Varoufakis: "Spania ar putea deveni Grecia"

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 4 august 2015

Spania ar putea deveni o ţară ca Grecia, dacă va impune aceleaşi politici de austeritate, spune fostul ministru elen al finanţelor, Yanis Varoufakis.

"Spaniolii trebuie să fie atenţi la propria situaţie economică şi socială, iar pe baza acestei evaluări să stabilească ce are nevoie ţara, independent de ceea ce se întâmplă în Grecia sau altundeva", a afirmat Varoufakis, citat de cotidianul El Pais. În opinia sa, pericolul ca Spania să ajungă o ţară ca Grecia este permanent şi va deveni realitate dacă vor fi făcute aceleaşi greşeli, respectiv dacă vor fi impuse aceleaşi măsuri ca în Grecia.

Amintim că Varoufakis a demisionat la o zi după referendumul organizat în Grecia, în 5 iulie, când elenii s-au pronunţat împotriva măsurilor de austeritate cerute de un nou acord de finanţare. Însă, rezultatul a fost ignorat în condiţiile în care guvernul de la Atena a acceptat ulterior să impună măsuri de austeritate în schimbul unui nou pachet de sprijin din partea creditorilor internaţionali.

Spania a ieşit din recesiune în 2013, după cinci ani de declin economic, iar guvernul de la Madrid estimează că PIB-ul ţării va creşte cu 3,3% în 2015.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. D-le Varoufakis, din cate am aflat toti cetatenii UE, se pare ca masurile impuse de Troika nu au fost aplicate de guvernele din Grecia. Deci, la ce va referiti? La faptul ca Spania ar putea aplica masurile anti-coruptie? Sau anti-evaziune fiscala? Pai nu sunt bune acestea, in special in tari in care factorii politici sunt marionete ale imbogatitilor vechi si noi ale tarii respective? Nu inteleg cum un om de factura economica si manageriala ca el nu este in stare sa vorbeasca decat despre "masurile de austeritate" dar nu vorbeste deloc de masurile care ar fi trebuit sa mareasca veniturile bugetare, pentru ca pentru neimpunearea acestora din urma Troika si-a pierdut increderea in guvernele din Grecia... cel putin initial, ca pe urma si-a pierdut increderea si in persoanele care reprezentau noul guvern, in general in tot ce spuneau si ziceau ei... iar amanarea aceasta are ca rol doar pregatirea debarcarii tarilor de acest gen, sa nu-si faca iluzii... Grecii au o ultima sansa... se schimba ei, ca atare, adica isi schimba modul lor de gandire arhaic, ori vor fi ejectati, de catre statele UE, ramanand cum vor ei, in insulele lor frumoase, o "branza buna intr-un burduf de caine..." cum se zice. Si in principiu, sa-si mai vada el de-ale lui, ca nici de fisa de post n-a putut sa se ocupe, cel putin nu in mod eficient, din moment ce si-a dat demisia ca nu l-a mai vrut nimeni nici in exterior nici in interior... si in principiu, ca s-a vaitat ca n-a dormit in ultimele 5 luni, ca n-a avut subalterni, ca n-a reusit sa-si faca treaba etc.etc., adica, un manager sef care isi acuza activitatea proprie si personala...

    1. treaba e ca ziarul publicind opinia unui om care se dovedeste doar demagog ,indiferent de nuanta de dezaprobare fata de aceasta opine , face un joc de glezne .Daca un prost spune o tampenie , nu o spui neaparat dezbaterii

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb