Vetuţa Stănescu: "Sănătatea nu trebuie transformată în trambulină pentru atacuri politice"

T.B.
Politică / 18 septembrie 2023

Vetuţa Stănescu: "Sănătatea nu trebuie transformată în trambulină pentru atacuri politice"

Deputatul PNL Vetuţa Stănescu a declarat, luni, că sănătatea nu trebuie transformată în "trambulină pentru atacuri politice" şi le-a solicitat deputaţilor să nu voteze moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro.

"Ministerul Sănătăţii condus de Alexandru Rafila a gândit programe pentru oameni, pentru pacienţi, iar pacienţii nu au şi nu trebuie să aibă culoare politică. Sănătatea este un domeniu care ne interesează şi ne afectează pe toţi şi în niciun moment nu trebuie transformată în trambulină pentru atacuri politice, indiferent dacă suntem la putere sau în opoziţie. Ar trebui ca pentru binele naţiunii noastre, pentru sănătatea poporului român să ne dăm mâna şi să gândim constructiv, să fim parte a soluţiei şi în niciun caz parte a problemei, doar aşa lucrurile vor putea merge în direcţia pe care ne-o dorim, iar câştigaţi în cele din urmă vom fi noi toţi. Fără încrâncenare, fără resentimente, România poate avea un viitor, un viitor construit pe o bază sănătoasă, cu un sistem sanitar adaptat cerinţelor acestor vremuri. Vă solicit respectuos nu votaţi această moţiune. Este o capcană politică întinsă chiar de cei care au avut implicare directă atât în sănătate, cât şi în construirea PNRR, pe care acum nu-l mai văd atât de bun pe cum îl prezentau", a spus Vetuţa Stănescu la dezbaterea moţiunii simple pe sănătate din plenul Camerei Deputaţilor.

Ea a apreciat că activitatea lui Rafila ca ministru al Sănătăţii este "vizibilă", arătând că acesta s-a concentrat pe prevenţie, pe diversificarea serviciilor medicale, creşterea tarifelor decontate de CNAS pentru unităţile sanitare.

"Sănătatea este un domeniu care, din păcate, a fost lăsat în urmă. Ani de zile am asistat la subfinanţarea acesteia, iar problemele s-au răsfrânt, din păcate, asupra noastră, a tuturor celor care suntem nevoiţi să trecem pragul unităţilor sanitare din România şi au fost vizibile mai ales în momentele de criză. Ne aducem aminte de momentul Colectiv, de pandemie, când medicii nu aveau nici măcar echipamente de protecţie sau spitalele erau supraglomerate şi suprasolicitate. A trebuit să gestionăm această situaţie în regim de urgenţă pentru protecţia cadrelor medicale şi a pacienţilor deopotrivă, erau probleme care ne-au ajuns din urmă şi care nu puteau fi trecute cu vederea. În ultima perioadă, din fericire, s-au făcut paşi importanţi pentru normalizarea actului medical, pentru aducerea lui la standardele europene şi cele necesare anului 2023", a spus deputatul liberal.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Tineti in spate un director interimar la Casa de Asigurari de Sanatate a judetului Hunedoara care nu a luat concursul din prima iar a doua oara nu a vrut sa mai mearga la concurs?

    Mai nou va faceti declaratii de dragoste impreuna cu psd.

    asa e in toata tara. 

    Unii din directorii astia se ocupa exclusiv sa execute ordinele de partid.

    Asta a inchis Termocentrala Mintia ca sa o vanda pe nimic la irakieni, iordanieni si alte natii. Pe astea sa ii votam. Doamen ce popor de doi lei suntem.

    Ce fel am ajuns…

    pe timpul comunistilor Romanii construiau drumuri poduri spitale infrastructura in Libia.. pe schimbul dolarilor primiti… 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb