Uzina Vulcan trimite către Golful Persic utilajul petrolier românesc "Elefantul arab"

Elena Deacu
Companii #Industrie Extractivă / 21 iulie 2015

Uzina Vulcan din Bucureşti a dezvoltat cea mai performantă unitate de pompare pentru extracţia ţiţeiului fabricată vreodată în România, noul utilaj petrolier românesc urmând să fie vândut în zona Golfului Persic sub denumirea comercială "Elefantul arab", a anunţat societatea într-un comunicat.

"Prin caracteristici tehnice impresionante, realizarea echipei de la Vulcan poate asigura o producţie de peste 1.000 de barili de ţiţei pe zi cu un consum de energie de numai 60 kWh/h, însemnând un spor de productivitate de 30% şi o creştere de eficienţă energetică tot de 30% faţă de vârful de gamă precedent. «Elefantul arab» vine în întâmpinarea tendinţelor actuale de maximizare a cantităţilor de petrol extrase şi, la preţul de piaţă actual al acestuia, oferă posibilitatea unei amortizări rapide din producţia realizată", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, noua unitate de pompare este aptă să funcţioneze până la 40 ani pe aproape orice amplasament terestru de extracţie a petrolului, în diverse configuraţii, cu costuri de operare la nivelul minim din industrie.

Cu peste 100 ani de tradiţie în industria românească, Uzina Vulcan din Bucureşti a livrat peste 25.000 de unităţi de pompare pentru extracţia ţiţeiului, în circa 25 ţări de pe 5 continente. De asemenea, Vulcan este şi producătorul cazanelor de abur industriale din marile termocentrale româneşti, inclusiv Turceni, Rovinari, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Iaşi, Braşov, Constanţa.

Criza globală, absenţa unor politici naţionale coerente de redresare a industriei, întârzierea investiţiilor în modernizarea tehnologică a energeticii româneşti, dar şi alte cauze au provocat intrarea Vulcan în procedura insolvenţei în luna mai 2013, cu datorii neplătite de circa 55 de milioane de euro la acea dată. Principalii creditori ai Vulcan sunt Banca Comercială Română şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

În paralel cu eforturile proprii de redresare, Vulcan încurajează adoptarea în timp util a unor politici realiste şi echitabile în ceea ce priveşte tratamentul datoriilor acumulate în sectorul industrial de-a lungul ultimelor două decenii, se menţionează în comunicatul societăţii.

"Dezvoltarea de produse noi, inovatoare, face parte din strategia managementului de pregătire a Uzinei Vulcan pentru aprobarea planului de reorganizare în toamna acestui an. Alte măsuri întreprinse pentru redresarea întreprinderii sunt revizuirea practicilor comerciale, controlul strict al calităţii, productivităţii şi banilor, recuperarea capitalului uman risipit în ultimii ani. Prin aceste măsuri, Vulcan a reluat parteneriate externe întrerupte la intrarea în procedura insolvenţei, a reuşit să sisteze concedierile colective şi a reangajat deja circa 10% din forţa de muncă disponibilizată anterior", se arată în document.

În următorii 3 - 5 ani, Vulcan ţinteşte vânzări externe de minimum 75% din cifra de afaceri. Pentru echipamentele sale de producere a energiei, Vulcan a ales cu prioritate ţările din nordul Europei, recunoscute pentru nivelul avansat al ştiinţei şi tehnologiei, al standardelor de calitate şi de mediu, precum şi al politicilor energetice, în timp ce pentru utilajul petrolier, Vulcan îşi consolidează prezenţa în zona Golfului Persic, în estul Europei şi în America de Sud.

Contractele existente acoperă 85% din capacitatea de producţie actuală a Uzinei Vulcan pentru următoarele 9-12 luni, indicând un potenţial real de creştere a capacităţii de producţie în condiţiile unui management riguros al performanţei. Vulcan îşi propune să demonstreze că industria românească poate să redevină competitivă pe marile pieţe internaţionale, prin măsuri adecvate de adaptare şi modernizare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb