Vapatul produce controverse în SUA

E.O.
Internaţional / 31 octombrie 2019

Vapatul produce controverse în SUA

De la jumătatea lunii septembrie, au apărut tot mai multe ştiri, la nivel global, care au atras atenţia asupra apariţiei unor boli pulmonare grave în Statele Unite, despre care se spune că ar fi asociate cu vapatul. În data de 22 octombrie, 1.604 astfel de cazuri din 49 de state americane erau raportate la Centrul de Control al Bolilor (CDC), inclusiv 34 de decese.

Printre cei 867 de pacienţi cu privire la care există informaţii despre utilizarea substanţelor utilizate cu ţigările electronice sau împreună cu produsele pentru vapat în cele trei luni anterioare apariţiei simptomelor (începând cu 15 octombrie 2019), aproximativ 86% au raportat că au utilizat produse care conţin THC şi 34% au raportat utilizarea exclusivă a produselor care conţin THC, arată un comunicat de presă.

Dr. Dana Meaney-Delman, şeful echipei CDC care investighează apariţia acestor boli, a spus: "Am redus spectrul de cauzalitate la produsele care conţin THC, produse care au fost asociate majorităţii pacienţilor care se confruntă cu leziuni pulmonare. Substanţa sau substanţele specifice nu au fost încă identificate."

THC este principala substanţă activă din canabis şi Centrul de Control al Bolilor (CDC) a spus că produsele identificate au fost cumpărate de pe stradă sau din alte surse neoficiale.

PHE nu şi-a schimbat sfaturile privind ţigările electronice care conţin nicotină: "Fumătorii ar trebui să ia în considerare să facă trecerea completă la ţigările electronice, iar cei care vapează ar trebui să renunţe la fumat.

Suntem la fel de siguri ca întotdeauna că ţigările electronice sunt mult mai puţin nocive decât fumatul, care ucide aproape 220 de persoane în Anglia în fiecare zi.

Probele arată în continuare că vapatul prezintă o mică parte din riscurile asociate fumatului. Folosirea unei ţigări electronice care conţine nicotină face mult mai probabil ca cineva să renunţe cu succes la fumat decât dacă s-ar baza doar pe voinţă proprie. Dar este important ca consumatorii să folosească lichide care se supun cadrului de reglementare în vigoare destinate ţigărilor electronice şi să nu rişte niciodată să utilizeze lichide preparate acasă, lichide care provin din surse ilicite sau să adauge alte substanţe.

Dispozitivele pentru vapat care nu conţin nicotină se încadrează unui cadru diferit de reglementare, Reglementările generale privind siguranţa produselor. Acestea sunt, în general, mai puţin stricte decât cele care reglementează ţigările electronice care conţin nicotină".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb