USR cere demisia ministrului Transporturilor, Felix Stroe

G.F.
Politică / 12 decembrie 2017

Ministerul Transporturilor (Sursa foto: Facebook)

Ministerul Transporturilor (Sursa foto: Facebook)

Deputaţii USR Cătălin Drulă şi Ionuţ Moşteanu cer demisia ministrului Transporturilor Felix Stroe care nu s-a prezentat, astăzi, la dezbaterile din comisiile de specialitate din Parlament pe Legea bugetului pentru anul 2018.

"Ministrul Stroe nu s-a prezentat la dezbaterile din Comisie, deci înţelegem că nu-şi asumă acest buget şi dă un semnal că şi dumnealui i se pare umilitor bugetul din anul acesta al Ministerului Transporturilor. Un ministru trebuie să dea dovadă de curaj şi de asumarea demnităţii publice cu care a fost investit. Un gest de onoare ar fi să-şi dea demisia", a declarat deputatul USR Cătălin Drulă, potrivit unui comunicat de presă, remis Redacţiei.

Deputaţii USR atrag atenţia că într-o situaţie fără precedent în Parlamentul României, amendamentele la Legea bugetului nu s-au discutat în comisiile de specialitate. Deşi au fost depuse 188 de amendamente la bugetul Ministerului Transporturilor, comisiile reunite pentru Transport şi Infrastructură au decis prin vot (11 pentru, 9 împotrivă, o abţinere) să trimită amendamentele direct la Comisia de Buget-Finanţe, fără să le discute cu reprezentanţii Ministerul Transporturilor.

"Asistăm la un simulacru de dezbatere parlamentară. Coaliţia PSD-ALDE a decis să astăzi să blocheze dezbaterea pe amendamente în comisiile de specialitate. Practic, au pus pumnul în gură parlamentarilor opoziţiei. Rolul comisiilor de specialitate este să discute cu reprezentanţii ministerului şi să dea aviz pe amendamentele propuse de parlamentari", a explicat deputatul USR Ionuţ Moşteanu.

Potrivit sursei citate, bugetul Ministerului Transporturilor pentru 2018 subfinanţează grav şantierele de autostrăzi în curs de derulare: Bucureşti-Braşov, Lugoj-Deva, Sebeş-Turda. De asemenea, pentru al doilea an consecutiv este subfinanţată major întreţinerea infrastructurii rutiere - suma alocată fiind la jumătate faţă de 2016. USR semnalează că sunt proiecte de infrastructură care au alocare zero în bugetul pentru 2018, deşi au contracte semnate şi CNAIR-ul s-a lăudat cu ele: varianta de ocolire Comarnic, zero, centura Rădăuţi, zero, pasajul de la Domneşti, zero.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb