USR PLUS cere demisia lui Costel Alexe şi Mihai Chirica şi alegeri anticipate la Iaşi

J.P.
Politică / 28 aprilie 2021

USR PLUS cere demisia lui Costel Alexe şi Mihai Chirica şi alegeri anticipate la Iaşi

Deputatul USR PLUS Cosette Chichirău cere demisia lui Costel Alexe şi Mihai Chirica din funcţiile publice şi retragerea sprijinului politic din partea PNL. Totodată, Chichirău este văzută drept "singurul lider legitim din Iaşi" de către deputatul Iulian Bulai, care solicită alegeri locale parţiale în Iaşi, conform Digi24.

Cosette Chichirău susţine într-un mesaj pe Facebook că nu este suficientă autosuspendarea lui Chirica şi Alexe din funcţiile de partid şi că este necesară demisia lor din funcţiile publice de primar şi, respectiv, de preşedinte de consiliu judeţean.

"Domnule Orban, dragi colegi liberali, nu mai aveţi timp de gândit. Au trecut luni de zile de când cei doi sunt inculpaţi. Scuza subţire a aducerii dlui Chirica în PNL a fost să aveţi guvernare locală şi centrală de aceeaşi culoare, ca să meargă proiectele Iaşului brici! Vi se pare că merge ceva în Iaşi? Vi se pare că cei doi inculpaţi au trimis vreun proiect mare al Iaşului către guvern? Ieşenii nu mai au timp de pierdut aştepând după doi inculpaţi şi după un partid care îi protejează. Retrageţi sprijinul politic inculpaţilor şi haideţi să lăsăm Iaşul să respire şi să se dezvolte", susţine Chichirău, care a pierdut Primăria Iaşi în faţa lui Mihai Chirica la alegerile din 2020.

Şi deputatul USR PLUS Iulian Bulai cere demisia lui Mihai Chirica, după ce acesta a fost pus sub inculpare de DIICOT şi susţine că "singurul lider legitim din Iaşi" este Cosette Chichirău.

"Chirica trebuie să facă un pas în spate acum, pentru binele Iaşului şi al Moldovei. Atunci când foloseşti mai mult timp în tribunale, sau pe la audieri cu procurorii decât lucrând pentru cetăţeni, trebuie să înţelegi că e timpul să pleci", susţine Bulai într-o postare pe Facebook.

El adaugă că PNL trebuie să se delimiteze de primarul din Iaşi "care îi discreditează".

Totodată, Bulai susţine că la Iaşi trebuie organizate alegeri parţiale.

"Cosette Chichirău este singurul lider legitim din Iaşi care trebuie să conducă al doilea cel mai mare oraş din România. (...) Trebuie organizate rapid alegeri parţiale la Iaşi. Cosette şi echipa USRPLUS vor guverna oraşul cu respect pentru cetăţeni şi faţă de banul public! Mafia trebuie stârpită!", scrie Bulai.

Mihai Chirica, primarul din Iaşi, este inculpat într-un dosar de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit DIICOT, un teren din patrimoniul Primăriei, aflat într-o zonă scumpă a oraşului, a intrat în posesia unui om de afaceri, ca urmare a complicităţii unor avocaţi, notari şi funcţionari publici. Faptele s-ar fi petrecut cu mai mulţi ani în urmă, iar edilul este acuzat că a omis să sesizeze organele judiciare.

15 persoane sunt cercetate, cu diferite calităţi - fie de suspecţi, fie chiar de inculpaţi, în acest dosar cu prejudiciu calculat la 2 milioane de lei.

Pe de altă parte, Costel Alexe este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare, fapte săvârşite în perioada în care era ministru al Mediului. Procurorii DNA au impus faţă de el controlul judiciar pentru 60 de zile, din 27 aprilie până în 25 iunie, dar şi interdicţia de a pleca din ţară. Costel Alexe a anunţat că se autosuspendă din funcţia de preşedinte al PNL Iaşi, după ce a fost pus sub inculpare.

Referitor la cazul lui Costel Alexe, preşedintele Klaus Iohannis declarase încă din ianuarie că penalii nu au ce căuta în funcţii publice. Costel Alexe a evitat un răspuns la comentariul preşedintelui, când a fost întrebat dacă se autosuspendă din funcţie până la soluţionarea dosarului deschis de DNA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si la colt de strada ce cere?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb