Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonator al campaniei naţionale de vaccinare, recomandă ca persoanele care au primit unul dintre serurile anti-COVID să se vaccineze şi anti-gripal, el explicând că răspunsul imun dat de vaccinul anti-COVID nu protejează faţă de infecţia dată de virusul gripal, informează news.ro.
"Împotriva virusului gripal sezonier, cu siguranţă da (este nevoie de imunizare - n.r.) pentru că răspunsul imun nu este unul încrucişat. Practic, răspunsul imun după vaccinarea împotriva COVID-19 nu ne protejează faţă de o infecţie gripală. Ne protejează, în schimb, faţă de infecţia gripală respectarea celorlalte măsuri nefarmaceutice: masca de protecţie, distanţarea, evitarea zonelor supraaglomerate", a declarat Valeriu Gheorghiţă, luni seară, la Digi 24.
El a arătat că impactul bolilor precum rujeola şi gripa sezonieră a scăzut după ce au fost implementate măsurile non-farmaceutice.
Valeriu Gheorghiţă a menţionat că vaccinurile antigripal şi cel anti-COVID pot fi administrate simultan, dar în braţe diferite.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.09.2021, 09:08)
care-i deosebirea dintre gripa si covid ? cine se plictiseste si n-are ce face sa-si mai faca un vaccin , cam asa vine .
2. fără titlu
(mesaj trimis de Bazil în data de 14.09.2021, 09:12)
O pla, don' colonel! Singura tzara europeana care apeleaza la armata pt criza sanitara. Heirupul initial e urmat de un inevitabil fas.
2.1. nu chiar (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.09.2021, 09:18)
Și Portugalia a făcut la fel. Cred că și Canada.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.09.2021, 10:34)
Doar 1,2% din decesele Covid din Anglia au fost la persoane vaccinate anti-Covid