Veolia şi Schneider Electric - parteneriat de 20 de ani pentru apa curată a bucureştenilor

R.S.
Companii / 24 octombrie

Veolia şi Schneider Electric - parteneriat de 20 de ani pentru apa curată a bucureştenilor

Schneider Electric România derulează un proiect de automatizare a staţiei de tratare a apei potabile de la Roşu deţinută de Apa Nova Bucureşti (parte a grupului Veolia) în cadrul unui vast program de modernizare şi automatizare a instalaţiilor electrice ale staţiilor de pompare şi de tratare a apei, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Colaborarea Schneider Electric România cu furnizorul serviciilor de apă şi canalizare al capitalei a început încă din 1997, cu un prim proiect de modernizare a principalelor staţii de pompare din Bucureşti. Modernizarea nu a inclus, însă şi functionarea în mod automat a staţiilor de pompare, un pas necesar pentru asigurarea continuităţii furnizării de apă potabilă, pentru un oraş atât de mare ca Bucureştiul, potrivit comunicatului.

"După concesionarea serviciilor de apă şi canalizare ale Bucureştiului, parteneriatul Schneider Electric România cu Apa Nova Bucureşti s-a extins, pentru automatizarea staţiilor de pompare şi a celor de tratare a apei şi pentru integrarea acestora cu dispeceratele Apa Nova, în perioada 2003-2005, într-un sistem de monitorizare şi conducere centralizată," explică Mihnea Tihan, Projects Execution Manager Schneider Electric Romania, care a urmărit buna derulare a proiectelor pentru Apa Nova de 20 de ani. "Proiectele realizate împreună cu partenerii noştri au permis, de atunci, urmărirea centralizată a calităţii apei şi a consumurilor de energie şi de apă în întregul sistem de pompare al Bucureştiului."

O provocare esenţială în parteneriatul cu un furnizor major de utilităţi precum Apa Nova Bucureşti constă în capacitatea de a desfăşura lucrări de înlocuire, modernizare sau întreţinere fără a întrerupe furnizarea de apă potabilă către consumatorii finali.

"Pentru astfel de proiecte, este necesară implicarea unor profesionişti experimentaţi şi utilizarea echipamentelor de cea mai înaltă calitate, astfel încât întreruperea furnizării de apă potabilă să fie limitată la maximum 30 de minute, preferabil în orele de minimă utilizare, adică de obicei, în timpul nopţii," explică Mihnea Tihan. "Automatizarea într-o măsură cât mai mare este extrem de importantă pentru a detecta şi a preveni eventualele incidente înainte ca acestea să se producă. La fel şi mentenanţa permanentă. În ambele direcţii am colaborat foarte bine cu clientul nostru Apa Nova Bucureşti şi ne bucurăm că această colaborare continuă şi după 20 de ani, cu o nouă etapă."

În prezent, Schneider Electric derulează un amplu program de modernizare. Automatele programabile instalate în urmă cu două decenii funcţionează în continuare în parametri normali, dar acum se creează un nou sistem, redundant, care să asigure continuitatea furnizării de apă potabilă şi să permită staţiilor de pompare şi tratare să-şi desfăşoare activitatea în parametri normali şi în următoarele decenii. Acest sistem valorifică tehnologiile de ultimă oră, inclusiv soluţii de protecţie la atacuri cibernetice care sunt direct încorporate în sistem, conform specificaţiilor clientului, se menţionează în comunicat.

Cu două decenii în urmă, parteneriatul cu Apa Nova reprezenta cea mai amplă colaborare a Schneider Electric România. Astăzi, această colaborare rămâne de o importanţă deosebită, iar furnizorul de apă pentru locuitorii Bucureştiului este considerat un partener strategic. Acest lucru se datorează nu doar dimensiunii şi duratei colaborării, ci şi importanţei critice a serviciilor pe care le oferă comunităţii bucureştene.

"Colaborarea strategică cu Schneider Electric România ne asigură stabilitatea operaţională a instalaţiilor şi o viziune clară asupra dezvoltării viitoare a aplicaţiilor. Accesul la cele mai recente inovaţii tehnologice ne permite să identificăm momentul optim pentru implementarea modernizărilor esenţiale. Parteneriatul nostru se bazează pe o înţelegere profundă a nevoilor noastre specifice, iar analiza detaliată a istoricului proiectelor facilitează elaborarea unor soluţii personalizate de optimizare, adaptate perfect cerinţelor noastre" declară Adrian Untila, Director Mentenanta Echipamente, Departament Uzine, Apa Nova Bucuresti S.A.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb