Valentin Ionescu, fostul director general al Bursei de Valori Bucureşti, şi-a depus vineri candidatura pentru un loc în Consiliul de Administraţie la SIF2 "Moldova".
Valentin Ionescu ne-a declarat: "Cred că pot aduce un plus de valoare pentru SIF2, având în vedere experienţa mea pe piaţa de capital". Domnia sa a precizat că a colaborat bine cu reprezentanţii SIF "Moldova" încă din vremea când ocupa funcţia executivă la BVB.
Valentin Ionescu a fost director general al BVB în perioada septembrie 2010 - noiembrie 2011.
Alături de Valntin Ionescu şi-a mai depus candidatura şi Niculae Skokan, directorul reprezentanţei Suceava a SIF "Moldova".
Vineri a fost ultima zi de depunere a candidaturilor, iar Adunarea Generală a Acţionarilor SIF2 va avea loc pe 5 aprilie.
Postul din Consiliul de Administraţie al SIF "Moldova" a rămas vacant după revocarea, pe 24 septembrie 2011, a lui Matei Alexandru, fost şef al SIF2, din funcţia de administrator pentru prejudicierea societăţii ca urmare a încheierii unor contracte în perioada în care a ocupat funcţia de director general.
Acţionarii SIF "Moldova" au fost convocaţi, în luna noiembrie a anului trecut, pentru completarea numărului de membri în CA, dar niciunul dintre cei nouă candidaţi nu a primit voturile necesare.
Printre candidaţii de atunci s-au numărat preşedintele CSSPP, Mircea Oancea, fostul vicepreşedinte CNVM Paul Miclăuş, dar şi Mircea Ursache, fost preşedinte AVAS. În cursă s-au mai înscris Laurenţiu Hrebenciuc, fratele deputatului PSD Viorel Hrebenciuc.
În AGA programată din aprilie, acţionarii SIF "Moldova" urmează să se pronunţe şi cu privire la majorarea capitalului social la 155,7 milioane lei şi la revizuirea actului constitutiv.
Acţiunile nesubscrise de acţionari la finalul primei etape a majorării capitalului vor putea fi vândute pe bursă, printr-o ofertă adresată celorlalţi investitori.
Tot atunci, acţionarii vor analiza şi valoarea dividendelor pe care SIF "Moldova" ar urma să le distribuie din profitul record înregistrat anul trecut. Conducerea societăţii a propus un dividend de 0,22 lei/acţiuni, de peste două ori mai mare decât cel acordat anul trecut, de 0,09 lei/titlu. Valoarea totală a dividendelor care ar urma să fie acordate în acest an este de 114,2 milioane lei (26,3 milioane euro) şi reprezintă aproape 60% din profitul de anul trecut, de 191,5 milioane lei (45,2 milioane euro).
Consiliul SIF2 mai propune să îi fie delegate unele competenţe cum ar fi majorarea capitalului social sau răscumpărarea propriilor acţiuni.
Acţiunile SIF "Moldova" au crescut, în şedinţa bursieră de vineri, cu 0,07%, la 1,451 lei. Raportat la acest preţ, capitalizarea SIF "Moldova" este de 753,2 milioane lei (172,9 milioane euro).
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2012, 00:37)
Inoescu daca nu-i fudul, crede ca nu-i Ionescu destul !
2. E un plus
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2012, 08:31)
Fata de ce e in CA-ul ala!!!! Totusi el aduce ceva in plus.
3. Mai multa transparenta la sif-uri
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2012, 08:50)
Asta e ce isi doresc investitorii si o administrare profesionala a companiei.
4. Bursele Europene
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2012, 10:45)
20.02.2012 BURSELE DIN LUMEBursele europene au încheiat optimist săptămâna trecută
Bursele europene au urcat vineri, investitorii speculând că oficialii zonei euro sunt pe punctul să ajungă la un acord privind pachetul de salvare destinat Greciei