Veniturile Enel România au crescut cu 20%, la 850 milioane euro

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 19 martie 2010

Veniturile Enel în România au crescut, anul trecut, cu 20%, la 850 milioane euro, a anunţat, ieri, compania. Potrivit Mediafax, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a urcat cu 27%, de la 121 milioane euro în 2008, la 154 milioane de euro în 2009, a declarat, la Londra, directorul financiar al grupului italian, Luigi Ferraris. El a precizat că, treptat, cererea de energie în România îşi va reveni, însă vor fi necesari 2-3 ani pentru a se ajunge la valori normale.

Autorităţile române nu au "reacţionat pozitiv" la prezenţa Enel pe piaţa energiei, a cărei restructurare reprezintă "o împărţire între actori predefiniţi". Dar grupul nu va vinde activele pe care le deţine în Româ-nia, a declarat, ieri, directorul general al Enel, Fulvio Conti.

Domnia sa a subliniat: "România nu a reacţionat pozitiv la prezenţa noastră pe piaţă. Încă avem de recuperat datoriile de la companiile CFR, iar restructurarea producţiei de energie este mai mult o împărţire între actori predefiniţi. Presăm şi vom continua să presăm Guvernul român în ambele teme". El a adăugat că România este o piaţă bună pentru activităţile de distribuţie a energiei, cu potenţial de creştere şi cu un număr de clienţi importanţi.

Enel are de recuperat de la companiile CFR peste 120 milioane de euro. "Înţelegem că este o situaţie dificilă acum, dar este fundamental necesar ca o companie de distribuţie a energiei să încaseze ce i se datorea-ză, pentru a putea susţine investiţiile", au mai spus oficialii Enel.

Enel are în plan să vândă activele din Bulgaria pentru că grupul italian nu a reuşit să devină un actor integrat pe această piaţă.

Grupul italian deţine în România trei foste filiale Electrica de distribuţie şi furnizare a energiei, respectiv Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb