Vanghelie a înaintat BEC şi BES mai multe contestaţii privind posibile fraude electorale în capitală

F.A.
Politică / 22 noiembrie 2009

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a transmis duminică BEC şi birourilor electorale de sector din Capitală mai multe contestaţii în care acuză fraude electorale şi nereguli în secţiile de votare, informează NewsIn.

Vanghelie a înaintat BEC o contestaţie privindu-l pe locţiitorul preşedintelui secţiei de votare nr. 517 din Capitală, susţinând că asupra lui "s-a atras atenţia de către mai mulţi cetăţeni prezenţi la vot că este membru activ al PDL, fiind recunoscut la mai multe acţiuni electorale de stradă din zona în care domiciliază".

O altă contestaţie adresată BEC susţine că la secţia de votare 520 din Bucureşti unui alegător i s-ar fi înmânat două buletine de vot pentru alegerea preşedintelui, de către un membru al biroului secţiei de votare, "iar alegătorul le-a acceptat şi le-a introdus în urnă fără a sesiza membri biroului secţie de votare despre eroarea produsă". "Astfel, s-a produs o fraudă electorală prin vot dublu", susţine preşedintele PSD Bucureşti.

De asemenea, Vanghelie susţine că la sectia de votare 593, preşedintele secţiei de votare i-ar fi permis unui alegător să voteze pe baza cărţii de identitate cu viza de flotant, acesta nefiind arondat secţiei de votare respective potrivit domiciliului din cartea de identitate. "În acest sens, atragem atenţia că există riscul ca aceşti alegători să dorească fraudarea alegerilor votând de două sau mai multe ori", mai susţine liderul PSD.

Totodată, o altă sesizare formulată de Vanghelie precizează că "la centrul de votare din Şcoala nr. 134, sector 5, în care îşi desfăşoară activitatea zece secţii de votare (n.r.817-827), firma de taxi REAL transporta alegători pentru a vota pentru candidatul PDL, Traian Băsescu"."De asemenea, aceeaşi societate plăteşte alegătorii în faţa centrului de vot, la vedere", mai susţine PSD.

Mai mult, Vanghelie a sesizat BEC privitor la secţia de votare specială nr. 1013, înfiinţată în cadrul Facultăţii de Drept, unde "au votat foarte multe persoane din judeţele Olt, Iaşi, Buzău, Bacău şi Vâlcea, îndemnate să voteze cu Traian Băsescu". "Totodată, va semnalăm că în afara secţiei de votare sunt aproximativ 500 de persoane care asteaptă să-şi exercite dreptul de vot. Nu întelegem cum anume au identificat aceste persoane locaţia respectivă şi avem suspiciuni că alegătorii din judeţele respective vor să fraudeze procesul de votare, votând de mai multe ori", mai susţine Vanghelie în sesizarea adresată BEC şi BES din sectorul 5.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb