USR îi cere lui Marcel Ciolacu să elimine prin Ordonanţă de Urgenţă pensiile speciale pentru aleşii locali

F.D.
Politică / 27 octombrie 2023

USR îi cere lui Marcel Ciolacu să elimine prin Ordonanţă de Urgenţă pensiile speciale pentru aleşii locali

USR i-a cerut vineri premierului Marcel Ciolacu să elimine prin Ordonanţă de Urgenţă pensiile speciale pentru aleşii locali, care urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024, relatează News.ro.

USR arată că de la 1 ianuarie 2024 intră în vigoare pensiile speciale ale aleşilor locali, foşti primari şi viceprimari, ori foşti preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

"Este vorba de mii de noi pensii speciale pentru foşti baroni. USR îi cere lui Marcel Ciolacu să elimine, imediat, prin OUG aceste pensii speciale", precizează formaţiunea.

"Nu avem nevoie de o nouă categorie de privilegiaţi. Nu avem nevoie de noi pensii speciale. PSD şi PNL îi răsplătesc pe aleşii locali, deşi mare parte dintre aceşti foşti primari şi preşedinţi de consilii judeţene au ţinut oraşele şi judeţele noastre în subdezvoltare. USR îi cere lui Marcel Ciolacu să elimine imediat pensiile speciale pentru primari. O poate face prin OUG", spune deputatul Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

USR mai precizează că "din 2019, de când PSD a modificat Codul administrativ prin OUG şi până astăzi, articolul legat de pensiile speciale ale primarilor şi baronilor locali a fost prorogat la presiunea USR".

"În 2021, USR a depus un proiect legislativ de eliminare a pensiilor speciale ale aleşilor locali, dar acesta este ţinut la sertar în comisiile din Senat. În plus, USR a propus eliminarea articolului legat de pensiile speciale de fiecare dată când a ajuns în Comisia de administraţie un proiect de modificare a Codului administrativ. Şi de fiecare dată PSD şi PNL au respins propunerea, protejându-şi noii privilegiaţi", se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Motto:

    “Aceşti imbecili care ne guvernează”  

    (Andre Santini – fost ministru si vicepreşedinte al Adunării Naţionale a Franţei)  

    Titlul cărţii lui Andre Santini este valabil si in cazul guvernanţilor nostri de astăzi. 

    Dupa cum se stie, toate jaloanele şi ţintele pentru Cererea 3 de plată din PNRR trebuiau realizate până la 15 octombrie. Printre acestea se numără reforma pensiilor speciale care trebuie trecute pe sistemul de contributivitate, așa cum se aplică în cazul cetățenilor care nu beneficiază de pensii speciale. Fără acest jalon se blochează orice șansă a României de a accesa în acest an cererea de plată numărul 3 din PNRR, şi pierderea acestei tranşe în valoare de 3,14 miliarde de euro. 

    Cu toate astea, pe 2 august 2023, Curtea Constituţională a României (CCR), acest "cimitir al elefantilor" a demonstrat încă odată că este o institutie puternic politizată care îsi apără propriile privilegii, prin prin decizia de neconstituţionalitate a legii privind eliminarea pensiilor speciale ale magistratilor si trecerea lor pe contributivitate .

    La aceasta se adaugă ipocrizia si duplicitatea coalitiei de guvernare PSD-PNL care se pronuntă formal pentru eliminarea pensiilor speciale, fără să facă acelasi lucru cu pensiile speciale ale primarilor si alesilor locali care au fost introduse prin Codul Administrativ în timpul guvernului Dăncilă în anul 2019. Chiar dacă pensiile speciale ale primarilor nu au intrat niciodată în plată, legea fiind prorogată pe termen limitat, urmând ca după expirarea termenului de amânare să producă efecte. De aceea si in acest caz este nevoie de abrogarea legii in parlament. 

    USR va cere in Parlamentul European eliminarea pensiilor speciale ale papitoilor de la Bruxelles? Aaaaaaa.......scuze....aia este niste domni care munceste de se speteste....aia merita pensii speciale! Hai sictir lepadaturilor!

    1. Aia au pensii de la Bruxelles si nu sunt neaparat speciale, doar mari, pentru ca au avut salarii mari!

    PNL si PSD fac tot posibilul pentru pastrarea pensiilor speciale. Niste papitoi!

    Nu inteleg de ce ii mai baga in seama presa pentru ca doar mint! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb