USR a obţinut în instanţă anularea proiectului CGMB de reabilitare a Parcului Cişmigiu

J.P.
Miscellanea / 27 octombrie 2020

USR a obţinut în instanţă anularea proiectului CGMB de reabilitare a Parcului Cişmigiu

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea USR şi a dispus anularea unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din iulie 2019 privind un proiect de reabilitare a Parcului Cişmigiu.

Avocatul Dumitru Dobrev, membru USR a scris pe pagina de Facebook: "Tribunalul Bucureşti respinge mutilarea Parcului Cişmigiu. Alături de colegii mei din USR Bucureşti, la iniţiativa lui Alexandru Gâdiuţă şi a colegei Ana Ciceală, am contestat la Tribunalul Bucureşti mutilarea Parcului Cişmigiu, pe care a propus-o Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în mandatul Gabrielei Firea, prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 395/31.07.2019. Proiectul ar presupune amplasarea de noi spaţii comerciale în parc, lăţirea aleilor existente şi amenajarea de noi alei în zone unde la acest moment există arbori plantaţi. Am contestat diminuarea nelegală a spaţiului verde şi atingerea adusă unui monument istoric, precum şi lipsa avizului din partea Ministerului Culturii pentru intervenţii asupra unui obiectiv de patrimoniu protejat. Parcul istoric Grădina Cişmigiu este cea mai veche grădină publică din Bucureşti. Inaugurat la jumătatea secolului al XIX-lea, Cişmigiul stă mărturie pentru un Bucureşti în plin avânt romantic, în curs de emancipare, care-şi lua drept modele marile capitale europene. Nivelul de protecţie a parcului este maxim, iar intervenţiile sunt permise numai pentru conservarea spaţiilor, construcţiilor şi plantaţiei valoroase existente, cu interzicerea oricărui alt tip de intervenţie", a anunţat pe Facebook avocatul Dumitru Dobrev, membru al USR.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, însă suspendă executarea proiectului până la soluţia definitivă a cererii USR de anulare a HCGMB nr. 395/2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb