Vânzările Daewoo au scăzut cu 15%în primul trimestru

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 3 aprilie 2007

Daewoo a vândut peste 3.200 de automobile pe piaţa româ­nească, în primul trimestru al acestui an, în scădere cu 15% faţă de primele trei luni ale lui 2006, au spus ieri oficialii Daewoo Automobile Craiova, care aşteaptă ca în lunile următoare vânzările să fie la nivelul lunii trecute.

Daewoo a comercializat pe piaţa românească în primul trimes­tru al acestui an 3.267 de maşini, în scădere cu 15% faţă de cele 3.830 comercializate în intervalul ianuarie - martie 2006. În martie anul acesta, românii au cumpărat 1.432 de maşini produse la Craiova, în scădere cu aproape 20% faţă de cele peste 1.750 vândute în martie 2006.

"Primele două luni ale anului sunt prin tradiţie mai slabe ca vânzări, iar rezultatele din martie dovedesc o creştere semnificativă şi arată că începem să ne revenim", a spus directorul de comunicare al Daewoo Craiova, Valeriu Gârlea, citat de NewsIn, care a adăugat că în lunile următoare aşteaptă ca vânzările să fie la nivelul celor din martie.

De la începutul acestui an, Daewoo produce la Craiova modelul Matiz exclusiv cu motor Euro 4 şi a început comercializarea acestei versiuni pe 13 martie. Gârlea e de părere că "nu putem spune încă ce influenţă a avut asupra vânzărilor introducerea motorizării Euro 4, însă e clar că mulţi o preferă datorită gradului mai mic de poluare şi nivelului mai scăzut al taxei de primă înmatriculare". Taxa pentru Matiz cu motor Euro 4 este de 91 euro, în timp ce pentru versiunea cu Euro 3 este de 304 euro.

Daewoo Craiova a vândut anul trecut în ţară peste 23.000 de maşini, cu 13% peste rezultatele din 2005 când vânzările au depăşit cu puţin 20.500 de unităţi.

În toamna anului trecut, statul român a redevenit proprietarul uzinei de la Craiova, iar în acest an se va încheia procesul de privatizare. Cele trei companii care au depus scrisori de interes pentru a cumpăra uzina sunt: Ford, General Motors şi Tata din India.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb