Vaccinul Sputnik V a fost testat şi recomandat pentru utilizare ca agent preventiv

A.B.
Comunicate de presă / 13 august 2020

Vaccinul Sputnik V a fost testat şi recomandat pentru utilizare ca agent preventiv

Centrul Naţional de Cercetare din Rusia (CNC) pentru Epidemiologie şi Microbiologie "Academicianul N.F. Gamaleya" (fondat în 1891) a devenit principala bază pentru dezvoltarea noului vaccinului; Centrul este de referinţă în domeniul său şi se bucură de autoritate nu numai în Rusia, ci şi în lume în general, susţine un comunicat de presă.

Dezvoltarea vaccinului Sputnik V într-o perioadă relativ scurtă a fost posibilă datorită cercetărilor efectuate în cadrul Centrului Naţional de Cercetare încă din anii 1980 privind cercetarea maladiilor virale periculoase. Astfel, lucrarea nu a fost realizată de la zero, ci pe baza experienţei existente în dezvoltarea vaccinurilor pe o platformă tehnologică folosind adenovirusuri. Datorită acestei platforme, a devenit posibilă dezvoltarea de noi vaccinuri nu în decurs de un an şi jumătate până la doi ani, ca de obicei, ci în câteva luni.

Mai devreme, la Centrul Naţional de Cercetare, folosind vectori pe bază de adenovirus, au fost dezvoltate cu succes mai multe medicamente, printre care trebuie să fie menţionate două vaccinuri: împotriva febrei Ebola (implementat în 2015), precum şi împotriva aşa-numitului virus a Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS, Middle East respiratory syndrome). Acesta din urmă se află în prezent într-un stadiu avansat al testărilor clinice.

Dacă apelăm la comparaţii care sunt mai inteligibile pentru publicul larg, atunci esenţa noii metode de elaborare a vaccinului se datorează faptului că o "staţie orbitală" - un fragment de coronavirus - este agăţată de un adenovirus relativ inofensiv pentru oameni utilizat drept un "vehicul de lansare". Apoi acesta este lansat în interiorul corpului uman, unde se formează imunitatea atât faţă de "vehiculul de lansare" (adenovirus), cât şi faţă de "staţia orbitară" (coronavirus). Pentru a consolida succesul, trei săptămâni mai târziu ,aceeaşi" staţie orbitală "este lansată pe un alt "vehicul de lansare". Imunitatea se dezvoltă din nou şi, drept urmare, împreună cu imunitatea la ambele adenovirusuri (cele două "vehicule de lansare"), de care organismul nu are nevoie atât de acută, se produce o protecţie imună fiabilă împotriva ambelor coronavirusuri, mai transmite comunicatul de presă.

Până în prezent, vaccinul Sputnik V a fost testat şi recomandat pentru utilizare ca agent preventiv, în principal, pentru persoanele sănătoase cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. Continuă lucrările la adaptarea vaccinului pentru copii şi vârstnici; cercetătorii se aşteaptă să finalizeze aceste lucrări toamna. În prezent, producţia vaccinului în Rusia abia începe să se desfăşoare. VACCINAREA VA FI VOLUNTARĂ. În primul rând, se preconizează vaccinarea cadrelor medicale şi din învăţământ. Producţia în masă a vaccinului va deveni o realitate la începutul anului 2021. Până acum, Fondul de investiţii directe din Rusia a primit cereri preliminare pentru furnizarea a până la 1 miliard de doze de vaccin din 20 de state ale lumii. (Până în prezent, la Ambasada Rusiei la Bucureşti nu au fost depuse cereri oficiale de acest gen.)

În încheiere, serviciul de presă al Ambasadei recomandă cetăţenilor interesaţi, mass-media şi instituţiilor medicale de resort din România să nu se concentreze pe materiale din "industria de fake news", de "neprofesionişti" (iar, de fapt, politizate şi părtinitoare, inclusiv în interesul corporaţiilor farmaceutice internaţionale).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb