USR LANSEAZĂ: Proiect legislativ pentru încurajarea investiţiilor în sectorul petrochimiei

T.T.
Politică / 17 noiembrie 2018

Cristina Prună (sursa foto: Facebook)

Cristina Prună (sursa foto: Facebook)

Uniunea Salvaţi România lansează un proiect de lege care oferă facilităţi fiscale pentru investitorii şi companiile din sectorul petrochimiei, potrivit unui comunicat al USR remis Redacţiei noastre.

Industria petrochimică poate absorbi o cotă însemnată din cantitatea de gaze naturale estimată a fi produsă din rezervele de hidrocarburi din Marea Neagră în următoarele decade sau din perimetrele onshore de mare adâncime.

În 2016 au fost importate mărfuri şi produse petrochimice în valoare de 8 miliarde de euro, în timp ce exporturile s-au situat la 2 miliarde de euro.

Iniţiatoarea proiectului este deputata USR Cristina Prună, membru în Comisia pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor.

"România, o ţară cu o tradiţie bogată în domeniul petrochimic, a ajuns importator net de produse de profil într-o perioadă în care această industrie va cunoaşte un boom economic spectaculos la nivel european în cadrul tranziţiei energetice. Cred că e de datoria noastră să apărăm acest sector deoarece potenţialul de creştere este enorm. Acest proiect de lege vine cu o serie de facilităţi fiscale pentru companii şi forţa de muncă specializată din domeniu pentru a încuraja investiţiile în petrochimie, ceea ce va avea reverberaţii şi în domeniile conexe (îngrăşăminte, producţia de baterii, construcţii sau electromobilitate). Avem la dispoziţie o cantitate foarte mare de gaze în Marea Neagră, dar şi rezerve onshore descoperite recent, care ar putea fi valorificate superior în ţară.", a declarat deputatul USR Cristina Prună.

Printre măsurile propuse se numără reducerea impozitului de la 16% la 10% pentru profituri de 10 milioane de lei; deducerea suplimentară la calculul rezultatului fiscal, în proporţie de 50%, a cheltuielilor eligibile pentru aceste activităţi pentru a încuraja investiţiile în mijloace fixe performante; amortizare accelerata pentru investiţiile în cercetare-dezvoltare; recuperarea pierderilor fiscale în 10 ani consecutivi, în loc de şapte cum este prevăzut actualmente în codul fiscal; scutirea de la plata impozitului pe salarii, facilitatea regăsită şi în sectorul IT, ceea ce a permis o dezvoltare importantă a acestei industrii; scutirea de la impozitare a sumelor primite pentru acoperirea cheltuielilor de relocare în interesul serviciului, facilitate pentru a-i aduce pe oameni în zonele unde se dezvoltă această activitate, din ţară sau din afară.

USR va cere susţinerea deputaţilor şi senatorilor din celelalte partide politice, potrivit comunicatului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Un mare BRAVO pentru initiativa!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb