Valmar vrea creşterea producţiei la 23 de tone pe lună, până la sfârşitul anului

Elena Deacu
Companii #Agro-alimentar / 8 ianuarie 2015

Producătorul de preparate tradiţionale din carne "Valmar", din zona Pleşcoi, Buzău, doreşte creşterea producţiei la 23 de tone pe lună de la 18 tone, cât realizează la acest moment, ceea ce reprezintă o majorare de circa 27%, au declarat reprezentanţi ai companiei.

"La acest moment, avem o producţie de 18 tone pe lună. Până la sfârşitul acestui an, vrem să creştem producţia la 23 de tone pe lună. Menţinem aceeaşi strategie în 2015, anume de furnizarea de produse care să nu conţină aditivi, conservanţi sau coloranţi, pentru că aceasta este politica noastră", a declarat Ion Ghiţă, directorul general al Valmar.

Producătorul de preparate tradiţionale din carne din zona Pleşcoi, Buzău, va produce, începând de la jumătatea acestui an şi preparate din porc după reţete consacrate româneşti, precum crenvurşti sau parizer, urmând însă ca şi acestea să conţină numai ingrediente naturale.

"Vrem să ne exindem gama de preparate şi vom intra şi pe segmentul de reţete tradiţionale consacrate. Printre acestea se numără Salamul Victoria, parizerul, crenvurştii, ceafa de porc sau muşchiul de porc. Toate acestea însă vor fi preparate aşa cum se făceau odată, înainte să apară aditivii, coloranţii sau conservanţii, dăunătoare sănătăţii. Încă de la înfiinţare, ne-am angajat să facem preparate care respectă reţetele de demult şi ne respectăm această promisiune făcută clienţilor. Putem spune că, în sfârşit, vom putea mânca parizer şi crenvurşti din carne, nu preparaţi cu diverse resturi sau pline de E-uri", a mai spus Ion Ghiţă.

Intrarea pe piaţa produselor preparate după reţete consacrate presupune, pentru Valmar, şi creşterea capacităţii de depozitare a materiei prime, amenajarea unei linii de producţie pentru preparatele din porc şi montarea unei celule de fierbere şi afumare numai pentru produsele din porc.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a emis în 2014 ordinul 394 care reglementează condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească operatorii din segmentul alimentar care desfăşoară activităţi în domeniul producerii şi comercializării produselor alimentare obţinute conform reţetelor consacrate româneşti, în vederea înregistrării în Registrul naţional al reţetelor consacrate.

Reţetele consacrate româneşti sunt produse alimentare fabricate cu respectarea compoziţiei utilizate cu mai mult de 30 de ani înainte de data intrării în vigoare a ordinului 394/2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb