VEEAM SOFTWARE: Statistici îngrijorătoare legate de protecţia datelor în domeniul financiar şi al asigurărilor

Bănci-Asigurări / 23 iunie 2022

Dan Popa, Senior Territory Manager Veeam Romania

Dan Popa, Senior Territory Manager Veeam Romania

Ransomware, hoţi de informaţii, e-mailuri de phishing: malware-ul are multe feţe, iar multe companii şi organizaţii nu reuşesc să-şi apere eficient sistemele de securitate IT. Hackerii fură date şi apoi şantajează companiile, iar, în lipsa unui back-up, restaurarea sistemelor durează uneori luni de zile până când se poate reveni la operaţiunile zilnice.

Printre aceste organizaţii se numără instituţiile de servicii financiare şi de asigurări (FSI), care deţin date foarte valoroase şi sensibile despre clienţi. Deşi a primit un impuls în materie de inovare cu ajutorul startup-urilor şi al noilor companii de tehnologie financiară (FinTech), acest sector se dovedeşte a fi deficitar în ceea ce priveşte backup-ul, recuperarea şi nivelurile de servicii. Aceasta este una dintre concluziile clare ale raportului Veeam Data Protection Trends 2022, care se bazează pe un sondaj global realizat de grupul de cercetare independent Vanson Bourne.

Pentru a înţelege mai bine strategiile de protecţie a datelor ale companiilor, în cadrul studiului comandat de Veeam Software au fost intervievaţi peste 3.000 de manageri IT din întreaga lume. Printre aceştia s-au numărat 472 de participanţi din sectorul FSI, ceea ce i-a determinat pe cercetători să analizeze mai îndeaproape acest sector într-o analiză separată. S-a constatat că, deşi organizaţiile din sectorul FSI au multe asemănări cu alte industrii, acestea au caracteristici unice în ceea ce priveşte strategia lor de protecţie a datelor pentru anul în curs.

Studiul relevă câteva carenţe acute în industrie:organizaţiile FSI intervievate sunt sub media optimă când vine vorba de respectarea timpilor de recuperare în cazul pierderii de date, situându-se în linie cu media globală. Comparând rezultatele din acest an cu cele din anii precedenţi, se constată un alt neajuns - capacitatea industriei de a răspunde la noile ameninţări la adresa securităţii se diminueazăîn fiecare an.

Există însă şi veşti bune pentru industria financiară şi de asigurări: aceasta se dovedeşte a fi orientată spre viitor, graţie adoptării cloud computing-ului. Conform studiului, se preconizează că organizaţiile de acest tip vor rula mai mult de jumătate din sarcinile de lucru în cloud până în 2024 - o performanţă care poate fi atribuită şi capacităţii FinTech-urilor de a produce o schimbare. Procentul serverelor din companiile FSI care au suferit o întrerupere neplanificată în ultimul an (28%) este cu mult sub media globală (40%) şi aproape la jumătate faţă de cel din domeniul sănătăţii (52%). Mai puţine întreruperi înseamnă mai puţini timpi morţi, ceea ce, la rândul lor, înseamnă mai puţine încercări de recuperare. Aşadar, în comparaţie cu alte industrii, în special cu cea a sănătăţii, acest sector esteîn general mai avansat, dar nu se poate culca pe lauri.

Toate aceste aspecte oferă o bună perspectivă asupra stării actuale şi a viitorului backup-ului în sectorul FSI. Totuşi, oricine urmăreşte ştirile şi îşi dă seama cum poate afecta ransomware-ul agenţiile guvernamentale, companiile şi organizaţiile, atât din punct de vedere financiar, cât şi administrativ, ar trebui să reia în considerare subiectul backup-ului. Cât de repede pot fi restaurate sistemele după un atac? Sunt serverele proprii ale companiei predispuse la defecţiuni? Nivelul de servicii corespunde măsurilor iniţiale necesare în caz de urgenţă? Aceste aspecte ar trebui evaluate pentru a fi cât mai bine pregătiţi pentru noile tipuri de ameninţări.

Regula de backup 3-2-1-1-0 a Veeam poate fi vitală în acest caz, deoarece eficientizează seminficativ orice plan: 3 copii de rezervă pe 2 suporturi diferite, 1 copie stocată extern, 1 dintre copii trebuie să fie, de asemenea, imuabilă sau numai pentru citire, iar în ultimul pas, 0 erori de recuperare ar trebui să garanteze o recuperare programată prin teste regulate. Dacă managerii IT aplică această regulă de backup, companiile lor sunt pregătite să facă faţă unor atacuri cibernetice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb