Viales a obţinut despăgubiri de aproximativ 3,5 milioane de euro

C.B.
Companii #Construcţii / 3 februarie 2020

Mihnea Galgoţiu-Săraru

Mihnea Galgoţiu-Săraru

Practica de litigii din cadrul Reff & Asociaţii, societatea de avocaţi membră a reţelei globale Deloitte Legal, a reprezentat cu succes un consorţiu de societăţi din domeniul construcţiilor, Viales Y Obras Publicas SA Cuenca, într-o procedură de arbitraj comercial internaţional legată de executarea unor lucrări de infrastructură rutieră de interes naţional în baza unui contract de tip FIDIC, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, disputa a vizat decizia autorităţii contractante de reziliere a contractului încheiat cu consorţiul de societăţi din care face parte Viales Y Obras Publicas SA Cuenca, executarea obligaţiilor contractuale de către ambele părţi, precum şi prejudiciile cauzate ca urmare a neexecutării obligaţiilor contractuale de către autoritatea contractantă.

Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României a obligat autoritatea contractantă la plata unor despăgubiri în valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro şi a respins integral solicitările acesteia din urmă, în cuantum de aproximativ 1,5 milioane de euro. Sentinţa favorabilă consorţiului reprezentat de Reff & Asociaţii este definitivă şi executorie, însă împotriva acesteia poate fi formulată o acţiune în anulare la Curtea de Apel Bucureşti.

Mihnea Galgoţiu-Săraru, Senior Managing Associate la Reff & Asociaţii şi coordonatorul diviziei de litigii comerciale, a declarat: "Ne bucurăm că am putut reprezenta clientul nostru în acest proiect complex, precum şi că soluţia a răsplătit încrederea acestuia de a iniţia şi parcurge procedurile de soluţionare a disputei în faţa Curţii de Arbitraj de la Bucureşti (CCIR). A fost un efort pentru care trebuie felicitată întreaga echipă de proiect, din care au făcut parte Raluca Rusu-Oană, Senior Associate, şi Lorena Slevoacă, Senior Associate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb