Vasile Turcu, audiat la DNA, în legătură cu transferul jucătorului Ştefan Radu

Elena Deacu
Anticorupţie / 24 februarie 2015

Vasile Turcu, fost acţionar al FC Dinamo, este audiat marţi la DNA, el declarând că cel mai probabil a fost citat de procurori în legătură cu transferul jucătorului Ştefan Radu la echipa de fotbal Lazio Roma.

Vasile Turcu a declarat că a fost citat să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), dar că nu poate spune exact despre ce dosar este vorba.

Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis dosar penal pe subiectul meciului Dinamo-Lazio, disputat în august 2007 în preliminariile Ligii Campionilor, în urma declaraţiilor care indică aranjamentul meciului, apărute în ProSport.

În prima parte a lunii ianuarie, ProSport a demarat o anchetă jurnalistică sub numele "Dosarul Dinamo-Lazio", având la bază informaţii în exclusivitate despre partida decisivă pentru calificarea în grupele Champions League din sezonul 2007-2008. După ce în tur scorul fusese 1-1, partida decisivă a fost pierdută de Dinamo, la Bucureşti, cu 1-3, în condiţii care indică aranjamentul meciului, potrivit declaraţiilor obţinute de ProSport.

"Blaturile să făceau la Bucureşti, la hotelul unde stăteau oaspeţii. Cu puţină tocmeală, ieşea un preţ bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost făcut înainte de meci. La pauză, li s-a spus jucătorilor: «Băieţi, daţi-vă la o parte!» E posibil să fi fost şi o treabă la pariuri, să conducă Dinamo la pauză şi să câştige Lazio. Dinu şi Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Preţul a fost vânzarea lui Radu Ştefan, care nu valora niciodată 4,5 milioane de euro. L-au luat ca pe o murătură, l-au antrenat apoi bine şi a ieşit din el un jucător bun", a dezvăluit pentru ProSport Vladimir Cohn, acţionar la Dinamo.

La doar două săptămâni după apariţia articolului, pe 27 ianuarie 2015, DNA a deschis dosar penal pe acest subiect, în urma solicitării ProSport. De altfel, DNA a şi trimis redacţiei publicaţiei sportive un răspuns oficial prin care informează înregistrarea unui dosar penal pornind de la faptele semnalate în materialul ProSport.

Cazul a intrat şi în atenţia forurilor de specialitate internaţionale. Imediat după apariţia articolului ProSport, oficiali ai Federaţiei Române de Fotbal anunţau că UEFA a deschis o anchetă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb