Vânzările de bunuri şi servicii între ţara noastră şi Marea Britanie, în creştere cu 53,2%

V.G.
Miscellanea / 15 noiembrie 2022

Vânzările de bunuri şi servicii între ţara noastră şi Marea Britanie, în creştere cu 53,2%

Comerţul total de bunuri şi servicii dintre Marea Britanie şi România din al doilea trimestru al anului 2022 a înregistrat o creştere semnificativă de 53,2 % faţă de a doua jumătate a lui 2020 şi prima jumătate din 2021, împreună, potrivit celui mai recent studiu realizat de Departamentul de Comerţ Internaţional, arat[ un comunicat transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, vehiculele, băuturile şi autoturismele conduc în topul importurilor din UK, urmate îndeaproape de produsele electrice şi maşinile specializate.

Peste 7,5 miliarde de lire sterline este valoarea tranzacţiilor totale dintre Regatul Unit şi România până la sfârşitul trimestrului II din 2022. În aceste condiţii România devine cel de-al 34-lea partener comercial al Marii Britanii, iar Camera de Comerţ Româno-Britanică, împreună cu Ambasada României în Regatul Unit şi Camera de Comerţ Thames Valley consideră că vânzările dintre cele 2 ţări vor continua să crească.

În aceste condiţii, pe 17 noiembrie, la Londra va avea loc Conferinţa "New Horizons for UK - Romania Trade and Investment", o ocazie pentru participanţi de a explora cele mai noi oportunităţi de investiţii în România şi de a oferi tuturor stakeholder-ilor, fie că vorbim despre investitori sau antrepreprenori din cadrul ambelor pieţe, posibilitatea de a împărtăşi idei de afaceri şi de a creea parteneriate pe termen lung.

Evenimentul va pune în discuţie şi contextul ultimilor doi ani, marcaţi de pandemia COVID-19, care au arătat şi scăderi relevante ale cotei de piaţă a Marii Britanii în România, până la un procent de 0,5%. De asemenea, s-au înregistrat scăderi ale investiţiilor străine directe din Marea Britanie în România de până la 7,7%, echivalentul a 44 de milioane de lire sterline.

În ceea ce priveşte topul primelor 5 bunuri exportate din Marea Britanie în România până la sfârşitul trimestrului II 2022, putem vorbi despre: vehicule rutiere, altele decât maşini (79,9 milioane lire sterline sau 8,3% procentual din întreaga valoare a mărfurilor exportate din Marea Britanie în România), băuturi (67,5 milioane de lire sterline milioane sau 7,0% procentual), maşini (57,3 milioane lire sterline sau 6,0% procentual), produse electrice diverse (intermediar) (49,7 milioane lire sterline sau 5,2%) şi maşini specializate (capital) (47,5 milioane lire sterline sau 4,9% procentual).

România, în schimb, a exportat către Marea Britanie servicii de travel (1,3 miliarde lire sterline, 56,5% din totalul serviciilor importate în UK din ţara noastră), transport (495 milioane lire sterline, 20,9%), telecomunicaţii, servicii informatice (134 milioane lire sterline, 5,7%), alte servicii de afaceri (103 milioane lire sterline, 4,3%) şi construcţii (29 milioane lire sterline, 1,2%).

Evenimentul "New Horizons for UK - Romania Trade and Investment" va aduce în discuţie şi granturile disponibile pentru investiţii verzi şi eficiente în combaterea schimbărilor climatice, în condiţiile în care România rămâne un partener de încredere în acest domeniu.

Giles Kenningham MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire), fost şef al cabinetului presă la Downing Street numărul 10 şi purtător de cuvânt al premierului din Marea Britanie, Bogdan Mihăilescu, Consilier al ministrului pentru Afaceri Comerciale şi Economice la Ambasada României din Regatul Unit, Colin Lovering, Preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Britanice şi Marius Bostan, Fost Ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale din România se vor afla printre speakerii prezenţi la evenimentul organizat în data de 17 noiembrie, în cadrul Institutului Cultural Român din Londra, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb