USR PLUS condiţionează numirea noului Avocat al Poporului de adoptarea desfiinţării Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

D.Ţ.
Politică / 22 iunie 2021

USR PLUS condiţionează numirea noului Avocat al Poporului de adoptarea desfiinţării Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

Liderii USR PLUS intenţionează ca, la discuţiile din şedinţa de marţi a coaliţiei, să condiţioneze votul pentru numirea noului Avocat al Poporului de adoptarea legii de desfiinţare a Secţiei Speciale în forma propusă de ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat news.ro

Proiectul de desfiinţare a Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie iniţiat de Ministerul Justiţiei a trecut de Camera Deputaţilor, însă a suferit modificări radicale. Spre exemplu, legea prevede desfiinţarea secţiei speciale, însă magistraţii au primit superimunitate. 

De asemenea, ministrul Justiţiei Stelian Ion afirmă că UDMR susţine ca dosarele de la SIIJ să fie instrumentate de o secţie specială din cadrul Parchetului General, soluţie care nu e acceptată de USR PLUS. Argumentul invocat este că SIIJ ar fi chiar o astfel de secţie.

Pe de altă parte, conform ultimelor date, după revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, în coaliţie s-a convenit ca postul să revină UDMR, favorit fiind Fabian Gyula, lector la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Deocamdată, însă, nu poate fi avansată o nouă propunere pentru acest post, dat fiind că, în urma sesizării depuse de PSD, Curtea Constituţională urmează să decidă abia în 29 iunie în legătură cu constituţionalitatea revocării lui Renate Weber.

În ceea ce priveşte Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute că desfiinţarea acesteia este o certitudine şi a propus chiar o sesiune extraordinară a Senatului, în calitate de Cameră decizională a Parlamentului, în care să se discute acest subiect.

Stelian Ion a menţionat că au fost unele discuţii în coaliţia de guvernare, discuţii care au întârziat luarea unei decizii în privinţa SIIJ. Acesta a susţinut că "SIIJ are zilele numărate pentru că la începutul lunii iulie vom primi şi avizul din partea Comisiei de la Veneţia. Comisia de la Veneţia a criticat de la bun început înfiinţarea acestei Secţii speciale şi nu am aşteptarea să aibă o altă opinie".

Ministrul Justiţiei a explicat că partenerii de la UDMR au solicitat ca dosarele de la SIIJ să fie preluate de o secţie specială din cadrul Parchetului General, or tocmai SIIJ este o astfel de secţie în cadrul Parchetului General.

Stelian Ion a mai declarat că "dacă mutăm dosarele dintr-o parte în alta, nu vom putea avea aşteptări ca lucrurile să fie radical diferite. Există acel amendament, din punctul meu de vedere inacceptabil, acela în care dosarele ar fi trebuit să treacă la o altă secţie din cadrul Parchetului General, fără să se mai întoarcă la DNA şi urmează să primim avizul Comisiei de la Veneţia".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Sustin! Cei mai tari demolatori: dj stelica, cotoroanta de la S1, anca/dana/dragu/paliu/salaj/za lau/

    second/hand. Sa se desfiinteze siij, ccr, tvr, onu, ue - toti cei care care inca nu sunt controlati. 

    1. ROMANIA a ajuns o TARABA la care PNL-USR si UDMR,isi impart institutiile la fel ca INTERLOPI,TERITORIILE pe care le STAPANESC.Peste toti,da cu ZARUL IOHANNIS ca la BARBUT si cine are cel mai mare numar de pe zaruri,acela primeste HALCA din TARA cea mai BOGATA. O TARA de INTERLOPI,stapanesc o TURMA de PROSTI,care isi merita SOARTA cu varf si indesat.!

    Nu cred ca a existat un borfas mai pervers in functia de ministru al justitiei. Ma apuca ura fata de toti rahatii care au iesit la protest impotriva lui Toader sau a lui Iordache ca sa ajunga gunoiul asta ministru. Vremuri crunte traim din cauza aliantei asta impusa de Johannis.

    1. Cum să nu? Macovei, Prună...

    Canaliile usr iste criticau pesede ca da legi cu dedicatie ,o mincina terfelista ca sa nu schimbe legile neconstitutionale de pe vremea lui macovei,ei acum chiar vor da legi,chiar desfiinteaza o institutie ca sa scape penalii usr isti

    Sa ii se usuce mana celui care mai voteaza usere si penele!

    CU CELERITATE INSTANT DESFIINȚATE ENTITĂȚI CU INCOMPETENȚI CARE BAGĂ ECONOMIA IN HAOS !!!!!!!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb