VALUL PATRU, DOZA TREI Vaccinare cu repetiţie pentru personalul medical, vârstnici şi persoanele cu boli cronice

G.M.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 22 septembrie 2021

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în curând începe administrarea dozei 3 de vaccin anti-COVID la persoanele cu boli cronice, cele de peste 65 de ani şi personalul medical. Gheorghiţă a precizat că Agenţia Europeană a Medicamentului urmează să ia o decizie în acest sens în 4 octombrie, însă, având în vedere evoluţia epidemiei în România, autorităţile de la Bucureşti doresc să devanseze acest termen. Şedinţa decisivă va avea loc în această săptămână.

A treia doză va fi făcută cu vaccin de la Pfizer sau Moderna, indiferent de tipul de vaccin făcut anterior. Doza 3 se va face la cel puţin 6 luni după încheierea primei scheme de vaccinare. Valeriu Gheorghiţă a precizat că pentru administrarea dozei 3 se doreşte ca programarea să fie făcută prin platforma de vaccinare, care este în curs de optimizare.

Referitor la vaccinarea cu a treia doză, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii a declarat că susţine această măsură în contextul evoluţiei galopante a valului patru al pandemiei. Cseke Attila a afirmat că procesul de imunizare va începe din această toamnă şi îi vizează în special pe lucrătorii din sistemul medical şi pe românii cu boli cronice, dar că oricine doreşte să-şi facă a treia doză de vaccin va putea face acest lucru.

"În primul rând pentru cei care lucrează în domeniul medical, dar oricine doreşte voluntar să se vaccineze cu cea de-a treia doză. Vedem că foarte multe ţări europene au făcut deja acest lucru şi cred că este o măsură care protejează în plus persoanele care s-au vaccinat până acum. Vaccinările au început la sfârşitul anului trecut, deci o a treia doză asigură un sistem de protecţie în plus şi trebuie să avem acest sistem de protecţie pentru toţi cei care lucrează în sistemul medical, au contact cu pacienţii, respectiv pentru cei care au boli asociate şi persoanele în vârstă şi oricine altcineva care doreşte acest lucru. S-a mers pe acest principiu absolut corect al voluntarului şi atunci şi la cea de-a treia doză acest principiu trebuie aplicat. Introducerea celei de-a treia doze este necesară", a declarat Cseke Attila.

Întrebat când va începe administrarea celei de-a treia doze, ministrul a răspuns: "categoric din această toamnă".

"Va exista o procedură, o ordine, o posibilitate de a se vaccina cu doza a treia. Vaccinuri sunt destule în România, putem să folosim, nu avem nicio problemă legată de stocul de vaccinuri", a adăugat el.

În acest context, precizăm că o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 436.410 doze, soseşte astăzi în ţară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, conform informaţiilor oferite de CNCAV.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Dozele vor fi distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 85.410 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 70.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 70.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 70.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Timiş: 70.200 doze.

Până în acest moment, ţara noastră a recepţionat 11.595.149 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.674.004 au fost utilizate pentru imunizarea populaţiei. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a deschis un dosar penal in rem prin care verifică achiziţionarea de vaccinuri împotriva Covid-19. Procurorii încearcă să vadă de ce premierul Florin Cîţu ar fi semnat achiziţia vaccinurilor dacă acestea nu erau folosite şi Ministerul Finanţelor ar fi dat un aviz negativ. Dezvăluirile au fost făcute de Realitatea Plus şi arată faptul că tot dosarul este în rem, adică nu există o persoană suspectă ci se cercetează faptele.

"Ca răspuns la solicitările transmise de către reprezentanţi ai mass media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele: Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccinuri anti- COVID19, de la declanşarea pandemiei până în prezent. Urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (in rem), respectiv abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat. Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidenţă penală. Alte informaţii referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziţie în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001", se arată într-un comunicat de presă emis, ieri, de DNA.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pentru cei din sistemul medical ecuatia este:

    nevaccinat = nevaccinat 

    dublu vaccinat = nevaccinat 

    Cand se va ajunge la doza N de vaccin, ecuatia devine: 

    (N-1) vaccinat = nevaccinat

    Concluzie: niciodata ne esti suficient de vaccinat ... 

    1. pentru cei care sunt n-1, sau chiar n-2, nu e nicio problema, sel ectia naturala rezolva tot.

      robo soft de la Uipath nu rezova ecuatia ta....deci tot e nasol oricum o iei

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb