Vânzările Allview au crescut la aproape 30 milioane euro

Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 mai 2014

Vânzările Allview au crescut la aproape 30 milioane euro

Producătorul de tablete şi telefoane Visual Fan Braşov estimează pentru acest an o creştere cu "două cifre" a afacerilor, de la aproximativ 30 milioane de euro în 2013, pe fondul menţinerii cererii de terminale pe piaţa locală, a declarat directorul de operaţiuni al firmei, Dorin Găman.

În 2012, afacerile companiei au totalizat 7 milioane de euro.

"În 2013, vânzările noastre s-au apropiat de 30 milioane de euro şi au depăşit 250.000 de unităţi, tablete şi telefoane. Vânzările din afară ţării au reprezentat 7-8% din total. Pentru acest an, obiectivul nostru este atingerea unei creşteri cu două cifre a vânzărilor, iar piaţa externă va depăşi 10% din total", a afirmat Găman, prezent la lansarea unui nou terminal al companiei.

Potrivit unui studiu GfK, citat de Mediafax, piaţa telecom s-a menţinut pe creşterea şi în primul trimestru al acestui an, valoarea nesubvenţionată a sectorului fiind cu aproximativ 33% mai mare comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2013, ajungând la 117 milioane de euro.

Segmentul telefoanelor inteligente (smartphones) a continuat să înregistreze creşteri de două cifre, în timp ce telefoanele mobile clasice pierd în continuare mult teren.

"Produsele care au contribuit semnificativ la creşterea pieţei de telecom au fost cele ce permit conexiuni 3G şi chiar 4G, cele care încorporează o cameră de minim 5MP şi cu dimensiuni mari ale ecranelor (mai mari de 4 inch). Urmând această tendinţă, phablet-urile (terminal care combină caracteristicile unui telefon cu cele ale unei tablete - n.r.) continuă şi ele să lupte pentru a atrage atenţia consumatorilor", se arată într-un comunicat al GfK România.

Produsele vândute de Visual Fan sunt asamblate în China, firma din Braşov ocupându-se de partea de software pentru funcţionarea terminalelor, comercializare şi suport tehnic.

Firma a fost înfiinţată în anul 2002 şi are ca obiect de activitate producţia şi distribuţia de telefoane mobile, tablete şi alte produse electronice.

Din aprilie 2004, toate produsele companiei sunt comercializate sub marca proprie Allview.

În decembrie 2010, Allview a fost prima companie autohtonă care a lansat o tabletă PC, iar un an mai târziu a urmat primul smartphone sub brand românesc. Brandul Allview este prezent pe pieţele IT&C din Bulgaria, Germania, Ungaria, Olanda, Moldova, Slovacia, Grecia şi Bosnia-Herzegovina. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma este deţinută integral de Camelia Cotuna, sora lui Lucian Peticilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb