VASILE DÎNCU:  "Cu siguranţă că vom avea mai mult de 11% femei în Parlament"

George Forcoş
Politică / 11 octombrie 2016

Numărul femeilor şi tinerilor din viitorul Parlament va creşte, iar partidele care vor promova femei vor avea de câştigat în viitor, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu.

"Cred că vom avea un Parlament cu mai mulţi tineri şi mai multe femei. (...) Cu siguranţă că vom avea mai mult de 11% femei. (...) Şi Partidul Naţional Liberal am văzut că e în căutare de tineri, de femei, am văzut şi la Partidul Social Democrat (...) această tendinţă. (...) Partidele care vor promova femei, după părerea mea, în viitor, (...) vor avea de câştigat din acest lucru", a declarat Vasile Dîncu, luni, la Realitatea TV.

Totodată, Dîncu este de părere că partidele tradiţionale din România trebuie să se reformeze. "Dacă nu se reformează, (...) peste şase ani, peste zece ani nu vom recunoaşte sistemul de partide din România", a spus Dîncu.

Potrivit acestuia, în România, politica a vrut să arate mereu că este nouă, însă lucrurile nu s-au schimbat.

"Politica, în imposibilitatea ei de a schimba major România, din păcate, a trebuit să se mişte ea, ca să arate mereu că este nouă. (...) Am schimbat votul, am făcut vot uninominal, am crezut că va salva România. După aceea, am schimbat generaţiile din politică. Am adus şi oameni mai tineri, dar nu s-a schimbat politica. I-am schimbat pe foştii comunişti şi am adus alţii, (...) câteodată copiii sau nepoţii lor. Am văzut (...) că nu s-a produs mare lucru. (...) Probabil că ne trebuie (...) vechime (...) în democraţie", a spus Dîncu.

El a vorbit şi despre lipsa unui consens politic. "Noi nu am căutat consensul politic, un consens pe baza temelor fundamentale ale României, pentru că nu ne-am gândit la temele fundamentale, nu ne-am gândit la un proiect de ţară şi neavând aceste teme, atunci politica s-a schimbat ea, şi-a schimbat (...) rochiile continuu. (...) A fost continuu un război politic, un război emoţional. (...) Astăzi, acum, nu mai ştim ce e stânga şi ce e dreapta", a precizat Dîncu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb