Valoarea finanţărilor cerute de IMM-uri este de două ori mai mare decât bugetul alocat

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 23 iunie 2008

Valoarea cererilor de finanţare depuse de întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din România la ministerul de resort, pentru accesarea de fonduri structurale, este de două ori mai mare decât bugetul alocat pentru acest an, a declarat, vineri, la Deva, Laura Maruşca, director general adjunct în Ministerul pentru IMM-uri, comerţ, turism şi profesii liberale. Domnia sa susţine: "Pentru acest an, avem fonduri alocate în valoare de aproa­pe 100 de milioane de euro. În acest moment, avem cereri depuse în evaluare care depăşesc valoarea bugetului de cel puţin două ori. Noi credem că vor fi absorbite toate fondurile".

Potrivit Rompres, IMM-urile din judeţele Transilvaniei sunt cele mai receptive în ceea ce priveşte depunerea de proiecte cu scopul obţinerii de fonduri structurale nerambursabile. Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Hunedoara a organizat, vineri, o întâlnire între reprezentanţii Ministerului pentru IMM-uri şi agenţii economici din zonă în vederea prezentării oportunităţilor de finanţare în domeniul dezvoltării şi promovării exportului.

Preşedintele CCI Hunedoara, senatorul Viorel Arion, a declarat: "Ceea ce îl interesează pe un investitor este posibilitatea de a accesa un credit pentru dezvoltarea afacerii. Interesul creşte atunci când este vorba de fonduri nerambursabile europene. Ministerul pentru IMM-uri vine cu multe oferte interesante, inclusiv cu finanţarea consultanţei pentru accesarea fondurilor europene"".

Domnia sa susţine că potenţialul de export în judeţul Hunedoara aparţine firmelor private, 80% dintre cei 1.000 de agenţi economici cu specific de producţie îndeplinind condiţiile necesare pentru a pătrunde pe piaţa externă. În judeţul Hunedoara, sunt înregistrate aproape 19.000 de firme, dintre care 9.000 sunt active.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb