USR:  "Datele recensământului arată că reforma pensiilor e o urgenţă naţională"

G.D.
Politică / 30 decembrie 2022

"Datele recensământului arată că reforma pensiilor e o urgenţă naţională"

Datele celui mai recent recensământ demostrează că reforma pensiilor este o urgenţă, arată USR. "Peste cinci ani, vor rămâne prea puţini tineri din ale căror contribuţii să se plătească pensiile", mai indică sursa citată, transmite News.ro.

Numărul tinerilor a scăzut cu peste 115.000, în timp ce numărul pensionarilor a crescut cu aproape 500.000.

"Piramida vârstelor arată dezastrul demografic care se traduce în dezastru economic. Creşte numărul pensionarilor şi scade numărul tinerilor. Dacă mai punem la socoteală că din ce în ce mai mulţi tineri au ca scop părăsirea ţării după terminarea studiilor, viitorul arată destul de sumbru. Generaţia numeroasă a decreţeilor va ieşi la pensie peste 5-10 ani, când vor părăsi forţa de muncă activă şi vor rămâne prea puţini tineri din ale căror contribuţii să se plătească pensiile. De aceea e nevoie de o gândire serioasă pe termen lung, nu de negocieri politice de luni în şir în fiecare an", a afirmat deputatul USR Cristian Seidler, conform sursei menţionate.

USR a introdus reforma pensiilor în PNRR.

Până la finalul acestui an, guvernul trebuia să elimine pensiile speciale, iar până în aprilie 2023 PSD şi PNL trebuie să prezinte o nouă lege a pensiilor care să asigure sustenabilitatea fiscală a sistemului de pensii, precum şi echitatea şi respectarea principiului contributivităţii, au mai transmis reprezentanţii USR.

Coaliţia PSD PNL va rata, sâmbătă, termenul pentru eliminarea pensiilor speciale, proiectul abia a fost adoptat de guvern şi va ajunge în parlament abia în februarie. Mai grav, proiectul nu desfiinţează nicio pensie specială, este o batjocură pentru ideea de reformă, mai spune sursa amintită.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a publicat, astăzi, primele date provizorii pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, runda 2021. Acestea arată că populaţia rezidentă a României era de 19.053.800 de persoane, la finalul lui 2021, din care: 9.808.300 (reprezentând 51,5%) de sex feminin şi 9.941.200 (reprezentând 52,2%) în mediul urban. Faţă de populaţia rezidentă înregistrată la recensământul precedent (RPL2011), România a pierdut locuitori - 1.067.800 persoane. Din 42 de judeţe (inclusiv municipiul Bucureşti), 39 au pierdut din numărul de locuitori.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Nici o problema financiara,

    pana avem zeci de miliarde de euro

    ptr. inarmare si alte bunatati 

    Si pe langa acest dezastru demografic, mai sunt deraiati de realitate care viseaza unire cu Moldova, pentru a mai adauga inca 1-2 milioane de pensionari la sistemul de pensii, a caror pensie trebuie sa ajunga la nivelul unui cetatean roman. Adica un punct de pensie din Moldova sa fie egal in lei cu cel din Romania.

    Romania intra in faliment.... sau importa 3-4 milioane de asiatici sau africani.

    Isi pune cineva intrebarea de ce 3 milioane de participanti la recensamant au refuzat sa spuna etnia? Oare cati straini sunt cu adevarat in Romania? 

    Cu tot respectul, in ce interval de timp a crescut nr. pensionarilor cu 500.000?

    Se poate face o analiza conform datelor INS 

    Analfabetii economic de la usereu n-ar vrea sa vada cati dintre viitorii pensionari se califica la pensie bazata pe contributivitate?

    Vin vreo 20 de ani in care contribuabilul român va plăti doar pensii sociale unora care și-au bătut joc de ei înșiși, fentând statul. 

    USR urăște pensionarii deoarece aceștia nu prea îi votează. Cred că îi cam doare pe undeva pe USRi de pensionari. Întrebați orice haștagist ceva despre pensionari și veți vedea disprețul abject din răspunsul lor.

    Deci toată văicăreala asta a salvatorilor care se dau cu fundul de pământ de grija pensionarilor nu prea valorează nimic.  

    1. Pre-campanie electorală, eliminarea pensiilor speciale, deja folosită, deja eșuată.

      Este evident că programul lor electoral se bazează pe scăderea bugetului pensiilor, creșterea contribuțiilor și alimentarea găurilor negre private obligatorii. 

      ce e rau pentru tara in a elimina pensiile ce nu sunt bazate pe contributivitate?

      Ce legătură are asta cu comentariul de la 5? Usri nu dorește eliminarea pensiilor speciale după cum foarte clar a DOVEDIT când a a fost la guvernare și S-A OPUS vehement acestei măsuri în cazul procurorilor și judecătorilor.

      Ți-am îngroșat părțile importante, poate-ți rămâne-n minte. 

    de aia s-a agitat usr-ul cu baksinul? Ca inchiderea spitalelor a rezolvat sute de mii de batrani....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb