonia şi a spus că sunt o "provocare" destinată "escaladării situaţiei".

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a convocat Consiliul de Apărare a ţării, iar premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a convocat o reuniune urgentă a Comitetului pentru Securitate Naţională şi Apărare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. nu prinde.

    Ai facut diferenta intre state .  

    Nu exista principiul egalitatii in creierul tau. 

    Banul conteaza . Atat ! Si ala , banuiesc ca in conturi proprii.

    Mi-as dori sa fii judecata , Dar , nu cred ,. Esti un instrument. 

    Asa de solidar cu Polonia ca va condamna

    Ucraina ptr. racheta AA ??!! 

    Dupa ce a bagat Europa in razboi , a luat vaccinuri pentru toata galaxia , satana asta ...se solidarizeaza cu Polonia. Din America se spune destul de clar ca nu de la rusi a venit racheta(sa nu mai intrebam si de scuturile NATO)... . Ceausescu era ingeras fata de acesti criminali ai istoriei , in frunte cu aceata "doamna" .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb