Executivul comunitar înţelege că există motive pentru care statele membre ale UE sunt nevoite să reacţioneze în beneficiul bunului public, dar, în cazul adoptării Legii conversiei creditelor în franci elevţieni la curs istoric, consideră că măsurile luate de autorităţi trebuie să fie proporţionale şi ţintite, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar european pentru moneda euro şi dialog social.
Valdis Dombrovskis a fost întrebat, recent, care vor fi consecinţele adoptării Legii conversiei asupra băncilor europene din România şi dacă executivul comunitar va reacţiona la adresa acestei legi.
Comisarul a afirmat: "În ceea ce priveşte problema conversiei creditelor din franci elveţieni în valute locale, trebuie spus că discuţiile sunt în derulare cu anumite state membre. Spre exemplu, în cazul Croaţiei, Comisia a lansat o procedură de infringement pe baza împiedicării liberei circulaţii a capitalului, iar noi suntem în contact strâns cu autorităţile din România care evaluează legea conversiei şi procedurile juridice, inclusiv cele ale Curţii Constituţionale".
Acesta a precizat că autorităţile europene de la Bruxelles monitorizează îndeaproape situaţia din ţara noastră şi că acestea sunt pregătite să reacţioneze "dacă va fi nevoie".
Valdis Dombrovskis a subliniat: "Bineînţeles că înţelegem că există motive atunci când statele membre sunt nevoite să reacţioneze în beneficiul bunului public, spre exemplu ca să protejeze persoane vulnerabile, dar în cazul acesta, măsurile trebuie să proporţionale şi ţintite".
Parlamentul României a adoptat Legea conversiei creditelor din franci elveţieni, în lei, la curs istoric. Legea conţine amendamente suplimentare, inclusiv posibilitatea ca cei care şi-au convertit deja creditele din franci elveţieni în lei, pe baza ofertelor negociate cu băncile, să solicite o nouă conversie la cursul din momentul contractării împrumutului.
Fitch Ratings a confirmat, recent, ratingurile pe termen lung ale BRD Groupe Societe Generale (BRD) la "'BBB plus'', ale Băncii Comerciale Române (BCR) şi UniCredit Bank la "'BBB'' şi al Băncii Transilvania (BT) la "'BB'', cu perspectivă stabilă, potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
Perspectivele atribuite BCR, BRD şi BT sunt stabile, în timp ce perspectiva UniCredit este negativă.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Pop Augustin în data de 10.12.2016, 00:44)
Intrebarea e cam ce amenzi risca Romania daca in loc sa mearga pe mana specialistilor alege sa le cante din struna "consumatoarei"? !
2. fără titlu
(mesaj trimis de mariuss în data de 10.12.2016, 05:52)
legea trebuie sa fie aceeasi ptr toti si nediscriminatorie , jos socialismul !
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2016, 09:20)
IN TARILE MEMBRE U,E, CAND NU MAI POTI SA PLATESTI RATA LA BANKA, ITI PUNE IPOTECA PE IMOBIL SI TOTUL SA TERMINAT.....IN ROMANIA DATORITA LUI ISARESCU ITI IA LOCUINTA SI RAMAI SI DATOR TOATA VIATA.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2016, 11:15)
cand nu mai poti sa platesti banca iti pune ipoteca... sper ca nu ai drept de vot in ROMANIA si ca nu oameni ca tine vor decide parlamentarii si viitorul copiilor mei.
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2016, 13:09)
Drept de vot au si puscariasi aici si in orice tara, el de ce nu ar avea ?
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2016, 13:47)
Minciuna. Esti executat pentru orice altceva ai in posesie.
4. Fantastic ce declara acesta !
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2016, 10:17)
Cand a fost sa ajute bancile au facut-o cu amandoua mainile. Problema chf e mare in Europa de Est. UE trebuia sa previna aceasta dar Parlamentul UE e de decor. Orban le-a spus ca gazul importat trebuie negociat de UE nu de fiecare tara in parte ca si cum Ue nu ar exista. Datoriile trebuie sa fie la nivel UE. Armata acum cu Brexit ridica problema Armata Ue.
Parlamentul UE a creat firme de recuperare ca Credyt Incasio legale care subrezesc sanatatea oamenilor din UE doar pentru ca nu au lasat in Criza sa falimenteze bancile probleme, au fost salvate din bani publici si tinute in perfuzi tot din bani publici.
Daca mamaligari s-ar destepta ar inchide acestefirme fantoma cauzand pierderi de 1 000 000 Euro/an. Metoda simpla. 0372 30 99 22 nr principal. Are 100 de nr de tel terminatia de la 00 pana la99 in loc de22.
100 nr de tel x 5euro= 500
100 de oameni in spate x500 de Eazi cu contributi la stat+ salar = 50 000 euro/ luna.
Sa ceara s himbare de nr tel costa 2-5 euro/nr.
10 mil de oamenni mioritici sa sune pe 100 de nr de tel bloceaza firma fantoma, tel si oameni ii plateste degeaba.
Sa trimita mail pot, sa trimita prin Posta costa.
Pe langa asta cost curent, caldura, chirie spatiu etc e pierdere. Mai mult de 3-6 luni nu rezista copii din spatele telefoanelor si isi dau demisia, straini nu pot angaja ca nu stiu romaneste.
Aveti un prieten care e stressat de aceasta firma ajutati-l sunati pe cele 100 de numere. Sunt programe care fac apelare automatasau nu blocati tastaturasi se reapeleaza cand pasiti.
Vedeti pe sit-ul Credyt Inkaso cum se refera la Romania ca e potential de crestere f mare, Bulgaria, Rusia pt actionari a profitului.
Cei de la UE accepta acesti hingheri in Est dar in Vest nu, deci Europa nu exista.
Parlamentul Eu ar trebui sa anizeze NPL / banca si sa le inchida. Daca nu au putut sa faca o afacere win-win nu au voie sa existe. Bancile care au vandut npl pt firme de recuperare ar trebui inchise de catre autoritati sau de catre cetateni daca nu le mai trec pragul.
Ing e un mister pentru mine cum de mai exista azi.
Pierderile sunt nationalizate castigul doar pentru actionari. Ce democratia lui peste prajit e asta post Criza ?
Cei cu eolienele sunt tot asa, baga mana in buzunarul meu si da bani la firma x sa faca eoliene. Eu raman cu buzele umflate actionari eolienelor isi freaca mainile ce prosti si-au gasit.
Din aceste cateva exemple se vede ca politicul e pentru cateva firme dar pentru inscaunare vine pentru votul meu.
Hai sa ne guvernam pe modelul Brexit votul direct la cetateni pe tel/mail ce se voteaza se pune in practica. Vot Brexit a aratat ca cetateanul nu conteaza, nu i se respecta decizia ca afecteaza profitul a catorva firme, care ne saracesc zi de zi.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2016, 10:32)
100 de oameni pot deschide 1 mil de procese dar nu le pot gestiona. Deschiderea proces costa acolo 50% au sanse sa piarda teoretic e un risc cam mare. Trebuie sa a gajeze avocati costa.
Ei baga firma in faliment nu platesc nimic persoana nu poate caavem un politic sforaitor.