URSULA VON DER LEYEN: "UE va aloca 1,5 miliarde de euro pentru a promova drepturile omului şi democraţia la nivel global"

G.B
Internaţional / 10 decembrie 2021

Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen

Uniunea Europeană lansează programul "Europa Globală pentru Drepturile Omului şi Democraţie". Acest program în valoare de 1,5 miliarde de euro, se va derula în perioada 2021-2027 şi va intensifica sprijinul UE pentru promovarea şi protejarea drepturilor omului, a libertăţilor fundamentale, a democraţiei şi a statului de drept, a activităţii organizaţiilor societăţii civile şi a apărătorilor drepturilor omului din întreaga lume, potrivit Digi24.

Programul va promova şi proteja universalitatea drepturilor omului, va consolida statul de drept şi răspunderea pentru încălcările şi abuzurile asupra drepturilor omului. De asemenea, va apăra exercitarea deplină şi efectivă a libertăţilor fundamentale, inclusiv libertatea de exprimare, sprijinind jurnalismul şi mass-media independente, valorificarea oportunităţilor şi contracararea riscurilor asociate cu noile tehnologii digitale.

"#TeamEurope este cel mai mare donator de sprijin pentru democraţie la nivel mondial. Vom aloca 1,5 miliarde de euro pentru a promova drepturile omului şi democraţia la nivel global. Programul va viza investiţii în infrastructură bazate pe valori, transparenţă şi durabilitate", a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Programul Europa Globală pentru Drepturile Omului şi Democraţie va aduce un sprijin suplimentar la nivel bilateral şi regional şi va fi instrumentul emblematic al UE de acţiune pentru promovarea drepturilor omului şi a democraţiei, inclusiv abordarea impactului provocărilor globale, cum ar fi schimbările climatice şi degradarea mediului, noile tehnologii digitale, sau pandemia de COVID-19.

Programul poate sprijini activităţi în orice ţară din afara UE, la nivel global. Prin urmare, acesta completează alte programe ale Uniunii Europene la nivel local, naţional şi regional.

Programul are cinci priorităţi generale:

Protejarea şi emanciparea persoanelor - 704 milioane EUR

Susţine toate drepturile omului, inclusiv eforturile pentru abolirea universală a pedepsei cu moartea, eradicarea torturii şi a tratamentelor crude şi inumane, satisfacerea nevoilor de bază, condiţii de muncă decente, eradicarea muncii copiilor, un mediu sigur, curat şi sănătos. Programul va promova egalitatea, incluziunea şi respectul pentru diversitate, va sprijini apărătorii drepturilor omului şi va combate reducerea spaţiului pentru societatea civilă. De asemenea, va consolida statul de drept, va asigura o administrare corectă şi eficientă a justiţiei şi va reduce decalajul de responsabilitate.

Construirea unor societăţi puternice, incluzive şi democratice - 463 de milioane EUR

Programul va sprijini democraţiile pluraliste, participative şi reprezentative funcţionale şi va proteja integritatea proceselor electorale. De exemplu, va implica observatorii societăţii civile în observarea alegerilor şi va sprijini organizaţiile, reţelele şi alianţele pro-democraţie.

Promovarea unui sistem global pentru drepturile omului şi democraţie - 144 milioane EUR

Consolidarea parteneriatelor strategice cu actori-cheie, cum ar fi Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR), Curtea Penală Internaţională (ICC), sistemele regionale pentru drepturile omului, instituţiile naţionale pentru drepturile omului, sectorul privat şi Campusul Global al Drepturile Omului.

Apărarea libertăţilor fundamentale, inclusiv valorificarea oportunităţilor şi abordarea provocărilor digitale şi a noilor tehnologii - 195 milioane EUR

Crearea şi menţinerea un mediu propice pentru exercitarea deplină a tuturor libertăţilor fundamentale atât offline, cât şi online. De exemplu, va contribui la consolidarea capacităţii mass-mediei independente, pluraliste şi de calitate, inclusiv a jurnaliştilor de investigaţie, a bloggerilor, de a oferi publicului informaţii de încredere prin raportare responsabilă şi profesională. Programul va sprijini societatea civilă în promovarea alfabetizării în media online, a competenţelor digitale şi în promovarea unui internet deschis, global, gratuit şi sigur, accesibil în mod egal tuturor.

Implementare prin lucrul împreună - 6,6 milioane EUR

Fondurile alocate pot sprijini societatea civilă în colaborarea cu autorităţile naţionale în cadrul dialogurilor privind drepturile omului pe care UE le desfăşoară cu ţările partenere, sau pot finanţa formarea, studiile sau schimburile de bune practici. Ea stă la baza tuturor activităţilor.

În primul an de implementare, UE se va concentra pe promovarea unui sistem global pentru drepturile omului şi democraţie. De exemplu, în perioada 2022-2024, UE va sprijini Oficiul Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului cu 16 milioane de euro, Campusul Global al Drepturilor Omului cu 10 milioane de euro şi Curtea Penală Internaţională cu trei milioane de euro. UE va sprijini, de asemenea, în 2022, lansarea unei iniţiative Team Europe Democracy pentru a consolida impactul sprijinului global al UE şi al statelor membre pentru democraţie. Planul de acţiune pentru 2021 completează o serie de măsuri individuale urgente în cadrul programului adoptat anterior.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. adica Autocratia mincinosilor.

    mai bine ii foloseste pt mentinerea drepturilor si libertatilor in europa.

    bani necesari sa plateasca pe cineva sa ne scape de toate lichenele de la conducere(votul de mult nu mai e o obtiune).

    nu conteaza modul 

    Duplicitatea si cinismul acestei babe bisexuale si corupte pana-n maduva oaselor, la adresa cetatenilor de rand europeni sunt maxime! In timp ce le suprima toate drepturile fundamentale si instaureaza in UE, Dictatuta bolsevica a vaccinurilor criminale, isi permite sa cheltuiasca o suma consistenta din banii europenilor pt a-si crea o imagine publica de sustinatoare a drepturilor omului şi a democraţiei la nivel global!

    Nu cred ca exista vreun cinism mai mare! 

    1. Utilizaţi un limbaj decent.Redacţia îşi rezervă dreptul să elimine opiniile neinteligibile în mod grav şi pe cele mahalageşti, înţelegând prin asta pe cele cu tentă anti-socială, obscene şi/sau insultative, ca şi pe acelea care nu se referă la articolul în chestiune.Nu sunt acceptate incitările la ură socială şi/sau xenofobie, discriminările referitoare la sex, vârstă sau de altă natură.Nu sunt acceptate anunţuri publicitare.Nu inseraţi linkuri sau adrese de email în textul opiniilor.Repetarea deliberată a unuia şi aceluiaşi mesaj (sau variante) poate fi considerată drept propagandă; propaganda, în această formă, este interzisă.- nu sunt acceptate ameninţările de orice natură;- nu este acceptată hărţuirea ziariştilor Redacţiei BURSA;- este interzisă defăimarea Ziarului BURSA;- nu este acceptată dezvăluirea identităţii vreunui comentator de la secţiunea de opinii, fără acordul scris al aceluia, depus la Redacţie.Nu este acceptată folosirea numelor ziariştilor BURSA pentru falsificarea semnăturii opiniilor.Nu este acceptată substituirea de nume.Redacţia îşi rezervă dreptul să şteargă opiniile şi să interzică accesul unora la postarea de opinii, atunci cînd apreciază că sunt de rea credinţă.Abaterile de la acest regulament conduc la eliminarea opiniilor postate (un echivalent al autocenzurii celui care a scris mesajul, iar nu o cenzură practicată de ziar).PRECIZĂRI:- Toate opiniile exprimă punctul de vedere ale autorilor, iar nu ale administratorului (excepţie făcând mesajele scrise chiar de către administrator); nu ne asumăm responsabilitatea pentru materialele postate pe acest site de către alte persoane decât cele autorizate de ziarul BURSA.- Postarea unui mesaj înseamnă acceptarea tacită a acestui regulament.În cazul în care ne solicitaţi răspunsuri individuale, vă rugăm să completaţi cu adresa de email reală; vom încerca, în limita timpului disponibil, să răspundem tuturor întrebărilor dumneavoastră.

    Nazisti isi fac propaganda. Nu ma voi incalcati drepturile omului prin impunerea certificatului verde (COVID 19) iar din pacate ONU tace. Ursula nu iti este rusine sa vorbesti de democratie si drepturile omului cand voi le incalcati pe fata. Nazistilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb