Valentin Ionescu candidează pentru un loc în conducerea SIF2

CRĂIŢA SIMIONESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 februarie 2012

Valentin Ionescu, fostul director general al Bursei de Valori Bucureşti, şi-a depus vineri candidatura pentru un loc în Consiliul de Administraţie la SIF2 "Moldova".

Valentin Ionescu ne-a declarat: "Cred că pot aduce un plus de valoare pentru SIF2, având în vedere experienţa mea pe piaţa de capital". Domnia sa a precizat că a colaborat bine cu reprezentanţii SIF "Moldova" încă din vremea când ocupa funcţia executivă la BVB.

Valentin Ionescu a fost director general al BVB în perioada septembrie 2010 - noiembrie 2011.

Alături de Valntin Ionescu şi-a mai depus candidatura şi Niculae Skokan, directorul reprezentanţei Suceava a SIF "Moldova".

Vineri a fost ultima zi de depunere a candidaturilor, iar Adunarea Generală a Acţionarilor SIF2 va avea loc pe 5 aprilie.

Postul din Consiliul de Adminis­traţie al SIF "Moldova" a rămas vacant după revocarea, pe 24 septembrie 2011, a lui Matei Alexandru, fost şef al SIF2, din funcţia de administrator pentru prejudicierea societăţii ca urmare a încheierii unor contracte în perioada în care a ocupat funcţia de director general.

Acţionarii SIF "Moldova" au fost convocaţi, în luna noiembrie a anului trecut, pentru completarea numărului de membri în CA, dar niciunul dintre cei nouă candidaţi nu a primit voturile necesare.

Printre candidaţii de atunci s-au numărat preşedintele CSSPP, Mircea Oancea, fostul vicepreşedinte CNVM Paul Miclăuş, dar şi Mircea Ursache, fost preşedinte AVAS. În cursă s-au mai înscris Laurenţiu Hrebenciuc, fratele deputatului PSD Viorel Hrebenciuc.

În AGA programată din aprilie, acţionarii SIF "Moldova" urmează să se pronunţe şi cu privire la majorarea capitalului social la 155,7 milioane lei şi la revizuirea actului constitutiv.

Acţiunile nesubscrise de acţionari la finalul primei etape a majorării capitalului vor putea fi vândute pe bursă, printr-o ofertă adresată celorlalţi investitori.

Tot atunci, acţionarii vor analiza şi valoarea dividendelor pe care SIF "Moldova" ar urma să le distribuie din profitul record înregistrat anul trecut. Conducerea societăţii a propus un dividend de 0,22 lei/acţiuni, de peste două ori mai mare decât cel acordat anul trecut, de 0,09 lei/titlu. Valoarea totală a dividendelor care ar urma să fie acordate în acest an este de 114,2 milioane lei (26,3 milioane euro) şi reprezintă aproape 60% din profitul de anul trecut, de 191,5 milioane lei (45,2 milioane euro).

Consiliul SIF2 mai propune să îi fie delegate unele competenţe cum ar fi majorarea capitalului social sau răscumpărarea propriilor acţiuni.

Acţiunile SIF "Moldova" au crescut, în şedinţa bursieră de vineri, cu 0,07%, la 1,451 lei. Raportat la acest preţ, capitalizarea SIF "Moldova" este de 753,2 milioane lei (172,9 milioane euro).

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Inoescu daca nu-i fudul, crede ca nu-i Ionescu destul !

    Fata de ce e in CA-ul ala!!!! Totusi el aduce ceva in plus.

    Asta e ce isi doresc investitorii si o administrare profesionala a companiei.

    20.02.2012 BURSELE DIN LUMEBursele europene au încheiat optimist săptămâna trecută

    Bursele europene au urcat vineri, investitorii speculând că oficialii zonei euro sunt pe punctul să ajungă la un acord privind pachetul de salvare destinat Greciei 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb