Veterani ai armatei americane, capturaţi de forţele ruse în Ucraina

M.G.
Internaţional / 15 iunie 2022

Robert Druecke (Sursă foto: Facebook https://www.facebook.com/photo/?fbid=10157258307406154&set=ecnf.739961153)

Robert Druecke (Sursă foto: Facebook https://www.facebook.com/photo/?fbid=10157258307406154&set=ecnf.739961153)

Doi foşti militari americani au fost capturaţi în Ucraina de către forţele ruse, conform informaţiilor oferite de cotidianul britanic The Telegraph.

Este vorba despre Andy Huynh şi Alexander Robert Drueke, veterani ai armatei SUA, care s-au dus în Ucraina pentru susţinerea acestei naţiuni în războiul declanşat de Federaţia Rusă. Cei doi au fost luaţi prizonieri, săptămâna trecută, în timpul unei bătălii în afara oraşului Harkov, potrivit declaraţiilor camarazilor care luptau alături de ei.

"Eram într-o misiune şi totul a luat-o razna, din cauza informaţiilor proaste. Ni s-a spus că oraşul era liber, dar în realitate era sub asediul ruşilor, care au venit cu două tancuri T72, mai multe BMP3 (vehicule blindate de luptă) şi aproximativ 100 de infanterişti. În schimb, echipa noastră număra doar zece oameni", au spus colegii din Ucraina a celor doi soldaţi americani.

Echipa a stabilit poziţii de apărare, timp în care Drueke şi Huynh au tras cu o grenadă propulsată de rachetă asupra unui vehicul de luptă rusesc, distrugându-l, fapt care a atras atenţia unuia dintre tancurile T72, care a tras în direcţia lor, dar se pare că a ratat ţinta. La scurt timp, tancul a fost scos din luptă de o mină antitanc pe care echipa ucraineană o lăsase pe drum. Cei doi americani au dispărut apoi şi se crede că au fost capturaţi de infanteriştii ruşi.

"Bănuim că au fost doborâţi fie de mina antitanc, fie de tancul care a tras asupra lor, pentru că ulterior misiunile de căutare nu au găsit nici urmă de ei, nimic. Am trimis drone şi am avut o echipă ucraineană de căutare la sol, dar nu am găsit nimic. Dacă ar fi fost loviţi de obuzul tancului, ar fi fost rămăşiţe ale cadavrelor sau ale echipamentului lor la faţa locului", susţin colegii celor doi, care şi-au văzut suspiciunile confirmate în aceeaşi noapte, când un mesaj postat în reţeaua Telegram anunţa că doi militari americani au capturaţi lângă Harkov.

"Este o coincidenţă prea mare deoarece suntem singurii americani care luptă în această zonă", au afirmat camarazii celor doi veterani americani capturaţi de forţele ruse.

Alexander Drueke, în vârstă de 39 de ani, şi Andy Huynh, în vârstă de 27 de ani, au servit ca voluntari într-o unitate obişnuită a armatei ucrainene. Se crede că sunt primii militari americani care au ajuns prizonieri de război ruşi.

Ei se alătură unui număr tot mai mare de voluntari militari occidentali capturaţi de forţele ruse, inclusiv cel puţin doi britanici.

Capturarea celor doi americani este sensibilă din punct de vedere diplomatic, deoarece Kremlinul ar putea încerca să o folosească ca dovadă că SUA este direct implicată în război. Preşedintele rus, Vladimir Putin va cere probabil concesii semnificative pentru a-i elibera pe cei doi, susţin jurnaliştii britanici de la The Telegraph.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ...

    1. DE CE SA-I ELIBEREZE ??? OAMENII ASTIA , TREBUIE EXECUTATI PUBLIC , CA SA SE DEA UN EXEMPLU DE CE V-OR PATI SI ALTI DORITORI DE BAUT SANGE , INTR-UN RAZBOI CARE NU ESTE AL LOR !!! NU SANT SOLDATI UCRAINIENI , SANT '''''' BANDITI '''''''' !!! AU VENIT AICI , PE BARBA SI PE RISCUL LOR !!!!!!!!!!! PUTIN , AR FI CHIAR ULTIMUL TAMPIT , DACA I-AR ELIBERA !!!!!!!!!!!!! AU UCIS SOLDATI RUSI , ASA CA SINGURA PEDEAPSA ABSOLUT NORMALA , ESTE MOARTEA !!!!!!!!! ELIBERANDU-I AR DA APA LA MOARA SI ALTORA , CARE V-OR VENI CU ZECILE DE MII , STIIND CA RUSII SANT PROSTI , SI AI V-OR CRUTA !!!!!!!!!!!!!!! CE-I INTERESEAZA PE EI , DIN PARTEA CEALALTA A GLOBULUI PAMANTESC , CA SA INCAIERA INTRE ELE , 2 TARI DE OAMENI SEMI - SALBATICI ??????????? SA SE INCAIERE !!!!!!!!!!! DE CE SE BAGA EI ??? CE CAUTA EI , ACOLO ??? VOR ADRENALINA ??? S-AU PLICTISIT IN AMERICA ???????????

      Daca ar fi tancurile rusilor langa scara blocului, cred ca nu ai avea aceeasi opinie.

      Pe tine ar trebui sa te expulzam in Rusia asa ca exemplu pentru toti ceilalti care se vand pe citiva arginti.

      Doamne, iarta-l, ca nu stie ce spune!

      MAI , OAMENI !!! VAD CA NU INTELEGETI !!! VA IERT !!! HAI SA VORBIM UN PIC , MAI ALTFEL : MA REFER LA UNUL DIN VOI : TU , TE DUCI CA SA TE BATI CU ALTUL !!! UNDEVA !!! LA TINE , S-AU LA EL , S-AU PE DRUM , DIN DIFERITE MOTIVE !!! VA INTALNITI , SI VA INCAIERATI IMPREUNA , BINE DE TOT !!! IN TIMP CE VOI VA BATETI , APAR EU , DE NU STIU UNDE , PAS - PAS , PE LA SPATELE TAU , SI TE LOVESC CU CUTITUL , IN SPATE !!! IN AJUTORUL CELUILALT !!! DE CE ??? CA NU TE SUFAR PE TINE !!! SI VIN TOCMAI DIN CEALALTA PARTE A GLOBULUI PAMANTESC , CA SA FAC ASA CEVA !!! LA UN MOMENT DAT , CUM - NECUM , CAD IN MAINILE TALE !!! INTELEGI , CE SPUN EU , PANA ACUM ?????? EI !!! SE PUNE PROBLEMA ASTFEL : CE CAUT EU , ACOLO , CAND DE FAPT NU E TREABA MEA , DE CE VA INCAIERATI VOI 2 !!! EU SANT UN STRAIN , NICI UN FEL DE RUDA S-AU DE PRIETEN CU VREUNUL !!! ACUM , CA AM CAZUT IN MAINILE TALE , DUPA CE TE-AM LOVIT CU CUTITUL , TU , CE ZICI ??????????? MERIT MACAR UN PIC DE MILA , DIN PARTEA TA ???? ZI !!! TU , PERSONAL , CE MI-AI FACE ??? NU 2 GLOANTE IN CAP , SI SA MA LASI IN MIJLOCUL DRUMULUI ??? IA ZI !!! CE MERIT ??? SA MA IEI CU TINE , SA-MI DAI DE MANCARE SI APA , SA-MI VORBESTI FRUMOS SI POLITICOS , SA TE LAS SA TE ODIHNESTI , SA MI-O DAI SI PE NEVASTA-TA , DACA MA TREC NEVOILE !!!!!!!! MERIT EU , TOATE ASTEA ???? HAI , ZI !!! 90 - 95 % DIN TOTI CEI CARE CITESC SI A-SI DAU CU PAREREA AICI , IN ZIARUL BURSA , SE DECLARA DUSMANI PE FATA AI RUSILOR !!! VA SPUN SINCER , SI DIN TOATA INIMA : EU UNUL , AI IUBESC SI MAI PUTIN CA VOI , DAR E PREA MULTA NEDREPTATE SI PROPAGANDA PE TOATE POSTURILE DE RADIO SI TELEVIZIUNE , PENTRU O TARA SI MAI DUSMANA ROMANIEI FATA DE RUSIA , O TARA NUMITA SIMPLU : UCRAINA !!! LUMEA , A UITAT DE NEVOILE NOASTRE , PENTRU A SE INGRIJI DE NEVOILE LOR !!!!!!!!!!!!! A UNUI STAT , DINTOTDEAUNA , NEPRIETEN CA SA NU ZIC ALTFEL , AL ROMANIEI !!!!!!!!!!!!!!! ACUM , INTELEGETI CE VEAU EU , SA ZIC ??????????????????

      BUN : NISTE RUSI , IAU PRIZONIERI 2 INDIVIZI INARMATI , IMBRACATI IN UNIFORME UCRAINIENE : NUMELE SI UNITATEA ??? ''''''' AMERIKANSKI !!!!!! ''''''', O SA RASPUNDA EI !!! CE ????????? CUM ???????? A-TI VENIT BENEVOL , DE LA 25.000 DE MILE , CA SA NE OMORATI PE NOI ?????????? PAI , CE SANTETI VOI , AICI , MILITARI S-AU BANDITI ??? IA TRECETI VOI , LANGA ABRAHAM LINCOLN , S-AU LANGA JOHN F . KENNEDY !!!!!!!!!!!!!! MERITA O SOARTA MAI BUNA ???????????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb