Vânzarea ABC Asigurări s-a împiedicat de ASF

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 noiembrie 2013

Vânzarea ABC Asigurări s-a împiedicat de ASF

Preluarea companiei ABC Asigurări de către societatea Euro Building Management Limited a picat, conform unor surse din piaţă. Euro Building Management Limited este o firmă înregistrată în Anglia şi care are acţionari cetăţeni italieni.

Sursele noastre susţin că tranzacţia nu a fost aprobată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), pe motiv că Euro Building Management Limited nu a întrunit o serie de condiţii tehnice.

În piaţă, există informaţii că acţionarii ABC Asigurări vor să cesioneze acum contractul de vânzare-cumpărare agreat cu Euro Building Management Limited către SC&M Consulting Limited, companie afiliată societăţii înregistrate în Anglia. Potrivit surselor citate, SC&M Consulting Limited ar întruni condiţiile de autorizare ale ASF.

Oferta de preluare a ABC Asigurări ar rămâne, în continuare, de 4 euro pe acţiune, mai spun sursele din piaţă.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), la finele anului trecut, ABC Asigurări avea 136 de angajaţi şi încheia anul fiscal cu un profit de 48.879 lei, în timp ce în 2011 a înregistrat o pierdere de 395.512 lei.

Compania ABC Asigurări Reasigurări a fost înfiinţată în 1997, iar în iunie 2000 a fost cumpărată de către Hidroconstrucţia. În august 2000, asiguratorul şi-a extins acţionariatul prin cooptarea a patru firme de construcţii şi salariaţi ai acestora: Iridex Group, Energoconstrucţia, Stizo şi Frigotehnica, majorându-şi, totodată, capitalul social la 9,2 miliarde lei vechi.

Potrivit raportului anual al companiei pentru anul 2012, cei mai mari acţionari ai companiei sunt Hidroconstrucţia (55,22%), Iridex Group Import Export (17,6%), Apasco (4%), Iridex Group Construcţii (2,2%), Energoconstrucţia (1,4%).

Hidroconstrucţia a fost puternic afectată de insolvenţa Hidroelectrica şi ar putea beneficia considerabil de pe urma vânzării ABC Asigurări, ne-au spus sursele din piaţă.

Anul trecut, compania a avut venituri totale de 23,7 milioane de lei. Compania are un capital social de 16,7 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb