VALERIU GHEORGHIŢĂ: "Masca este ultima barieră la care se va renunţa"

G.B
Miscellanea / 29 ianuarie 2022

Valeriu Gheorghiţă (sursa foto: gov.ro)

Valeriu Gheorghiţă (sursa foto: gov.ro)

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a fost întrebat, la Digi24, care ar fi etapele unei posibile relaxări în ţara noastră după valul 5 al pandemiei de Covid şi la ce măsuri s-ar putea renunţa pentru început, în contextul în care ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că până la sfârşitul lunii martie vom scăpa de o parte din restricţii. Potrivit lui Gheorghiţă, purtarea măştilor de protecţie ar fi ultima dintre ele, transmite Digi24.ro.

Întrebat care ar fi etapele unei posibile relaxări din luna martie şi la ce măsuri putem renunţa pentru început, Gheorghiţă a precizat că în mod sigur masca de protecţie va fi ultima pe listă.

"Aş putea să fiu mai sigur la ce vom renunţa ultima oară, la purtarea măştilor de protecţie. Este ultima barieră la care foarte probabil se va renunţa. Dacă stau să mă gândesc la faptul că vom intra în această perioadă postpandemică sau de endemie, probabil că se vor schimba acei indicatori de la care procentul de persoane care participă la anumite evenimente în spaţii închise sau chiar deschise - evenimente cu număr mare de persoane - va fi modificat. Probabil că la un moment dat se va renunţa şi la obligativitatea prezentării unui test negativ sau a unui certificat de vaccinare sau a unuia de trecere prin boală. Cred că toate aceste lucruri în viitor vor fi modificate şi, repet, se va modifica această această abordare din punct de vedere al controlului epidemiologic", a spus Valeriu Gheorghiţă, ieri, la Digi24.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus, într-un interviu pentru Digi24, că în aproximativ 3 săptămâni numărul infectărilor ar putea să scadă, iar din martie ar urma să fie luate măsuri de relaxare.

"Cred că până la sfârşitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Şi lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunţăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual", a spus recent Rafila, pentru Digi24.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Esti irelevant, bai baiatule, incearca sa te obisnuiesti cu gandul asta.

    Iar pt ziar, incercati sa produceti continut relevant, in acord cu numele, de asta suntem aici. 

    Noi am renunțat demult la măști. De fapt, nici nu le-am adoptat vreodată. Am înțeles de la început că măsurile pandemice au fost bazate pe premize false și nu au avut legătură cu sănătatea, ci cu controlul.

    1. trol

      ...

      De ce cenzurati mesajul 2.2 Bursa? Ce este o incalcare a regulamentului daca spun cuiva care zice "am renuntat la masti" ca este analfabet functional? Este definitia termenului. Nu este o incalcare a regulamentului.

    draga Valeriu Gheorghita,

    am un mesaj real pentru tine .... Actuala clasa politica in intregime e ultima bariera la care se va renunta in gestionarea isteriei virale induse public de guvern si media.  

    Si cu asta am zis tot. Civilizat, chiar!  

    1. Cand stai dupa ecran si tastezi fara nici o responsabilitate poti numi pandemia si isterie sau cum doresti dar parerea ta nu invie niciunul dintre mortii de Covid si nici nu compenseaza pentru suferintele si cheltuielile celor care au suferit forme mai grave.

      prietene, nu eu sunt responsabil de isteria aiurea care a avut loc, altii au fost la butoane in guvern, nu eu!

      Aaaa, inca ceva: toti (si poporul si guvernul) stiu ca Omicron produce imunitate naturala de lunga durata... de ce mai sunt restrictiile existente? De ce mai exista blestematul de certificat verde? Ar trebui ras din Romania! Acel instrument aduce ruperi in tesatura sociala, invoca apartheid-ul pe criterii (asa-zis) sanitare!  

      Sa iti zic eu de ce : pentru ca politicienii iresponsabili s-au dedulcit la dictatura!  

      Si le e tarsha sa revina la echilibrele de forte pre-Ianuarie 2020 pentru ca un regim (chiar si aparent) democratic implica mai multa responsabilitate pentru politicieni decat unul mai apropiat de dictatura!  

      Ma intelegi?  

      Eu vreau sa revenim inapoi la drepturile si libertatile individuale si vom reveni pentru ca asa vreau eu si asa vrea intreaga societate (in Romania si in lume)!  

      p.s. si lasa astea cu " stat in spatele unui ecran si tastat" ... eu ma consider in spatiul public in mod asumat individual (sunt usor de identificat inclusiv geografic, inclusiv ca persoana) , nu anonim. Trebuie sa nu ai cunostinte de IT si retelistica (si eu am) ca sa crezi ca esti anonim pe net. Nimeni nu e anonim pe net.  

      Nu exista inca nici o dovada ca Omicron produce imunitate naturala de lunga durata

    Masca este cea mai eficienta arma contra Covid. NU VACCINUL.

    Reiau niste cifre pe care le-am mai dat. CDC-ul a prezentat numarul de infectati in randul personalului medical. Raportul a fost de 20 la 1000 pana la finalul lui 2020, cand nu intra in discutie daca vaccinul previne sau nu infectarea. 

    In randul populatiei generale, la final de 2020, rata de infectare era 60 din 1000. 

    Deci portul mastii reduce rata de infectare chiar si cu 60-80%. 

     

    Insa, unde se greseste enorm este faptul ca nu se insista pe faptul ca portul mastii trebuie INVATAT. O persoana neinstruita habar nu are cand o masca este eficace si cand nu. 

     

    Principalul lucru care trebuie invatat este ca purtatorul mastii sa observe fluxul de aer. Sa urmareasca ca aerul sa treaca prin masca, nu pe langa masca. Si trebuie sa observe fenomene care se produc cand masca nu functioneaza. 

    Vi se aburesc ochelarii? Masca nu este bine pusa si aerul scapa pe la baza nasului, la nivelul ochilor. Lamela metalica trebuie indoita mai bine pentru a se potrivi pe nas. 

    Masca textila este si a fost mereu ZERO BARAT. 

    Elasticul trebuie bine reglat pentru a exercita o presiune buna a marginilor mastii pe piele pentru etanseizare cat mai buna. NU, repet, NU inversati elasticul in X, nu il incrucisati. Pentru ca se va pierde etanseizarea pe margini deoarece masca va forma o ridicatura pe margine. Masca TREBUIE sa fie"lipita" pe margini de fata, nu sa formeze falduri pe unde scapa aer nefiltrat. 

     

    Cele mai bune masti sunt cele FFP2 deoarece sunt mai rigide si ofera o mai puna etanseitate marginala. 

    NU UITATI sa dezinfectati mastile cu apa oxigenata. Mastile pot fi purtate de mai multe ori daca nu le indoiti, daca nu le sifonati. Aceste manevre distrug textura multistrat filtranta. Mastile se dezinfecteaza cu apa oxigenata prin tamponare pana la imbibarea lor, procedura durand 3-5 minute. Apoi se usuca la temperatura camerei. 

    Cele mai bune masti sunt cele FFP3 cu banda elastica in jurul capului, nu doar la urechi. Ofera o foarte buna etanseizare marginala. 

    1. Vaccinul a fost facut tocmai pentru ca masca nu a fost suficienta, cele doua masuri si altele pe langa ele se completeaza unele pe altele.

      cum ramane cu mastile FFP2 refuzate in Franta si in alte tari?

      cum ramane cu scandalul faptului ca exact aceste masti FFP2 (fata de cele simple chirurgicale albastre) s-a descoperit ca sunt impregnate cu oxid de grafen (si stim efectele!) ?  

      Ban.Cher, cauta pe net, te pricepi foarte bine.

      A existat un singur lot de masti cu grafen la care producatorul chiar se lauda pe ambalaj ca ar contine grafen. Interiorul mastilor era aproape negru, alb pe exterior. Nu producatorul este de blamat, ci nesimtitii care au aprobat importul acelor jeguri. Nu imi este clar de ce ar fi inventat producatorul chinez astfel de masti. Nu se folosesc nicaieri pe planeta, nici in China. O inovatie esuata, atat, probabil gandita sa convinga pe necunoscatori sa cumpere niste masti care promiteau ca sunt mai "antibacteriene" decat celelalte. 

      PS.... in afara acelui lot, importat de un Dorel guvernamental de prin Franta prin primavara lui 2020 (poate si pentru ca nu mai existau altele), nicio alta alerta despre masti cu grafen nu a mai fost emis in Europa.

      Vaccinul a fost facut pentru "a ne relua viata inapoi"... daca imi permiti corectarea.

      Adica in mintea tuturor, inclusiv a mea, o viata inapoi ar insemna o viata fara masca in aglomeratii, la concerte, la restaurant. 

      Din pacate, acest lucru nu este inca posibil si nu va fi posibil cativa ani. Lipsa mastii = infectare.

      Sloganele sub care s-a promovat vaccinarea nu sunt tot una cu realitatile unei pandemii. Ar fi existat sansa de "a ne relua viata inapoi” prin vaccinare daca ar fi fost posibil sa se faca rapid la toata lumea si pe tot globul. Acest lucru nu s-a intamplat iar ca urmare virusul a produs nenumarate mutatii la care vaccinurile dezvoltate pentru varianta initiala au o eficienta limitata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb