Vaticanul se opune unui proiect de lege împotriva homofobiei

D.Ţ.
Miscellanea / 22 iunie 2021

Vaticanul se opune unui proiect de lege împotriva homofobiei

Vaticanul se opune în mod oficial unui proiect de lege privind lupta împotriva homofobiei, fiind o intervenţie diplomatică neobişnuită în afacerile interne italiene, dezvăluie cotidianului italian Corriere della Sera, relatează News.ro.

Acest proiect de lege, aflat în dezbatere în Senatul italian, vizează să pedepsească fapte discriminatorii şi de incitare la violenţă împotriva comunitaţii LGBT şi persoanelor cu deficienţe.

Potrivit cotidianului, o "notă verbală" diplomatică a fost remisă Ambasadei Italiei la Sfântul Scaun, la 17 iunie, de către monseniorul Paul Gallagher, însăcinatul Vaticanului cu relaţii cu alte state.

În această notă, nesemnată, se arată că unele părţi ale proiectului de lege italian contravin tratatului bilateral aflat în vigoare între Italia şi Vatican, punând în discuţie libertatea garantată a Bisericii Catolice în domeniul organizării şi practicării cultului şi libertatea de exprimare a credincioşilor şi asociaţiilor catolice.

Vaticanul îşi exprimă în această notă îngrijorarea mai ales faţă de faptul că o lege ar putea conduce la urmăriri penale. Proiectul de lege nu scuteşte şcolile catolice italiene de obligaţia de a participa la activităţi de Ziua Naţională împotriva homofobiei.

Corriere della Sera scrie că "este vorba despre un act fără precedent în istoria relaţiilor între cele două state. Cel puţin nu există precedente publice. Proiectul de lege privind "măsuri de protecţie şi de luptă împotriva discriminării şi violenţei din motive bazate pe sex, gen sau orientare sexuală, identitatea de gen şi handicap" - iniţiat de către deputatul Alessandro Zan din cadrul Partidului Democrat (PD) - a fost adoptat în Camera Deputaţilor în noiembrie.

În urmă cu un an, episcopatul italian a contestat puternic acest proiect de lege şi a provocat un val de proteste din partea unor organizaţii de apărarea drepturilor persoanelor de orientare homosexuală şi a unor deputaţi.

Episcopi italieni, care consideră că Italia are deja instrumente juridice adecvate în acest sens au declarat că "o eventuală introducere a unor noi dispoziţii incriminate riscă să deschidă calea unor derive liberticide, discriminări".

Pe atunci, Conferinţa Episcopală Italiană îşi arăta indignarea, spunând că ,,supunerea, de exemplu, unei proceduri penale a celor care consideră că familia înseamnă un tată şi o mamă şi nu duplicarea aceleiaşi figuri înseamnă intoducerea unui delict de opinie. Acest lucru limitează libertatea personală, alegeri educative, modul de a gândi şi de a fi, gândirea critică şi disidenţa".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Curcubeul homesexualilor e o mizerie neomarxistă.

    bine ca s-a trezit macar papa din prostia care tinde sa cuprinda planeta . ar trebui sa o faca si oamenii intregi la cap , oamenii obisnuiti , prea ni se baga pe gat tot felul de mizerii sub diferite pretexte , drepturi , libertati , dar in cazuri serioase se uita de ele , de drepturi si libertati.

    Prea multa libertate strica. LGBT este o minoritate infima si face atata scandal cu ajutorul presei avida de senzational.. Aceasta conunitate nu mai trebuie promovata si discutata in presa pentru ca nu intereseaza pe nimeni....LGBT sunt niste oameni bolnavi care au nevoie de ajutor medical de specialitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb