VALERIU ZGONEA, CĂTRE DRAGNEA: "PSD nu merită să ducă povara unei imagini afectate de problemele unor lideri"

Politică / 24 aprilie 2016

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Preşedintele PPE: "Dragnea trebuie să demisioneze, democraţia nu permite frauda electorală"

----------

Actualizare 16:26 PNL către Vrânceanu Firea: "Delimitaţi-vă ferm de elementele penale din proximitatea dumneavoastră"

Candidaţii liberali la primăriile Capitalei au adresat astăzi o scrisoare deschisă candidaţilor PSD pentru aceleaşi funcţii, în special Gabrielei Vrânceanu Firea, prin care au solicitat o poziţionare fermă faţă de recenta condamnare, prin sentinţă definitivă, a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Candidaţii liberali la primăriile de sector, împreună cu Cătălin Predoiu, i se adresează Gabrielei Vrânceanu Firea, cerându-i să se dezică ferm de ''elementele penale din proximitate''.

''Suntem convinşi că aceeaşi părere de rău pe care aţi exprimat-o în legătură cu mesajele transmise în timpul campaniei prezidenţiale, o veţi avea şi la finalul acestei campanii, dacă veţi ezita să vă delimitaţi şi veţi accepta să vă alăturaţi imaginea de un condamnat penal, prin sentinţă definitivă. Nu este de mirare pentru nimeni că domnul Dragnea, condamnat penal definitiv, a refuzat să facă un pas în spate. Uimirea cea mai mare este de ce candidaţii Partidului Social Democrat la Primăriile din Bucureşti, în frunte cu dumeavoastră, doamnă Firea, acceptă să le fie coordonată campania de către un condamnat penal?! Un lucru este clar, nu puteţi lua poziţia struţului! Bucureştenii trebuie să vadă partide curate, cu oameni curaţi, a căror integritate nu poate fi pusă la îndoială, iar vouă, contracandidaţilor noştri, vă cerem o delimitare clară de condamnaţii penal care vă conduc şi care vă stau alături. Ruşinea voastră este o pată nemeritată de care toţi bucureştenii şi românii, în general, se vor simţi jenaţi şi jigniţi'', se arată în scrisorea trimisă redacţiei.

Scrisoarea deschisă este semnată de preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, de Alexandru Nazare - candidat la sectorul 1, Dan Cristian Popescu - candidat la sectorul 2, Cristina Pocora - candidat la sectorul 3, Răzvan Sava - candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, Ovidiu Raeţchi - candidat la sectorul 5 şi Răzvan Mironescu - candidatul PNL la Primăria Sectorului 6.

(S.A.)

-----------

Actualizare 13:28

Valeriu Zgonea, preşedintele executiv al PSD, i-a transmis astăzi, pe Facebook, lui Liviu Dragnea că viitorul partidului nu trebuie să fie periclitat de interese personale sau de grup, acuzându-l că aruncă în mod iresponsabil în spatele sutelor de mii de membri problemele sale cu legea.

''Am fost mereu un om de stânga. De peste 20 de ani, mi-am dedicat viaţa principiilor şi valorilor social-democrate. Am luptat împreună, am câştigat împreună şi am suferit împreună de multe ori. Împreună am dus campanii chiar împotriva unora care astăzi sunt în partidul nostru (PD, PRM, PDL etc) şi ne dau lecţii despre ce înseamnă să fii social-democrat. Care ne spun nouă că trebuie să înălţăm ziduri cât mai înalte, care să ne apere de realitatea de afară. Eu cred că acest lucru este profund greşit. Şi că social-democraţia înseamnă tocmai să dărâmăm zidurile dintre noi şi oameni. Să fim aproape de ei şi să găsim soluţii la problemele lor. Acesta este motivul pentru care am acceptat, anul trecut, să fac echipă cu Liviu Dragnea. Pentru că amândoi am fost de acord să venim în faţa Congresului cu o promisiune fermă, din suflet: modernizarea stângii din România. Şi reaşezarea ei pe trei principii fundamentale: decenţă, integritate şi responsabilitate. Să dăm un semnal clar pentru întreaga clasă politică că e timpul să se schimbe şi că PSD - cel mai mare şi important partid din România, va fi vârful de lance al acestei schimbări. Acea promisiune să ştii că o respect, Liviu!'', a scris Valeriu Zgonea, pe pagina sa de Facebook.

Acesta argumentează că sutele de mii de membri PSD sunt ''oameni muncitori, responsabili şi decenţi'' care nu trebuie să sufere din cauza lui Liviu Dragnea.

''Nu trebuie să permitem NICIODATĂ ca aceşti oameni să fie etichetaţi cu etichetă pe care nu o merită. NU trebuie sa fie în defensivă atunci când cer votul cinstit al oamenilor care văd în noi speranţa unui viitor mai bun ! Nici sa li se bată obrazul pentru ceea ce NU au facut! Nu accept ca munca acestor oameni să fie călcată-n picioare de adversarii politici, care ne pot specula problemele, atunci când noi le permitem să apară. PSD e un partid de oameni onesti si serioşi, care nu merită să ducă povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, indiferent cine sunt aceştia. Acesta este dreptul lor. Şi nu o abstracţie. A fi lider înseamnă a avea responsabilitate dincolo de orice altceva. Iar în PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumătate de milion de suflete. Cărora trebuie să le insufle încredere şi speranţă. Nicidecum să le arunce în spate propriile sale probleme. Acesta este crezul pe care şi eu şi Liviu l-am împărtăşit atunci când am venit în faţa Congresului. Este un crez de care eu mă voi ţine până la capăt! Sper şi cred că, după toată emoţia de vineri, te vei ţine şi tu, Liviu!'', îi mai transmite Zgonea lui Dragnea.

Preşedintele executiv al PSD suştine că partidul este o familie, în care principiul de bază este solidaritatea, dar că aceasta trebuie să fie cu valorile şi principiile de stânga, nu împotriva justiţiei.

''Viaţa ne-a demonstrat că ori de câte ori am fost duplicitari şi pasivi faţă de dorinţele oamenilor, lumea ne-a sancţionat şi am pierdut alegerile. Şi nu e drept ca viitorul Partidului Social Democrat să fie periclitat din cauza unor interese personale/de grup. Avem o şansă istorică: să recâştigăm alegerile locale si parlamentare. Şi să guvernăm din nou ţara în interesul oamenilor. Vom câstiga alegerile locale pentru că am demonstrat seriozitate şi performanţă în ceea am facut în administraţia locală. Dar putem pierde definitiv încrederea oamenilor în marele proiect PSD. 2016 este anul victoriei sau al înfrângerii definitive pentru PSD. Depinde de noi toţi ce ne dorim şi ce alegere facem ...'', a concluzionat Valeriu Zgonea.

Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv de vineri, Zgonea i-a cerut lui Dragnea să se retragă.

Totodată, numărul 2 din PSD a încercat să forţeze o şedinţă a Comitetului Executiv care să convoace un congres al partidului. Liderii organizaţiilor PSD au fost însă solidari cu Liviu Dragnea.

După întâlnirea cu toţi liderii aflaţi în sediul central al partidului, în timp ce aceştia îl aşteptau pe preşedintele PSD în faţa camerelor de luat vederi, Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea au discutat separat. Ulterior, Zgonea a părăsit furios sediul PSD şi a declarat că se gândeşte până luni dacă renunţă la toate funcţiile din partid.

(S.A.)

------------

Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a transmis că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să demisioneze ca urmare a condamnării definitive de vineri, în dosarul Referendumului din 2012.

''Preşedintele PSD Liviu Dragnea trebuie să demisioneze ca urmare a condamnării pentru fraudă electorală. Democraţia nu permite frauda electorală'', a scris ieri Joseph Daul pe Twitter, în română şi engleză, potrivit Mediafax.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat vineri la doi ani de închisoare cu suspendare - dublu decât în primă instanţă - în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă. Ulterior, la sediul PSD a avut loc o şedinţă a Comitetului Executiv a cărei concluzie a fost că Liviu Dragnea trebuie să rămână la şefia PSD, discuţia urmând să fie reluată după locale.

Dragnea a fost acuzat, în dosarul Referendumului, de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Democratia si fascismul securistoid al PPE sunt compatibilizate de o propaganda securista nesimtita.

    Betivul statului trebuia sa demisioneze cand a fost demis de mai mult de 7 milioane de romani. 

    1. La P.S.D,DRAGNEA este un erou Ma mir ca cei care erau de aceiasi parte a baricadei sunt acum scandalizati( inclusive IOHANNIS.)DERBEDEUL , pentru tot raul facut acestei tari trebuia sa plece de atunci Acest DAUL l-a sustinut si la referendum pe nesimtit.

      Stagnează este eroul de Teleorman care, pentru cât a furat ca baron local a scăpat deocamdată.

      Nu e timpul pierdut încă

    Cum sa nu demisionezi cand esti anchetat ?

    Cand esti condamnat de Iccj in secunda 2. 

    1. In justie sunt majoritatea oamenilor pusi de BASESCU .Nu poate fi credibila Numai cand vor dispare acesti oameni puem vorbi de justitie.PANA ACUM E VIZIBIL JUSTITIA E A LUI Basescu.

      Ce e vizibil: Basescu nu candideaza la Primarie, pentru ca e suspectat, Dragnea nu se retrage, desi e condamnat.

      Mai bine betiv, decat PSD-ist! 

      Basescu nu candideaza ca .n-are nici-o sansa CAND ERA SUSPECT IN DOSARUL FLOTA A CANDIDAT SI A AJUNS PRESEDINTE,Derbedeii nu sunt oameni prosti!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb