Uzinele Sodice Govora intenţionează să-şi majoreze capitalul cu 37,5 milioane lei

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 iulie 2007

Acţionarii companiei Uzinele Sodice Govora (UZIM) au aprobat majorarea capitalului social cu 37,5 milioane lei, pentru finanţarea investiţiilor şi a activităţii societăţii în 2007, potrivit comunicatului remis joi pieţei Rasdaq.

Pentru majorarea de capital vor fi emise 150 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,25 lei, în valoare totală de 37,5 milioane lei. Acţionarii înscrişi la 26 iulie sunt cei care vor putea subscrie prin aport în numerar în cadrul majorării.

Acţionarul majoritar al companiei, Ciech SA, va putea subscrie şi prin conversia în acţiuni a creanţei pe care o are asupra Uzinele Sodice Govora, conform contractelor de împrumut în valoare de 8 milioane euro, plus dobânda acumulată până la data de înregistrare.

Capitalul social s-ar putea majora cu 37,5 milioane lei, de la 10,54 milioane lei până la 48 milioane lei.

Uzinele Sodice Govora (USG) sunt cel mai mare fabricant autohton de produse sodice. Acţionarul majoritar este grupul polonez Ciech Chemical Group, care deţine 93,14% din companie, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) deţine 2,89% din capitalul social. Pe data de 26 octombrie 2006, la sediul AVAS, au fost semnate documentele prin care polonezii au preluat USG. Până la acea dată, principalii acţionari ai USG au fost CET Govora (49,84% din acţiuni) şi fraţii Marius şi Emil Cristescu, cei care deţineau, prin Bega Com, 40,44% din titlurile uzinei. Ciech SA este un grup polonez de companii, înfiinţat în 1945, cu activităţi în special în domeniul industriei chimice şi farmaceutice. Ciech SA a înregistrat, în 2005, venituri totale din vânzări de aproape 550 milioane euro şi un profit net de circa 29,3 milioane euro. Compania este lider pe piaţa poloneză a produselor chimice şi se află printre primele 100 de corporaţii din Polonia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb