Vetro Solutions a primit autorizaţia pentru a produce medicamente de uz veterinar în fabrica de la Iaşi

G.U.
Companii / 15 decembrie 2021

Dumitru Fodor, fondatorul companiei Vetro Solutions

Dumitru Fodor, fondatorul companiei Vetro Solutions

Vetro Solutions, companie românească specializată în distribuţia de medicamente şi servicii medicale veterinare, a primit, în luna noiembrie, autorizaţia de funcţionare GMP pentru fabrica de la Iaşi şi poate produce medicamente generice pentru uz veterinar, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Astfel, compania a obtinut certificarea pentru trei fluxuri de fabricaţie - pulberi, lichide şi ambalare comprimate şi capsule, şi este, în prezent, în etapa de dezvoltare pentru primele trei produse.

Unitatea de producţie, construită la cele mai înalte standarde ale industriei farmaceutice, este rezultarul unui proiect în valoare totală de 4,5 milioane de euro, cofinanţat din fonduri europene şi resurse proprii. Medicamentele produse în fabrica de la Iaşi vor fi comercializate în România sub brandul adVet, creat special pentru produsele fabricate în România de Vetro, cu o identitate vizuală dedicată realizată de echipa Brandocracy şi un nume creat împreună cu agenţia de naming Namzya.

Potrivit sursei citate, prin deschiderea fabricii de la Iaşi, Vetro Solutions ţinteşte extinderea ofertei de medicamente generice de uz veterinar, oferind clienţilor - medici veterinari şi proprietari de animale de companie şi de ferme, oportunitatea de a alege produse locale, în contextul în care aproape 90% din consumul de medicamente şi produse de uz veterinar din România este asigurat din importuri.

"Obţinerea autorizaţiei de funcţionare pentru fabrica de la Iaşi este rezultatul eforturilor noastre susţinute de a deschide o linie locală de producţie de medicamentre de uz veterinar la standarde europene, în condiţiile în care România este importator net de astfel de produse. Ne ţinem, astfel, o promisiune pe care am făcut-o atât comunitaţii medicilor veterinari din România, cât şi < < părinţilor > > animalelor de companie a căror bunăstare ne preocupă încă de când am pus pe picioare această afacere. Decizia de a deschide o fabrică a fost una firească şi, într-o primă etapă, ne vom apleca atenţia asupra nutraceuticelor (suplimente alimentare), a soluţiilor de prevenţie şi tratare a bolilor, urmând să decidem apoi dacă vom produce şi antibiotice. Suntem susţinători ai tendinţei globale de raţionalizare a consumului de antibiotice, iar strategia noastră va respecta acest trend", a declarat Dumitru Fodor, fondatorul companiei Vetro Solutions.

Produsele fabricate la Iaşi vor fi comercializate sub brandul adVET

Pentru medicamentele produse sau ambalate în fabrică, Vetro Solutions a creat şi lansat un brand special, adVET, prin care echipa îşi respectă angajamentul de a oferi soluţii concrete, inovative pentru medicii veterinari din cabinete şi ferme, dar şi pentru toţi iubitorii de animale.

Sub brandul adVET, Vetro pune la dispoziţia medicilor veterinari produse şi soluţii pentru diagnosticul şi tratamentul diverselor patologii la animale, fabricate la standarde de calitate ce respectă cele mai exigente norme internaţionale. Produsele adVET sunt dezvoltate în parteneriat cu producători europeni de înaltă clasă, dar vor fi realizate şi în fabrica din România.

"Dezvoltăm produsele adVET împreună cu specialişti din domeniu, pornind de la nevoile medicilor veterinari din România şi ţinând cont de particularităţile acestei pieţe, dar şi de standardele internaţionale. La fel ca Vetro, brandul adVET reflectă preocuparea pentru bunăstarea animalelor şi respectul pentru medicii veterinari. Avem, la rândul nostru, o echipă puternică de absolvenţi de medicină veterinară, ceea ce ne motivează în plus să ne susţinem clienţii şi partenerii în a-şi practica profesia cu drag şi pasiune. De mai bine de 9 ani, de când am lansat Vetro Solutions, putem spune fără a greşi că am contribuit, alături de comunitatea veterinară din România, la acel plus de bine pentru pacienţii patrupezi şi familiile care îi iubesc", a spus Coca Caşcaval, directorul general al companiei.

Românii, tot mai preocupaţi de bunăstarea şi sănătatea animalelor de companie

Medicina veterinară este într-o continuă evoluţie, astfel încât "noua normalitate" este dată de disponibilitatea şi accesul sporit la medicamente sigure şi de înaltă calitate pentru medici veterinari, fermieri şi proprietari de animale de companie.

Trendul este în creştere în tot ceea ce înseamnă produse şi medicamente de prevenţie (pentru că este mai uşor să previi decât să tratezi), mai ales că, în ultimii ani, în România, a prins tot mai mult conceptul de "pet parent".

La nivel de prevenţie, atât pentru sănătatea patrupedelor, cât şi pentru sănătatea şi confortul < < părinţilor > > de animale, unele dintre cele mai utilizate produse şi servicii sunt: antiparazitarele, vaccinurile, nutraceuticele, hrana specializată, testele, carnetul de sănătate digital şi asigurarea de sănătate, se menţionează în comunicat.

Antiparazitarele sunt şi vor rămâne în topul utilizărilor, deoarece afecţiunile parazitare reprezintă peste 65% din îmbolnăviri, acestea fiind cauzate în special de acarieni, insecte şi helminţi. Un alt punct de interes este cel legat de afecţiunile dermatologice, acestea constituind principala cauză pentru care proprietarii de animale se prezintă la medicul veterinar. De asemenea, un rol fundamental în prevenţie şi tratament adjuvant îl au dietele specifice, nutraceuticele şi soluţiile topice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb